• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    TRISSIE: jojo, do všeho bokem. A jím je i jako přílohu s česnekem a majoránkou :) teda celkově patří k mým top jídlům :)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    APRILMOUSE: díky za potvrzení obou mých teorií!
    do šťouchaček je taky vaříš bokem?
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    TRISSIE: ja je nejcastejc cpu do stouchanych brambor :-) jinak do polivky bych je klidne dala, ale vařila bokem, delaji ten sliz.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    inventura spíže odhalila sáček s nápisem "ječné kroupy - perličky".
    kdybych je chtěla použít jako zavářku do vývaru,
    1) bude to dobré?
    2) uvařit bokem, nebo můžu přímo ve vývaru (jestli se to chová víc jako nudle, aka vývar bude zkalený, nebo naopak dosáhnu lepší chuti, když to povařím v něm)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ENKATT: na Zbraslavi (u vyhlídky a u Hálkova pomníku) jsou taky a věřím, že tam bude pochcanost menší :)
    ENKATT
    ENKATT --- ---
    APRILMOUSE: zhořkne když moc opražíš semínka..prý. taky jsem to pesto minule nespotřebovala. venčit se je zdravé a potřebné!
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    ENKATT: tady ho na promenade rostou taky kilometry. Loni jsem delala pesto, ale nebylo moc dobre, takove horke. Ale zkusim to maslo. Zitra asi vyvencim respirator :-) kdyz uz nemam psa.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    ENKATT: já to trhám pravidelně u ďáblický hvězdárny, ale jistota není žádná :)
    ENKATT
    ENKATT --- ---
    PALEONTOLOG: tak určitě nedoporučuji sbírat hned napravo od hlavní brány :-D lepší je vzadu směr libocké rybníčky
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    ENKATT: potřeba si vybrat ty nepochcaný stébla
    ENKATT
    ENKATT --- ---
    Na Hvězdě v Praze (a tím počítám, že i na Petříně) jsou právě teď lány česneku podivného. Na rozdíl, od česneku medvědího je to invazivní rostlina, takže plenění je naprosto v pořádku. O tom, jak zdravé to je netřeba mluvit, ale rozmixované s máslem a trochou soli vzniká luxusní česnekové máslo, v kombinaci s tvarohem nebo jako špenát je to taky výborné.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    RUTHLESS: Kringel
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Prosím! Před par lety to tu byl šílený hit. Pekl se tu ve velkým takový skořicový věnec. Jal se to prosím jmenuje a mate někdo recept?
    AIJA
    AIJA --- ---
    JAJITA:
    Nebo jsi to zprznila tím hovězím. Dává se salám...a asi ten nejhorší:-)
    AIJA
    AIJA --- ---
    JAJITA:
    To bude ono:-D
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    AIJA: éčka :D
    AIJA
    AIJA --- ---
    JAJITA:
    A nálepce složení je co?
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    AIJA: tak nějak to dopadlo, ale ta kupovaná je lepší :D
    AIJA
    AIJA --- ---
    JAJITA:
    Prostě to namel, přidej cibuli, okurky, protlak, tatarku a hořčici.
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    nemáte prosím někdo dobrý recept na bulharskou pomazánku?

    zbylo mi dost vařeného hovězího a mám chuť trochu prasit :-)
    KATIA
    KATIA --- ---
    TOOMIX: Mně chutná do rajské polévky
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    ISCH:
    AIJA: mezi těmi plátky se ale tvoří krusta ledu..mrazim spíš vcelku na tepelné zpracování..a teda mrazim slaninu
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    DEVIL: Smazenej květák - dobrej květák :-) ale pečení a máslo je dobrej point! Beru na vědomi.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Dostal jsem 1kg balení měkké mozzarelly v nálevu. Máte nějaký nápad, co s tím kromě caprese, ostatních salátů a plněných kuřecích prsou? Díky
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    kolega ind se ale s kvetakem moc nesral. vzdycky ho rozkrajel na kvety nasypal na nej tunu chilli, vobalil ho v solamylu a nasypal do fritaku. kdyz uz byl tmave hnedej, tak pak poblemcal takovou sweet n spicy smesi a finalne zasypal chilli. ja sem to kvuli mnozstvi chilli jist nemoh, ale asi to bylo dobry, protoze to dycky kotlil
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    ja sem pek kvetak doma vcelku, jen tak sul pepr cajun spice, ale protoze ziduju na elektrice, tak ho nejdriv dam na parak na 5 minut pod poklici. pak poradne poseru olejem a ochutim a nejdriv pecu 10 minut vrsek jen nalehko prelozenej alobalem, pak 10 minut plnej ceres broil podle barvy. namacim do cesnekovyho masla se srirachou
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Jamieho jsem mel bez jogurtu prave. A nasel jsem jeden, kdy se predpece a následně se opatla a dopece. Ja chuť květáku miluju prave. Takže se těším. A když to nebude dobrý, tak z toho udelam polivku z pečeného květáku
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    RUTHLESS: ja ho delal s tim tandoori korenim v jogurtu, chce to pect napred na malo a az ke konci pridat aby to chytlo barvu, jinak to ma tendenci se pripalovat. asi bych ho priste napred lehce povaril a pak teprv opatlal tou smesi a pekl. na rovinu zadnej chutovej zazrak to teda neni, ale skvele to vypada na stole nezvse to rozkroji :)
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    RUTHLESS: K odkazu od Toomixe dodavam, ze jsem to zkousela taky a urcite lepsi nez Jamieho recept je ten od Ottolenghiho.
    Pece se to fakt dlouho, pokud tam das ten jogurt a koreni od zacatku, imho se to spali.
    Co udelat z jogurtu a koreni jenom dip k tomu kvetaku?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam