úvod
témata
události
tržiště
Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.
diskuze
nástěnka
přihlásit
přezdívka
heslo
přihlásit
pamatuj si mě
registrace
ztracené heslo?
Co mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
GENEVIEVE
---
---
19:48:45 10.9.2020
+1
máte nějaký dobrý recept nebo trik na holandský řízek? dostala jsem na něj chuť tuhle na obědě a než jsem si objednala byl pryč a nemůžu ho dostat z hlavy.
GENEVIEVE
---
---
18:13:25 10.9.2020
RUZOVYKOLOUSEK
: jo a ještě dělám to že s tím po pár hodinách zatrepu, aby se odlepily od sebe. (konkrétně rybíz naposledy). když si teda vzpomenu.
RUZOVYKOLOUSEK
---
---
15:12:25 10.9.2020
1 odpověď
RUTHLESS
: nemusíš to tam rvat na velkém tácu :) stačí na malých plochách (minule jsem tak cpala khinkali na vršcích od plastových nádob, které mrazák beztak zná a šlo to i přes poměrně velkou naplněnost).
GENEVIEVE
---
---
14:23:10 10.9.2020
+1
MAAJAA
: je to tak. taky to tam porochtan abych tam dala krátkodobě plech. ale jako easy to není. už jsem musela obětovat sebe a sníst nějaký obsah. :)))
MAAJAA
---
---
13:59:02 10.9.2020
1 odpověď
+1
RUTHLESS
: stejně musíš mít misto kam to dát a ploché místo nahoře v šuplíku se mě osobně dělá lépe než díra na větší kus...
VSICHNIMAME
---
---
13:52:53 10.9.2020
+3
RUTHLESS
: já v lednici i mrazáku až na hooodne velké výjimky místo mám a nepřijde mi to jako něco nenormalniho...
RUTHLESS
---
---
13:47:25 10.9.2020
3 odpovědi
+8
MAAJAA
: Todle mě vždycky fascinovalo jako rada. Nebo v kuchařských show v TV.
Vy jako někdo mate v mrazáku nebo lednici tolik místa? :-D zejména teda mrazak jsem snad nikdy neviděl jinej než narvanej
MAAJAA
---
---
12:12:07 10.9.2020
1 odpověď
+5
ANDREJKA
: syrové, doporučuji mrazit na tácu s rozestupy a po zmrznutí je pak můžeš sesypat do pytlíku (lépe se pak odebírají porce i vaří)
AIJA
---
---
12:04:15 10.9.2020
ANDREJKA
:
Lehce povařím a pak zrazím. Takže je to asi úplně jedno:-)
ZOOEY
---
---
9:28:08 8.9.2020
MOIRAIN
: kolobok! neměl by zapadnout, je to skvělej obchod na kdeco (jedno z míst, kam si chodím prohlížet různé jídlo :))
MOIRAIN
---
---
8:59:05 8.9.2020
1 odpověď
+2
ZUZKAOU
: koření na korejskou mrkev jsem včera koupila v Koloboku v Haškově/Kamenické
obsahuje koriandr, papriku, sezam, červený pepř, kari (koriandr, kurkuma, pískavice římské seno, zázvor, červený pepř), česnek, černý pepř, muškátový oříšek
ADELHAIDA
---
---
21:49:50 6.9.2020
+1
ZUZKAOU
: Dík. Já ho z nich nějak zásadně dostávat nehodlám. Děti to jíst nebudou, udělala jsem z nich dost pálivou omáčku, jak psala
ENKATT
, kteréžto děkuju. Malý skleničky, nikdo toho nesní tolik, aby mu bylo špatně...
ZUZKAOU
---
---
21:17:29 6.9.2020
1 odpověď
+1
ADELHAIDA
: zkvasit, jinak z nich solanin nedostaneš.
Nezralá rajčata | Zkvašeno.cz
https://www.zkvaseno.cz/nezrala-rajcata
ENKATT
---
---
18:14:31 6.9.2020
1 odpověď
+1
ADELHAIDA
: dělám z nich pálivou omáčku a taky marmeládu s pomerančem. může být?
Zelená rajčata a chilli omáčka
http://notourists.org/cs/zelena-rajcata-a-chilli-omacka/
ADELHAIDA
---
---
14:45:31 6.9.2020
2 odpovědi
Máte prosím někdo osvědčený recept na chutney ze zelených rajčat? Mám jich dvě kila...
IKA
---
---
0:27:05 5.9.2020
+1
DOOMBRINGER
: Jablká môžeš upiecť s nejakým mäsom. Hrušky neviem, možno tiež.:)
ZUZKAOU
---
---
18:43:40 4.9.2020
+4
RUTHLESS
: no pokud do toho chceš dávat středomořské chuti, tak chceš olivový. Na koprový bych asi vzala slunečnicový.
Pevnější věci, jako je rozmarýn v tom opatrně zahřívej a pak to vyndej. Jemné bylinky typu bazalka (hodně bazalky) mixuj cca 3 minuty, aby se to rozmixovalo a zahřálo a přeceď přes plátno či kávový filtr.
Ale jinak udělej šalotkový olej. Kup litr obyčejného slunečnisového a půl kila šalotek. Pomalu na mírném ohni je v tom oleji usmaž, až budou křupavé a zlaté.
no a samozřejmě nutně potřebuješ sečuánský chilli olej.
http://nuselskakuchta.blogspot.com/2016/10/secuansky-chilli-olej-cesnekova-chilli.html
LUCIASHECK
---
---
17:57:06 4.9.2020
+3
RUTHLESS
: Citron i bylinky bych zrovna mrskla do jemnejsiho olivace (bylinky urcite, citron asi klidne do trochu ostrejsiho). Treba pomeranc jsem zkousela s nejakym orechovym a bylo to dobry :)
RUTHLESS
---
---
17:54:06 4.9.2020
1 odpověď
LUCIASHECK
: Rad si nechám poradit. Ať už chilli (to spis ne, to mi ještě roste a nějaký mám) nebo bylinkou... lanyz si teda kvůli tomu nekoupim. Nějaký ovoce možná...? Citron...? Poustim se do neprobadaneho a vím, ze dotaz tady je lepší než google :-)
LUCIASHECK
---
---
17:52:06 4.9.2020
1 odpověď
RUTHLESS
: Imho je dobry vychazet z toho, jak ho chces ochucovat.
RUTHLESS
---
---
17:48:12 4.9.2020
2 odpovědi
Prosím vás, mám chuť si udělat nějaký ochuceny olej. Jaký k tomu používáte a je nej? Mám jak nějaký italsky “agresivní” olivac, ale mohu na to koupit cokoli. Ras bych nejake dva zkusil. Rad příjmu jakoukoli radu! Díky
AIJA
---
---
12:16:02 4.9.2020
SWIST
:
Jelita nebo jen prejt na plech, dá se to pak i zavařit. Dobrá chuťovka je i krev na cibulce, trochu krupičky a vejce...osolit, opeptřit, okmínovat.
XAJA
---
---
11:42:18 4.9.2020
SWIST
: pozri si nejake knihy/stranky venovane domacej zabijacke: "krvavnicky" - tmave jaternice s prazenou krvou su celkom beznym produktom na slovensku a morave. prazena krv sa pridavala aj do tradicnej zabijackovej kapusty (zeli).
SWIST
---
---
9:28:33 4.9.2020
2 odpovědi
Dělal jste někdo black pudding, nebo jiné jídlo z krve. Za měsíc bude kamarád porážet ovce, budem dělat haggis a rád bych nějak zpracoval i krev..
Uvítám návrhy / odzkoušené recepty. Díky.
XAJA
---
---
20:19:15 3.9.2020
XAJA
: hrusky, pardon
XAJA
---
---
20:18:43 3.9.2020
1 odpověď
+4
DOOMBRINGER
: hrudky nasusit, a potom odoberat, pomliet, zmiesat s rumom - najlepsii ater na frgale alebo do buchiet. alebo samotne.
LA_BETE
---
---
12:05:10 3.9.2020
+1
DOOMBRINGER
: Hruškové chutney
APRILMOUSE
---
---
11:12:04 3.9.2020
QUANTI
:
MOODYCAT
: já to dělám poměrně pravidelně, obvzlášť, když se mi sejde víc dětí na návštěvě. Většinou to je první, co od talíře zmizí :) Nejlepší na to jsou letní jablka, když už se neví, co s nima :)
QUANTI
---
---
9:46:32 3.9.2020
1 odpověď
MOODYCAT
: moje taky, a milovala jsem to. Nevím, proč už to nedělám!
AIJA
---
---
8:44:11 3.9.2020
+7
TRISSIE
:
A pokud se rychlý kompot nesní hned, tak svařím s vanilkovým pudingem, naleju do pohárů nebo misek, někdy přihodím pár piškotů a navrch zakysanku nebo šlehačku. Zmizí to během okamžiku:-)
<<
<
>
>>
Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam