• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    ANNIKA: Makarony zapečené se sýrem, pražská šunka opečená na pánvi s hráškem jako přílohou, a vepřové kotlety na pánvi s heinz fazolema jako přílohou.
    Pak ještě kuřecí paličky Ind by se divil: Na oleji ve větším silnostěnném kastrolu zpěním cibulku s kari (ale když se člověku nechce, na cibulku se vyprdne a dá víc kari), na to hodím opéct lehce osolené kuřecí paličky. Přisypu červenou čočku (jde to i s rýží) a ještě dvě minuty pohoním po kastrolu. Pak přileju konzervu sekaných rajčat (případně další tekutiny dle toho, jak odhaduju, že se to vsákne), ztlumím plamen a přiklopím. Nevšímám si toho, dokud neusoudím, že to bude hotové. Čočku dosoluju až když je měkká, u rýže je to jedno.
    FITH
    FITH --- ---
    Na dno pekacku dat kotlety nebo jine preferovane maso,posolit popeprit. Dalsi vrstvu tvori kolecka cibule tu posledni platky brambor,opet radne osolit,zalit slehackou,priklopit a dat do vyhrate trouby na 200 st. a pect az se tekutina odpari.
    ADITU
    ADITU --- ---
    ANNIKA: pomalu pečená krkovička z receptu dole. příloha salát, brambory, zelenina (syrová, vařená, pečená) dle libosti.

    Pomaly pečená krkovička so slaninou a cibuľou – Varíme Paleo
    http://varimepaleo.sk/krkovicka-slaninou-cibulou/
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    ANNIKA: sous vide... nabalickuju si ruzna kureci prsa, osuviduju je, pak je prudce zchladim a mam na tri ctyri dny vystarano, kdyz je dam do lednicky.. pak je staci bud prohrat a opect, nebo jen opect ... aby chytly barvu... pripadne si je jen nabalickuju (zavakuuju) a zamrazim a suviduju je pred podavanim.. ale vyhoda tohoto je vyresit jidlo na par dnu dopredu, proste si tech balicku udelam vic, udelam to najednou a pak to vzdycky jenom opecu a udelam prilohu (anebo nedelam, jsem na to obcas lina :D)
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    ANNIKA: dušená rýže s hráškem. Buď jako příloha k pomalu pečeným masům, nebo třeba s volským okem a sýrem. Nebo pečené vepřové v mléce, je to taky jedno z těch klasicky pomalu pečených mas, ale zase jiné. Hustá hrstková polévka (což ale nevím, jestli jsou pro tebe teď luštěniny ok, ale i v kombinaci kroupy, pohanka, rýže a červená čočka je to dobrá a vydatná polívka, co s přehledem nahradí oběd). Pohanka obecně, když ji jen spaříš a pak necháváš dojít, je časově náročná asi tak stejně jako kuskus. Můžeš jí udělat najednou kotel a pak zpracovávat postupně, jako přílohu, součást salátů nebo klidně na sladko.

    Jinak dnes jsem objevila kolo. Proč mi nikdo dřív neřekl, že to šokové zchlazení pomáhá s loupáním nejen vajec, ale prakticky čehokoli? :) Brambory jdou od slupky jedna báseň a dnes jsem to zkusila i s hovězím jazykem, ten se taky loupal o dost líp než bez zchlazení. Jinak jazyk po uvaření melu a taky nechávám k dalšímu zpracování, takže dnes z něj byly "boloňské" lasagne, zítra budou pečené pelmeně a ještě je porce v mrazáku na francouzské brambory.
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    nebo treba cervena cocka s cerstvym spenatem a k tomu jen osmahnuty maso. taky ve vysledku chvilka prace.
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    ANNIKA: dlouze peceny masa s bramborovou kasi ci s bramborama z trouby (na platky ci hranolky).
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    ANNIKA: nakrájet cibuli, papriku, brambory (rané i se šlupkou), olej, na to položit kuřecí stehna, osolit, posypat libovolným kořením, navrch trochu másla a šup do trouby. Suma sumárum cca 10 minut, pokud se neloupou brambory a jen se krájí
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    Jaké jsou vaše nejoblíbenější recepty s minimem práce?

    O dobu pečení/vaření/dušení apod. mi nejde, na to čas je, ale te aktivní práce na tom teď nechat moc nemůžu. A jsme doma denně všichni, takže denně/obden vařím minimálně oběd a už mi těžce dochází nápady...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ISCH: ale jinak těsto na langoše můžeš v klidu zamrazit a příště z nich třeba na sucho udělat placky.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ISCH: DAYSIR: takhle pravidelně nabízí ruské polívky :-D
    ISCH
    ISCH --- ---
    Jdu sem drze požádat o hlasy pro založení - po akci langoše jsem zjistila, že prostě neumím vařit pro jednoho a myslím, že nás bude více, takže bych ráda rozjela nějaké "sdílení přebytků".

    [ ISCH @ nyx :: kluby :: hobby, sport ]
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    KOCHANSKA_CH: taky nejsem doma, 1)!
    2) kdykoliv okolí tvrdilo, že se houby dají sbírat kosou, já našla max. nějakou babku, mám tedy nárok kvůli slepotě :D
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    JAJITA: Ne! Moji! Jsem dočasně v zámoří, nemohu houbařit a bydlím blíž. :-)
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    GEISHA: pak ještě zbývá poslat ti moji adresu :D
    AIJA
    AIJA --- ---
    Chci udělat musaku, máte někdo oblíbenou variantu?
    AIJA
    AIJA --- ---
    GEISHA:
    Nápadů hafo, ale nech si i na zimu, to se budou hodit. My jsme už hub docela přejedení a sušené i mražené nechávám na Vánoce a později.
    Včera s rýžovými nudlemi a vietnamskou zeleninou:-)
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    GEISHA: Delam z hub napr. napln do lasagni/raviol misto hoveziho ragu
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    GEISHA: teskním po vepřové na houbách, kterou jsem dělávala, když ještě tchýně byla pohyblivá a aktivní houbařka.
    a taky jsou dobrý v nádivce do kuřete.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    GEISHA: cerstvy houby na houbovyho kubu. ja mam teda rad kroupy, nekdo je nemusi. ale z cerstvejch hub je nejlepsi. jestli mas spoustu hub tak jich dej hodne, krup dej min a voni jak se to pece, pustej stavu a ty kroupy ji pohltej a je to pak moc dobry.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam