• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    RUTHLESS: ja jsem je koupila :D
    v makru pet kilo prepravka, cena za kilo po prepoctu 86 kc (vc dph)/kilo :D
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    KASUMI: Normálně to prodej. To je majlant!
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    mma 4 kg cervenych paprik
    nejaky tip, jak je tepelne zpracovat na ruzne upravy?

    klasika pecene papriky, ktere snime na posezeni, vime

    pak treba upect a zalit do oleje do sklenicky?

    nejaky pesto? cesnek, sul, pepr, bazalka, piniove orisky ,parmazan?

    overeny tip na ajvar? ja miluju ten makedonsky
    paprika, lilek, cesnek, sul, pepr, olej, chilli?

    neco jineho overeneho? dik!
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SALVATOR: prima, dík - já jsem říkala, že to je něaký divný, protože prostě můžeš zkvastit česnek, zázvor chilli a cibuli a zelí i v SSSR, ale tak nějak to ty internety opakovaly moc často, tak jsem to z lenosti převzala :-D
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    ZUZKAOU: Dovolím si jen malou opravu. Není to to, co se stalo z kimči, ale co se stalo z banchan, přičemž jestli tomu dobře rozumím, tak kimči je jen jeden z druhů banchan.

    Морковь по-корейски — Википедия
    https://ru.wikipedia.org/...0%B2%D1%8C_%D0%BF%D0%BE-%D0%BA%D0%BE%D1%80%D0%B5%D0%B9%D1%81%D0%BA%D0%B8

    Banchan - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/Banchan
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    Díky za rady, neztrápila jsem to, orestovala jsem je s cibulí a česnekem na oliváči, přidala rajskou passatu, trochu vývaru a bílýho vína, asi pět minut nechala bublat, smíchala s uvařenýma špagetama a na závěr čerstvou bazalku. Bylo to přesně to, co jsem od toho očekávala, za rozumný peníze :)
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    QUANTI: rozhodne to nech povolit v lednici pres noc v sitku nad talirem. ja to delam tak, ze uvarim libovolnej zaklad (omacku vetsinou) nebo v tvym pripade nakou tomatovou salakvardu, zredim ji tou pustenou vodickou z toho a necham provarit. kdyz se to vari, tak vezmu parak a tu smes lehce sparim nad parou z ty omacky. ty stavy kapou do omacky a jak vidim, ze se to zacina bejt uvareny, tak to vyndam v tom paraku a jen to prestriknu studenou vodou aby se to trochu zchladilo.
    az se prestane varit omacka a prestane bublat, tak to do ni teprv pridam a zamicham.
    jak rika MUTHA: tahle smes se nesmi prevarit, protoze je to z nizko jakostnich a mensich seafood plodu, ktery sou pak strasne tuhy a zvejkavy
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ADELHAIDA: díky, už jsem se dogooglila k receptu právě na tu směs s rajčatovou omáčkou a myslím, že je to přesně to, co chci :)
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    QUANTI: Tahle směs je IMHO nejlepší do rizotta, nebo do rajčatový omáčky na těstoviny. Ta směs není žádnej luxus, ale na splácnutí do hajzlu to není, já to mám moc ráda:-) Recepty jsou všude po netu, obvykle si jich pár přečtu a pak dělám nějaký jejich průnik. Jde o to, že tyhle směsi jsou v různých kvalitách - někdy to pustí děsně moc vody a zbyde ti z toho gumovej kekel čtvrtinovýho objemu, a jindy to nepustí skoro nic a chutná to málem jak čerstvě z moře vytažený. Já to na pytlíku dopředu nepoznám. Takže je dobrý použít to někam, kde ti nevadí žádná varianta, tzn. používá se tam nějaká tekutina, kterou můžeš doplnit i jinak.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    Koupila jsem v Lidlu mořské plody - je to směs slávek, kalamárů, krevet a chobotnic. Máte nějaký blbuvzdorný postup, jak to nezkonit? :)
    EDERA
    EDERA --- ---
    TESSS: Ale v mezidobí vyzkoušej i tu korejskou mrkev. Můj muž se to naučil během svého pobytu v Kazachstánu, dělá ji pravidelně a užrala bych se toho.
    EDERA
    EDERA --- ---
    VSICHNIMAME: Jo, jo. Minulý víkend na objednávku hlavy rodiny. Nikdy před tím ho ani nejedla, ale vystřihla ho dokonale.
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    EDERA: pražský kolac:)?
    EDERA
    EDERA --- ---
    EDERA
    EDERA --- ---
    EDERA
    EDERA --- ---
    Hele, pamatujete ty fotky housek, co jsem dávala v dubnu, že peče moje dcera? Tak aktuálně vyrábí tohle.
    TESSS
    TESSS --- ---
    RUTHLESS:já to neco jiného hledám, vim jen, ze tam byla strouhana mrkev, cerstvy koriandr a ještě něco, nevim co. Chut skvela
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ADELHAIDA: jé, kaškaval :))
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    ZUZKAOU: fakt brutalne jednoduchy, to by me nenapadlo :)
    How To Make Kashk (Chortan)
    4 cups greek style yoghurt (left at room temperature for 24 hours)
    4 cups cold water
    mix with 1/2 cup cold water to make sauce and 1 tsp salt to flavour
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    ZUZKAOU: wow, husty, diky :) tak to by se dalo udelat uplne v klidu doma, kdyz budu mit chut teda se s tim delat kvuli misce lilkovy kase XD...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ADELHAIDA: hele a co bulhaři - bývají na jiřího z poděbrad a mívají sejry.
    GRANTORINO: podle tohohle to nejlíp půjde nahradit rozmixovanou ricottou, ale zakysanka/kefír je imho důstojná náhrada
    How To Make Kashk (Chortan)
    https://www.youtube.com/watch?v=U2prDpGvAZE
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam