• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    MAAJAA: je to tak. taky to tam porochtan abych tam dala krátkodobě plech. ale jako easy to není. už jsem musela obětovat sebe a sníst nějaký obsah. :)))
    MAAJAA
    MAAJAA --- ---
    RUTHLESS: stejně musíš mít misto kam to dát a ploché místo nahoře v šuplíku se mě osobně dělá lépe než díra na větší kus...
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    RUTHLESS: já v lednici i mrazáku až na hooodne velké výjimky místo mám a nepřijde mi to jako něco nenormalniho...
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    MAAJAA: Todle mě vždycky fascinovalo jako rada. Nebo v kuchařských show v TV.

    Vy jako někdo mate v mrazáku nebo lednici tolik místa? :-D zejména teda mrazak jsem snad nikdy neviděl jinej než narvanej
    MAAJAA
    MAAJAA --- ---
    ANDREJKA: syrové, doporučuji mrazit na tácu s rozestupy a po zmrznutí je pak můžeš sesypat do pytlíku (lépe se pak odebírají porce i vaří)
    AIJA
    AIJA --- ---
    ANDREJKA:
    Lehce povařím a pak zrazím. Takže je to asi úplně jedno:-)
    ZOOEY
    ZOOEY --- ---
    MOIRAIN: kolobok! neměl by zapadnout, je to skvělej obchod na kdeco (jedno z míst, kam si chodím prohlížet různé jídlo :))
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    ZUZKAOU: koření na korejskou mrkev jsem včera koupila v Koloboku v Haškově/Kamenické
    obsahuje koriandr, papriku, sezam, červený pepř, kari (koriandr, kurkuma, pískavice římské seno, zázvor, červený pepř), česnek, černý pepř, muškátový oříšek
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    ZUZKAOU: Dík. Já ho z nich nějak zásadně dostávat nehodlám. Děti to jíst nebudou, udělala jsem z nich dost pálivou omáčku, jak psala ENKATT, kteréžto děkuju. Malý skleničky, nikdo toho nesní tolik, aby mu bylo špatně...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ADELHAIDA: zkvasit, jinak z nich solanin nedostaneš.

    Nezralá rajčata | Zkvašeno.cz
    https://www.zkvaseno.cz/nezrala-rajcata
    ENKATT
    ENKATT --- ---
    ADELHAIDA: dělám z nich pálivou omáčku a taky marmeládu s pomerančem. může být?
    Zelená rajčata a chilli omáčka
    http://notourists.org/cs/zelena-rajcata-a-chilli-omacka/
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    Máte prosím někdo osvědčený recept na chutney ze zelených rajčat? Mám jich dvě kila...
    IKA
    IKA --- ---
    DOOMBRINGER: Jablká môžeš upiecť s nejakým mäsom. Hrušky neviem, možno tiež.:)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    RUTHLESS: no pokud do toho chceš dávat středomořské chuti, tak chceš olivový. Na koprový bych asi vzala slunečnicový.

    Pevnější věci, jako je rozmarýn v tom opatrně zahřívej a pak to vyndej. Jemné bylinky typu bazalka (hodně bazalky) mixuj cca 3 minuty, aby se to rozmixovalo a zahřálo a přeceď přes plátno či kávový filtr.

    Ale jinak udělej šalotkový olej. Kup litr obyčejného slunečnisového a půl kila šalotek. Pomalu na mírném ohni je v tom oleji usmaž, až budou křupavé a zlaté.

    no a samozřejmě nutně potřebuješ sečuánský chilli olej.

    http://nuselskakuchta.blogspot.com/2016/10/secuansky-chilli-olej-cesnekova-chilli.html
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    RUTHLESS: Citron i bylinky bych zrovna mrskla do jemnejsiho olivace (bylinky urcite, citron asi klidne do trochu ostrejsiho). Treba pomeranc jsem zkousela s nejakym orechovym a bylo to dobry :)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    LUCIASHECK: Rad si nechám poradit. Ať už chilli (to spis ne, to mi ještě roste a nějaký mám) nebo bylinkou... lanyz si teda kvůli tomu nekoupim. Nějaký ovoce možná...? Citron...? Poustim se do neprobadaneho a vím, ze dotaz tady je lepší než google :-)
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    RUTHLESS: Imho je dobry vychazet z toho, jak ho chces ochucovat.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Prosím vás, mám chuť si udělat nějaký ochuceny olej. Jaký k tomu používáte a je nej? Mám jak nějaký italsky “agresivní” olivac, ale mohu na to koupit cokoli. Ras bych nejake dva zkusil. Rad příjmu jakoukoli radu! Díky
    AIJA
    AIJA --- ---
    SWIST:
    Jelita nebo jen prejt na plech, dá se to pak i zavařit. Dobrá chuťovka je i krev na cibulce, trochu krupičky a vejce...osolit, opeptřit, okmínovat.
    XAJA
    XAJA --- ---
    SWIST: pozri si nejake knihy/stranky venovane domacej zabijacke: "krvavnicky" - tmave jaternice s prazenou krvou su celkom beznym produktom na slovensku a morave. prazena krv sa pridavala aj do tradicnej zabijackovej kapusty (zeli).
    SWIST
    SWIST --- ---
    Dělal jste někdo black pudding, nebo jiné jídlo z krve. Za měsíc bude kamarád porážet ovce, budem dělat haggis a rád bych nějak zpracoval i krev..
    Uvítám návrhy / odzkoušené recepty. Díky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam