• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    LUCIASHECK: a zkoušela jsi?

    GEISHA: zdá se, že budu mít málo orza :-)
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    TRISSIE: Takovej recept v tom seznamu taky je :)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    LUCIASHECK: díky, prozkoumám.

    zběžně jsem koukala, že v řecké kuchyni se přidávají zasyrova pod maso k pečení, že nasáknou šťávu, což zní velmi zajímavě (a jako něco, co by se dalo velmi dobře udělat v crockpotu, což by bylo velké plus), takže kdyby někdo měl odzkoušené něco i tímhle směrem, bylo by to super!
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    TRISSIE: Delala jsem asi pet receptu z tohohle seznamu a vsechny super


    Orzo recipes | BBC Good Food
    https://www.bbcgoodfood.com/recipes/collection/orzo
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    TRISSIE: něco na způsob rizota? Mně to vyhovuje k tomu stifadu, ale to je hodně aromatické, a nevím jak to děti snesou
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MOIRAIN: nechci je použít jako generickou těstovinu, hledám něco, k čemu vyloženě patří přesně tohle (tvarem, konzistencí, whatever).
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    TRISSIE: nevím, co si představit pod tím, aby "nudle" vynikly
    vařím je k masovým koulím v rajčatové omáčce, stifadu a tak podobně
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    našla jsem při úklidu spíže zásobu orzo/kritharaki těstovin (zbytek z dob batolecích příkrmů...) - je nějaká úprava, ve které vyloženě vyniknou?
    preferuju rozumně sehnatelné suroviny a přijatelnost pro konzervativnější dětské strávníky.
    TESSS
    TESSS --- ---
    DIVER: stydim se
    DIVER
    DIVER --- ---
    tsyve, to už radši po vidlácku cibul než cibuly :)
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    RAINBOF: Jj, normálně do těsta. Jsou pak vláčnější a dýl vydrží. Třeba u Cuketky: https://recepty.cuketka.cz/housky/
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    BONEMINA: do housek ?
    No ted je to 5 sklenic :)
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    KOCHANSKA_CH: Je to jednoduché, jen osolené sádlo a do něj vmíchaná strouhaná jabka a cibule, oboje nastrouhané nahrubo.


    RAINBOF: Dost sádla zahučí do housek a rohlíků, na konfitování, do pagáčů, do paštik... co je to přebytek sádla? :)
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    sem jsi vzpomněl na houbové škvarky, to musím letos dát
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    BONEMINA: To musím zkusit vyrobit!
    KURE
    KURE --- ---
    RAINBOF: Rillettes de porc. jen místo syrovýho sádla použij to tvý už vyškvařený.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    DEVIL: hm, no ja to sadlo kupuju kvuli tomu ze zeru ty skvarky (teply skvarky znas to). To me moc netesi teda. Co jinyho s prrbytkem sadla ? Davam ho vsude mozne ale ted ho mam vic...
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    BRUKEV: satay
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    Jste mi teď připoměli jablečno cibulové sádlo, co jím vždycky jednou do roka na jedné víkendové akci. Častěji by mě to asi zabilo, ale tři chleby s tímhle jsou snídaně šampionů :)
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    RAINBOF: musis vzit par skvarku, osolit a ty bud pokryplit nozem najemno nebo lip rozlehat tycakem a zamichat do toho sadla. pak to bude ok.
    ja ty skvarky presolim a dam do sadla a poradne smicham. sadlo prechovavam volne venku a mam ho jako soleny maslo. ktery ma normalni shelf life mimo lednici. staci ho mit jen ve tmavym kontajneru a nezlukne ti jakobys mel normalne nesoleny mimo lednici.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam