• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    SIRIUS: quickpickle se bud dela tak, ze das pickle veci do horkyho nalevu. nebo mas studenej nalev a techniku a do pytliku s pickle vecma nalejes nalev a zvakuujes to. za 10 minut to otevres a hotovson
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    RUTHLESS: jo me prave zaujal ten celer, ja podobne delal mrkev co sem podobne obslahnul od bucheck s nejakym jejich trhanym masem :-)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    SIRIUS: Hele mám to okoukané z naše maso (tam to měli podobný k morkovym koste) a tiskárny, kde to podavaj k tataraku. Nicméně ten “pickled hack” a celer je moje invence. Celer jsem přidal později, chtel jsem, aby ještě trochu krupal.
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    RUTHLESS: parada, to vypada jako dobrej experiment
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    SIRIUS: Hele hodně na malinký klínky červená cibule a na malý kousky celer. Ideálně to dat do jedny vrstvy na talíř a “namočit” červeným vinným octem. Parkrat to prohodim a tak za 20-50 minut je to ready. Záleží jak moc to chceš štiplavý, tu cibuli. A pak jen promicham s petrzeli. Super do toho ještě dat chilli. Jeden jsem dělal ostrej.
    A chtělo by to trochu osladit, ale nemam doma cukr.
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    RUTHLESS: jak delas ten salat?
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Nakonec vyhrál trikilovej bucek na dva způsoby - cuketka a ala Asie (sojovka, cider, zázvor, five spices a jarní cibulka). Kazdy to bylo naprosto něco jinyho a oboje skvělý. Musím se pochválit. A k tomu takovej salatek z rychlopicled červený cibule a celeru a s petrzeli.

    FAT
    FAT --- ---
    RUTHLESS: Vepřenky, karbanátky...
    AIJA
    AIJA --- ---
    RUTHLESS:
    Křídla jsou dobrá varianta. Nebo bych volila sekanou, pečený bůček...pak na studeno s okurkou, hořčicí apod. Z toho se chlapi nají spíš a neumatlají ti nic mastnýma pazourama:-)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    RUTHLESS: lahmacun
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    kridla? tay budou hned.. a muzes jich udelat na plechu kotel
    napadaji me i zebra, ale to je asi na delsi peceni
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    budu mit iztra doma na navsteve cca 6 kamosu a budeme cumet na sledge hokej.

    Mam uplne prazdno s nejakym napadem co varit. Zitra nebudu mit moc casu, priapdne muzu dneska neco dat do trouby. Ale na zitra na x hodin peceni to neni. Vybaveni zakladni, klasicke + anova. tak kdyby vas neco napadlo, jsem jedno oko. Nejaky party food, ktery se dobre ji. Muze to byt naprosto cokoli (klidne stylu chilli, ale to mi z nejakyho divnyho duvodu proste nejde udelat)
    FITH
    FITH --- ---
    GLOBALISTA: Doporucuji pouzit s citem. Nemusis pouzit mnoho,polij maso a potom ho ,kdyz si vzdycky vzpomenes ,obrat.
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    Díky za nápady, před klasikou jsem dala přednost ume octu, který mě už nějakou dobu láká, ale osobně jsem ho ještě nikdy nepoužila.
    FITH
    FITH --- ---
    GLOBALISTA: Dej marinovat do ume octa. Tak nakladam maso na grilovani i peceni.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    GLOBALISTA: nasol a napepri ze vsech stran, pomatlej to citronovou kurou s trochou stavy, trochu medu a prihod poultry byliny - thyme/oregano/sage. nech to v naky misce prikryty v lednice. nez budes pect, tak oplachni a pak dukladne usus..
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    Prosím, poraďte. Včera jsem koupila krůtí prso. Plánovala jsem ho dnes upéct, z toho ale sešlo. Vydrží do soboty, když ho do něčeho naložím? Ocením inspiraci, rady, tipy, triky...
    NENUFER
    NENUFER --- ---
    MOODYCAT: na sviatky som vyrábala sviečkovú tak že som si opiekla maso a zeleninu a celé to potom vysypala do hlbokého pekáča (mám ovál na husu s poklicí) no a v tomto som to "zabudla" na noc v troube na 110° :-) Ráno bolo maso rozsýpajúce, zeleninu som po vyťahaní korenia rozsekala na omáčku, duchutila a bolo :-)
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    MOODYCAT: v domacich podminkach bych to delal tak ze to maso dobre zatahnes na panvi/velkym kastrolu a das pect do trouby bud do nejakyho pekace kde das na dno rost a trochu to podlejes vodou (idelani je pokud mas do trouby profi pekac kde je ten rost velkej primo soucasti pekace co das na lyziny, daleko lip se s tim pracuje) tak aby to maso v te vode nestalo a delal bych to podle velikosti masa spis dele na mensi stupne, klidne neco jako 140. Pokud ti jde ale ciste o tu strukturu, tak to tak je i kdyz to maso delas s omackou, typicky nejaka rajska atp. Akorat si ho tam nakrajis na vetsi kostky. Co se masa tyce takto se da udelat i nejaky podpleci, v pripade delani s omackou je idelani krk, ale v principu tak muzes udelat prakticky cokoliv akorat kdyz je to neco co neni prorostly tak to bude vevnitr suchy, kdyz mas ten krk a spol, tak pri delim peceni pusti ten kolagen a to maso ma jak lepsi strukturu tak i chut.
    AIJA
    AIJA --- ---
    MOODYCAT:
    Tak se to dělávalo v jídelnách i hospodách. Vyvařil se roštěnec, byla polévka a pak to oschlé maso krájeli třeba k rajský...
    TeĎ nevím, ale asi tak někde jedou i dneska.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam