• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    PALEONTOLOG: ha, vím, kam se vydám na procházku
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    ZUZKAOU: krupoto v ústavní jídelně miluju :-)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TRISSIE: kroupy uvařené ve vývaru jsou lepší, než kroupy bez vývaru. Ale - obecně se vaří dýl než zelenina. Vařené v polévce vývar zakalí a zahustí. Ideální varianta je tedy uvařit je vedle v části vývaru a pak přidat do polévky.

    Zároveň jsou fajn i jen jako příloha (vařit jako rejži) a korejci vaří rejži s krupkama dohromady. Moc prima jsou připravené po způsobu risotta - tedy opéct cibulku na tuku, přidat kroupy, přilít víno a vývar a míchat s tím, aby to pustilo škroby.
    TESSS
    TESSS --- ---
    TRISSIE: kroupova polevka. Nemusis namacet preden s timto typem.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    TRISSIE: tchyně dává kroupy do bramboračky a i když nejsem úplně fanda krup, jsou tam docela dobré.
    MACSKA
    MACSKA --- ---
    QUANTI: celá cesta z Dolních Břežan do Zbraslavi je toho plná. Každoročně touhle dobou padám na kole smrady. Kdyby se zašlo víc do lesa, mohlo by to být ok.
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    TRISSIE: jojo, do všeho bokem. A jím je i jako přílohu s česnekem a majoránkou :) teda celkově patří k mým top jídlům :)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    APRILMOUSE: díky za potvrzení obou mých teorií!
    do šťouchaček je taky vaříš bokem?
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    TRISSIE: ja je nejcastejc cpu do stouchanych brambor :-) jinak do polivky bych je klidne dala, ale vařila bokem, delaji ten sliz.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    inventura spíže odhalila sáček s nápisem "ječné kroupy - perličky".
    kdybych je chtěla použít jako zavářku do vývaru,
    1) bude to dobré?
    2) uvařit bokem, nebo můžu přímo ve vývaru (jestli se to chová víc jako nudle, aka vývar bude zkalený, nebo naopak dosáhnu lepší chuti, když to povařím v něm)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ENKATT: na Zbraslavi (u vyhlídky a u Hálkova pomníku) jsou taky a věřím, že tam bude pochcanost menší :)
    ENKATT
    ENKATT --- ---
    APRILMOUSE: zhořkne když moc opražíš semínka..prý. taky jsem to pesto minule nespotřebovala. venčit se je zdravé a potřebné!
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    ENKATT: tady ho na promenade rostou taky kilometry. Loni jsem delala pesto, ale nebylo moc dobre, takove horke. Ale zkusim to maslo. Zitra asi vyvencim respirator :-) kdyz uz nemam psa.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    ENKATT: já to trhám pravidelně u ďáblický hvězdárny, ale jistota není žádná :)
    ENKATT
    ENKATT --- ---
    PALEONTOLOG: tak určitě nedoporučuji sbírat hned napravo od hlavní brány :-D lepší je vzadu směr libocké rybníčky
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    ENKATT: potřeba si vybrat ty nepochcaný stébla
    ENKATT
    ENKATT --- ---
    Na Hvězdě v Praze (a tím počítám, že i na Petříně) jsou právě teď lány česneku podivného. Na rozdíl, od česneku medvědího je to invazivní rostlina, takže plenění je naprosto v pořádku. O tom, jak zdravé to je netřeba mluvit, ale rozmixované s máslem a trochou soli vzniká luxusní česnekové máslo, v kombinaci s tvarohem nebo jako špenát je to taky výborné.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    RUTHLESS: Kringel
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Prosím! Před par lety to tu byl šílený hit. Pekl se tu ve velkým takový skořicový věnec. Jal se to prosím jmenuje a mate někdo recept?
    AIJA
    AIJA --- ---
    JAJITA:
    Nebo jsi to zprznila tím hovězím. Dává se salám...a asi ten nejhorší:-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam