• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    pecene maso:
    - prosim, poradite mi nejake snadne recepty na pecene maso & marinadu/omacku (tedy idealne neco, co dam do pekace rano na malo stupnu a obcas to podleju a budu mit pak super mekkou veceri, treba jen s pecivem)? nebo recepty, spis i jake maso koupit? diky moc!
    NENUFER
    NENUFER --- ---
    IDENTITY: u nás sa vždy robil z plecka
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    IDENTITY: Jo, ja tam stejne dam kytu.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Není to sice zrovna guláš, ale je to skvělý, vyrobila jsem to minulý týden.
    Pečená segedínská krkovička - Recept na nejen Paleo snadno
    https://paleosnadno.cz/recept/pecena-segedinska-krkovicka/
    AIJA
    AIJA --- ---
    MOODYCAT:
    Pokud je čas, tak pečený. Pokud ne, tak do papiňáku.
    Na sádle opéct kousky masa, pak teprve slaninu a cibuli. Kmín, sůl, pepř, bobkový list, papriku sladkou a trochu pálivé nebo mleté chilli nebo jednu papričku. Zaprášit moukou, naředit vodou, hned přidat zelí. A šoupnout do trouby, moc nemíchat a nechat asi tříi hodiny. Kamarádka to peče přes noc na 70stupňů. Na to jsem nikdy neměla odvahu.
    Rychlejší varianta je všechno udělat podle stejného postupu, jen pak zavřít papiňák:-)
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    ZUZKAOU: Líbí se mi, že doporučuje tučnější maso. Segedín z krkovice je prostě lepší než z kýty.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MOODYCAT: https://www.kucharkaprodceru.cz/segedinsky-gulas/


    Respektive chceš tu knihu, je fakt užitečná.
    FITH
    FITH --- ---
    MOODYCAT: Delam takovy lehky
    Na oleji zpenim cibulku,osolim vhodim na kostky nakrajrne libove raminko nebo plecko,necham zatahnout posypu paprikou a pridam trochu kminu,jeste chvilku restuju ,priklopim a necham pustit stavu a dusim dokud se stava nevypari. Pridam proplachnute pokrajene zeli,doliju vodu aby bylo zeli temer ponorene,priklopim a dusim do mekka. Ve finale kdo chce muze zavarit moukou s pridat smetanu. Ja zahustuji tak,ze cast zeli rozmixuju a vratim zpet do omacky
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    Jakej je vas nejoblibenejsi recept na segedin?
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    TESSS: Ach, úplně jsem si vzpomněla na čalamády, co dělala máma.
    TESSS
    TESSS --- ---
    GEISHA: jeste bych asi premyslela o dalsi zelenine, papriky, zeli, mrkev, cokoliv a udelat calamadu. Budes to mit na vic sklenic, co uz bude stat za zavareni. Zalezi kolik casu jsi ochotna stravit vyrobou.
    TESSS
    TESSS --- ---
    GEISHA: muzes je nastrohat a zamrazit, v zime vytahnout a udelat salat. Ale je to nouzovka.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    GEISHA: tata dycky delal tarator z vokurek co sme nedali do sklenic. pulku nastrouhal nahrubo a pulku udelal na maly kosticky.
    okurky posypal soli aby pustily vodu.
    v hmozdiri rozkruchal par strouzku cesneku, sul, pepr, citronovou stavu, med, petrzel a trochu tahini.
    do okurek dal par lzic jogurtu, pastu z hmozdire a protoze vsichni mame radi kopr, tak tam nakonec vhodil i posekanej kopr. jedli sme to teda v lete... je to dobry jako takova studena polivka/salad. okurky na kostky v tom dobre chrupou
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Kale, Tomato, and Lemon Magic One-Pot Spaghetti recipe | Epicurious.com
    https://www.epicurious.com/recipes/food/views/kale-tomato-and-lemon-magic-one-pot-spaghetti

    Hodila jsem do toho teda ještě cizrnu a vařila to s vývarem, ne s vodou, ale je to fakt skvělé jídlo.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    Mam tu vyvar se zeleninou, knedlickama a nudlema. Muzu to datdl mrazaku?
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    SIRIUS: Už to tu je :-)
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    DEVIL: to je dost smutnej obrazek, nezbejva nez doufat ze todle k nam jen tak nedoputuje :)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    DEVIL: Moje řeč, doma jím jen svoje výtvory. :-) Hlavně ze zdravotního hlediska.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    KOCHANSKA_CH: no to mistni jidlo proste neni dobry. hlavni slozky sou: mac n cheese, hranolky, burgr, uho, prevarena pasta s cervenou stavou a masovejma koulema, ve vsem sejra a slanina...
    pak jeste sendvice a pizza.

    je hezky ze se da dojit do ruznejch restauraci asijskeho typu..jenze i to je prizpusobeno chutim severoamericanu. ja sem rad chodil s cinanem se najist do restauraci kde objednaval on. to bylo dobry dycky.
    nejlip proste clovek zvitezi tim, ze si vari sam. to aspon vi, z ceho
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam