• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    RUZOVYKOLOUSEK: tak jako co si budem povidat, je to proste in & out. nazer se, zaplat a vypadni... kde se vynorujou slozitejsi problemy, tam se davaj ruce pryc. nikdo totiz nevi, kdy kdo ma prostredky na to kvuli picovine restauraci zalovat ci tam neustale posilat hygienu. jak se rika 'pro dobrotu na zebrotu'.
    SAL: vis co, az budes v odpovedny pozici, kdy muze rozhodnout treba par zrnek orisku nekde v jidle a zakaznik fakt anafylaktickou alergickou reakci mit bude a ty ho tim nevedomky obslouzis, jakoze si si jisty ze na co je alergicky tam fakt byt nemuze... a ejhle, ses v hajzlu. dejme tomu jedna dve alergie nebo lepkova intolerance, to neni problem nejak zkombinovat. jestli je clovek ale takhle haklivej, tak at jde do naky vegan raw restaurace nebo sedi doma a vari si podle svejch potreb. ta kroskontaminace v kuchyni se proste deje at mas rukavice nebo 4 druhy klesti na maso, tak k ni dojde nebo ne. zase tolik mi neplatili, abych se poustel do nakejch riskatnich her, zvlast kdyz uz z toho od pohledu prvniho cloveka (servirka) cisi bullshit..
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    SAL: Ano, když si někdo dá wagyu steak a chce ho well done, možná je čas ho trochu proškolit. Nikoli blahosklonně.
    SAL
    SAL --- ---
    Ono vůbec je ohromně smutný, jak personál zejména v gastronomii má dost často pocit vlastní nadřazenosti a potřebu zákazníky vychovávat, školit, a vůbec ponižovat...
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    RUZOVYKOLOUSEK: to je byznys. Kdyz tam pride se skupinou dalsich osmi lidi, tak je to super. 8 lidi si da zebra/stejk za 35 a predkrm za 15 plus naky piva/koktejl a tahle se proste posle do pici. Hospodu si vybrali oni ne ona. Nikdo se nechce zajebavat s prolhanou tlustoprdkou, ktery se pak udela zle z buhviceho a zacne psat negativni recenze nekam na internet ci posilat mejly korporatum do officu. Jako metodou padajiciho hovna by to padlo na me, ze sem spravne podle jejiho prani nesestavil neco ji neskodnyho a manazerce pak budou jebat ze negativni recenze a ze to bylo preventable... to je proste tak..
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    RUZOVYKOLOUSEK: Me by na tom uplne nejvic stvalo ze s pravdepodobnosti blizici se 100% ona lze, nebo nekdo kdo ji to nakukal. A doma, nebo kdekoliv jinde se prizira do bezvedomi.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    WITTGENSTEIN: vsechny stejky jsou marinovany ve smesi soli a koreni nehlede na kroskontaminaci veprovym na grilu viz menu restaurace (montna's smokehouse).
    RISINA
    RISINA --- ---
    DEVIL: Co je MSG?
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    DEVIL: Tak mohli jste jí dát hovězí biftek :)
    Ale když vidím ten chybný apostrof u peas, taky bych se na ni vykašlal.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    DEVIL: jako, ve skutečnosti mohla ( třeba: https://www.livestrong.com/article/551345-allergy-to-cane-sugar-not-refined-sugar/ )
    akorát je samozřejmě blbost s takovou sadou alergií očekávat, že by snad mohla jít mimo domov.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    kulturni vlozka
    zde je priklad toho, jak vypadaj 1st world problems.
    se skupinkou lidi prisla tlusta upocena machna do restauracniho retezu (ve kterym sem pracoval) a pri objednavce vrazila servirce do ruky tuhle vizitku. ta prisla za mnou jako k hlavnimu kuchari, at ji poradim co si muze dat. ja se nasral a rek servirce, at ji doporuci house salat bez dresinku a poslal ji este za manazerkou, aby ji taky poslala do prdele. 'gluton' to si ta hrochyne tiskla sama...
    prej warning: anaphylactic allergies..jakoze by mohla po pozreni cukru nebo mouky dostat alergickou reakci a chcipnout!
    lol mlada manazerka k ni sla osobne a rekla ji, ze vzhledem k rozsahlym alergiim si muze dat jen suchej salat, ale nedoporucuje to, protoze muze bejt kontaminovan moukou z krutonu co jsou pobliz :)
    nakonec nasrna hrochyne chtela hranolky, ktery ale manazerka rekla ze ji nemuze dat vzhledem k jeji vizitce a ke kroskontaminaci oleje vsim moznym.
    hrochyne musela sedet o vode a salatu se soli peprem octem a olejem :D servirka rikala, jak hrochyne chtela mluvit o omezene nabidce jidel s manazerkou jeste jednou, ale servirka ji rekla, ze spatny vyber restaurace je jeji problem.... a skupine povinne nazidovala povinnejch 18% navic na jejich ucet jako service charge. hrochyne skripala zubama i kdyz neplatila primo ona :)

    KURE
    KURE --- ---
    TOM: ja mam tuten. https://eshop.tescoma.cz/tlakovy-hrnec-ultima-6-0-l-2
    jako funguje dobre, ale to nastavovani tlaku je asi k nicemu takze nejspis zbytecne draha hracka.
    TOM
    TOM --- ---
    ZUZKAOU: na tom něco bude, mikrobiom se mi asi změnil, moc se teď právě nekamarádí s masem, ten koncept "jednou za čas" si v tomhle případě vybírá daň taky, ale úplným vegetariánem se zatím stát nechci ;)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TOM: hele zákládní věc, jak neprdět po luštěninách je jíst je pravidelně, ideálně každý den a jen trochu. Ćlověk si tak do měsíce vypěstuje mikroby, co je tráví snáze, než když tam pošle jednou za čas plnej talíř.

    Jinak na chleba chceš nízkotučnej tvaroh dochucenej nějakým dobrým olejem a osolenej. případně do toho přidej libovolnou bylinku a spol. němci snídají tvaroh s olejem ze lněného semínka.
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    https://m.heureka.cz/tlakove-hrnce/tefal-clipso-minut-duo-5l/ tenhle a nemůžu si stěžovat, dá se tam dobře obdělat maso na tom nepřilnavém povrchu a pak pod tlakem dusit.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    TOM: Tefal
    TOM
    TOM --- ---
    btw jaký kdo máte papiňák?
    koukám na ten Orion (jeden z mých nejoblíbenějších obchodů) a zaujal mě tenhle
    docela nedávno jsem totiž koupil v extra slevě 9l Banquet (podobný jako tady) za cca 300, a je to šmejd (nepřekvapivě, ale chtěl bral jsem ho na zkoušku, nikdy jsem v něm nevařil) - netěsní
    TOM
    TOM --- ---
    QUANTI: právě, to pak postrádá smysl ;)
    jako co se týče tuku celkově, tak podle pyramidy asi jsem pod 20%, ale po čtvrt roce ustáleného stereotypu na sobě nepozoruju žádný nedostatek
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    TOM: no já myslela odtučněný no :D
    TOM
    TOM --- ---
    BONEMINA: zkusím! ♥
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam