KOZINA: ja sem vyrabel kvanta horcice v sendvic shopu. moc sem se s tim ale nesral, pze sem delal najednou cca 15kg seminek. mel sem 9kg bilejch a 6kg cernejch. vzal sem 3 a 3 kg z obou a semlel je mlejnem na hrubej prach. smichal sem cely s pulkou tech semletejch a zalil bilym octem (ne bzeneckym). nasypal 3/4 kg cukru a 1/2 kg soli a zakryl. zality to bylo na zacatku taky, aby seminka byly pod hladinou. pak sem chodil tejden okolo a prilejval ocet (vzdy aby byly seminka pod hladinou) a michal s tim.
pak sem to nechal dalsi 4 dny zakryty. pak sem vzal zbytek semletejch seminek, zamichal je do toho (na zahusteni) a dohral si se soli, cukrem a octem. muzes koupit i anglickej prasek na zostreni horcice ale to zakaznici nemeli radi, takze to byla takova 'jakoby' hrubozrna/kremzska.
az to smichas a prendas do lednice ochuceny, tak je dobry s tim jednou za par dni michat a sledovat, jak se chut jakoby vytribi. ja sem delal jednou za 3 tydny. takze sem dycky zacal novou varku po tejdnu, co sem dodelal dalsi. kdybych delal vetsi porce a meli sme mensi odbyt a horcice by dyl zrala v lednici, byla by daleko lepsi nez ta cerstva co umichas... na to ale vetsinou nejsou kapacity