• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    TOOMIX: tam jsem nakonec nechala ranec :)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    JAJITA:

    Koření od Antonína
    https://www.koreni.cz
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    GEISHA: zkus ze shin food na Korunní, kupovala jsem to tam a bylo to přesně to, co je v asijských restauracích
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    GEISHA: Wakame jsme brali v predchozi praci ze Sapy a bylo mrazeny, chemicky zeleny a moc dobry. To stejny se da bezne koupit treba na Francouzske v Prase. Myslim, ze i v Brne na Olomoucke ho najdes.
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    87HIGHFLYER: díky
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    JAJITA: salvator ma podle me dobry. Plus je to za smesny penize.
    ZANNA
    ZANNA --- ---
    MOIRAIN: Já bych si ji vzala jestli je ještě volná.
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    Prosím vás, odkud nejraději objednáváte koření? Mám na mysli různé masaly, kurkumu, koriandr a tak.
    Předem díky za tipy ;)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    SMOKY: ti dik.. zitra bude na obed :D
    TOREIP
    TOREIP --- ---
    Rad bych dneska udelal kure na curry, ingredience mam snad vsechny, vcetne garam masala, curry pasty, kokosove mleko, ale recepty se diametralne lisi. Kureci prsa uvarit nebo osmazit? Ma smysl to nejdriv nakladat do solamylu? Je lepsi kureci, ci zeleninovy vyvar? A taky v jake fazi se tam pridava kokosove mleko. Delam to prvne a nerad bych to posral.
    DIVER
    DIVER --- ---
    ZUZKAOU: tak mám asi vítěznej recept :) dík
    BEBEBE
    BEBEBE --- ---
    DIVER: Mají ho třeba v Makru, jestli se dostaneš https://sortiment.makro.cz/cs/salat-wakame-z-mor-ras-250g-f3/207238p/
    Nebo to přeprodává japafood.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DIVER: sušený rehydratujes. nakrájís na požadovaný tvar, případně chvíli povaris, jestli je chceš vyloženě měkké. A přidáš zalivku případně další zeleninu. viz třeba tohle

    Seaweed Salad with Miso Dressing 海藻サラダ • Just One Cookbook
    https://www.justonecookbook.com/seaweed-salad-recipe/
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DIVER: továrna vezme čerstvé řasy, udělá barevný salatek, napytluje a zamrazi...
    DIVER
    DIVER --- ---
    ZUZKAOU: promiň, ale ještě...

    "jestli to chceš tenký a jasně zelený, tak potřebuješ kupovat ten hotovej že čerstvých řas"

    to ty tenký řasy fakt mezi sušenejma neseženu?
    DIVER
    DIVER --- ---
    já čerpal info o řasách obecně třeba odtud. u některých druhů píšou o nějaké toxicitě, ale u wakame zrovna ne...

    Mořské řasy - nebojte se jich - Vaření.cz
    https://clanky.vareni.cz/morske-rasy-nebojte-se-jich/
    DIVER
    DIVER --- ---
    FITH: BEBEBE: to jste mě moc nepotěšili, ale nechci to jíst po kilech. každopádně to ještě někde skouknu a zvážím, tak aspoň dík za varování. štve mě i ta "chemická" zelená, protože se mi fakt líbí :)

    nicméně se přes to zkusme teď přenést. jak jako "z čerstvých řas" ZUZKAOU:??? to mi chceš říct, že to sem fakt někdo vozí letecky? já to měl z nějakýho bistra, kde to asi bývá normálně na jídeláku a několikrát z nějakýho cateringu. to to fakt kupujou čerstvý? a, pls, co to je u asiatů? já to fakt ještě nikdy neviděl prodávat.

    čert vem tu barvu - ale když budou ty řasy sušený, má to pak aspoň stejnou konzistenci a chuť? křupe to?

    když to seženu čerstvý, je to na váhu, ve skle, ve vakuu, z ledu jako ryby? vydrží to chvíli v lednici?
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    Kdysi tady proběhlo ultimátní pečený kuře, nějak to nemůžu dohledat. máte to někdo?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam