• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    AIJA: dělala jsem na radu kolegyně se spoustou křenu a máslem, dobré to bylo ;)
    AIJA
    AIJA --- ---
    QUANTI:
    Do toho bych šla. Nechám je losovat. Na houbách nebo se špenátem nebo rektorikl:-)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    http://www.rektorikl.cz/?p=18 jednou jsem to zkoušela doma, ne přímo tenhle recept, ale byl hodně podobný, zásadní jsou cibulky, rajčata a koření...
    AIJA
    AIJA --- ---
    QUANTI:
    Nemusíš hledat, to nějak vykouzlím, to nebude nic složitého.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    AIJA: zajímavého ne, ale ráda mám s plátky bůčku, spoustou česneku a jako přílohu brknedlík a špenát. Jo a hrozně mi chutnal v Řecku jako stifado, ale nevím, jestli najdu adekvátní recept.
    AIJA
    AIJA --- ---
    BALAENA:
    Hmmm na houbách by to taky šlo. Na boubách jsem už dusila kdeco, ale králíka ještě ne:-)
    AIJA
    AIJA --- ---
    TOOMIX:
    To je podobné jako to moje na cibuli a na slanině, hořčici jsem porce taky potřela:-)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    AIJA: napíchat ho slaninou, osolit, opepřit, popatlat horčicí (dijonská nebo nějaká hrubozrnná), podlít a šup do trouby. K tomu knedlík/rýže/brambory
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    na houbách... hmmm, musím koupit králíka
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    nebo králíka na zelenině a černým pivu
    AIJA
    AIJA --- ---
    RUTHLESS:
    Aaaa, to mi asi ušlo...?
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    AIJA: horcice, horcice, horcice... a ryze :) mistni velmi oblibeny recept.
    AIJA
    AIJA --- ---
    Tak jsem od předvánoc postupně rabovala mrazák, abych ho mohla odmrazit a umýt. Našla jsem tam tři! králíky. Toho posledního nějak nevím jak. Měli jsme na smetaně s knedlíkem, na slanině a cibuli s bramborama a pak s kaší...A dál? Máte někdo něco králičího zajímavého?
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    díky za tipy, přidala jsem ji do perkeltu k masu
    a ano, brzy koupím další :)
    AIJA
    AIJA --- ---
    JAJITA:
    Anebo jen opražit na másle a pak dát do salátu...jakéhokoliv.
    Hele, a máš tý hlívy opravdu dost? Takových nápadů...to budeš muset ještě přikoupit:-)
    BLANCHE1
    BLANCHE1 --- ---
    JAJITA: Vyborna je taky udelana na zpusob drstkove polevky, udelat proste jako drstkovou, jen misto drstek pouzit nakrajenou hlivu.
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    JAJITA: delam i rychlovku na masle s kminem jen tak opect :-)
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    JAJITA: Já mám moc ráda hlívu na slanině a víně. Když se slanina na pánvi trochu vypeče, přidáš muškátový oříšek, bílý pepř, pak trochu orestuješ hlívu a nakonec přileješ bílé aromatičtější víno. Dobrý je to s bagetou, nebo třeba s těstovinama.
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    87HIGHFLYER: ehm, proč mě to nenapadlo samotnou?
    díky moc ;)
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    JAJITA: guláš, stir fry do číny, fake paštika, "trhaná" jako náplň do nějaký placky / housky / rohlíku.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam