MOIRAIN: já právě tyhle zpátečnický kecy hrozně nemám rád. Ale u toho rýžovaru to fakt nechápu - jasně, když někdo vaří rýži 4x tejdně pro celou rodinu, tak by byl idiot, aby si to neulehčil co nejvíc. My jsme doma dva, vařím obvykle tak 4 porce. Hrníček rejže, necelý dva hrníčky vody, osolit, zavřít, neotvírat, nemíchat, nechat bejt. Mám průhlednou poklici, tudíž vidim kdy je hotovo, stejně se v tý kuchyni motám a dělám další 4 věci. Nepamatuju si, kdy by se mi to nepovedlo. Ale zas je pravda, že obvykle vařím basmati, možná jiný druhy rejže jsou složitý.
Ještě vařím občas červenou a celozrnou, na to kouknu častějc. Risotta, paelly atd jsou něco jinýho.
TL:DR - nejde mi o zjednodušení práce, ale o to, jestli to nechutná jinak (líp)