úvod
témata
události
tržiště
Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.
diskuze
nástěnka
přihlásit
přezdívka
heslo
přihlásit
pamatuj si mě
registrace
ztracené heslo?
Co mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
GENEVIEVE
---
---
19:48:45 10.9.2020
+1
máte nějaký dobrý recept nebo trik na holandský řízek? dostala jsem na něj chuť tuhle na obědě a než jsem si objednala byl pryč a nemůžu ho dostat z hlavy.
GENEVIEVE
---
---
18:13:25 10.9.2020
RUZOVYKOLOUSEK
: jo a ještě dělám to že s tím po pár hodinách zatrepu, aby se odlepily od sebe. (konkrétně rybíz naposledy). když si teda vzpomenu.
RUZOVYKOLOUSEK
---
---
15:12:25 10.9.2020
1 odpověď
RUTHLESS
: nemusíš to tam rvat na velkém tácu :) stačí na malých plochách (minule jsem tak cpala khinkali na vršcích od plastových nádob, které mrazák beztak zná a šlo to i přes poměrně velkou naplněnost).
GENEVIEVE
---
---
14:23:10 10.9.2020
+1
MAAJAA
: je to tak. taky to tam porochtan abych tam dala krátkodobě plech. ale jako easy to není. už jsem musela obětovat sebe a sníst nějaký obsah. :)))
MAAJAA
---
---
13:59:02 10.9.2020
1 odpověď
+1
RUTHLESS
: stejně musíš mít misto kam to dát a ploché místo nahoře v šuplíku se mě osobně dělá lépe než díra na větší kus...
VSICHNIMAME
---
---
13:52:53 10.9.2020
+3
RUTHLESS
: já v lednici i mrazáku až na hooodne velké výjimky místo mám a nepřijde mi to jako něco nenormalniho...
RUTHLESS
---
---
13:47:25 10.9.2020
3 odpovědi
+8
MAAJAA
: Todle mě vždycky fascinovalo jako rada. Nebo v kuchařských show v TV.
Vy jako někdo mate v mrazáku nebo lednici tolik místa? :-D zejména teda mrazak jsem snad nikdy neviděl jinej než narvanej
MAAJAA
---
---
12:12:07 10.9.2020
1 odpověď
+5
ANDREJKA
: syrové, doporučuji mrazit na tácu s rozestupy a po zmrznutí je pak můžeš sesypat do pytlíku (lépe se pak odebírají porce i vaří)
AIJA
---
---
12:04:15 10.9.2020
ANDREJKA
:
Lehce povařím a pak zrazím. Takže je to asi úplně jedno:-)
ZOOEY
---
---
9:28:08 8.9.2020
MOIRAIN
: kolobok! neměl by zapadnout, je to skvělej obchod na kdeco (jedno z míst, kam si chodím prohlížet různé jídlo :))
MOIRAIN
---
---
8:59:05 8.9.2020
1 odpověď
+2
ZUZKAOU
: koření na korejskou mrkev jsem včera koupila v Koloboku v Haškově/Kamenické
obsahuje koriandr, papriku, sezam, červený pepř, kari (koriandr, kurkuma, pískavice římské seno, zázvor, červený pepř), česnek, černý pepř, muškátový oříšek
ADELHAIDA
---
---
21:49:50 6.9.2020
+1
ZUZKAOU
: Dík. Já ho z nich nějak zásadně dostávat nehodlám. Děti to jíst nebudou, udělala jsem z nich dost pálivou omáčku, jak psala
ENKATT
, kteréžto děkuju. Malý skleničky, nikdo toho nesní tolik, aby mu bylo špatně...
ZUZKAOU
---
---
21:17:29 6.9.2020
1 odpověď
+1
ADELHAIDA
: zkvasit, jinak z nich solanin nedostaneš.
Nezralá rajčata | Zkvašeno.cz
https://www.zkvaseno.cz/nezrala-rajcata
ENKATT
---
---
18:14:31 6.9.2020
1 odpověď
+1
ADELHAIDA
: dělám z nich pálivou omáčku a taky marmeládu s pomerančem. může být?
Zelená rajčata a chilli omáčka
http://notourists.org/cs/zelena-rajcata-a-chilli-omacka/
ADELHAIDA
---
---
14:45:31 6.9.2020
2 odpovědi
Máte prosím někdo osvědčený recept na chutney ze zelených rajčat? Mám jich dvě kila...
IKA
---
---
0:27:05 5.9.2020
+1
DOOMBRINGER
: Jablká môžeš upiecť s nejakým mäsom. Hrušky neviem, možno tiež.:)
ZUZKAOU
---
---
18:43:40 4.9.2020
+4
RUTHLESS
: no pokud do toho chceš dávat středomořské chuti, tak chceš olivový. Na koprový bych asi vzala slunečnicový.
Pevnější věci, jako je rozmarýn v tom opatrně zahřívej a pak to vyndej. Jemné bylinky typu bazalka (hodně bazalky) mixuj cca 3 minuty, aby se to rozmixovalo a zahřálo a přeceď přes plátno či kávový filtr.
Ale jinak udělej šalotkový olej. Kup litr obyčejného slunečnisového a půl kila šalotek. Pomalu na mírném ohni je v tom oleji usmaž, až budou křupavé a zlaté.
no a samozřejmě nutně potřebuješ sečuánský chilli olej.
http://nuselskakuchta.blogspot.com/2016/10/secuansky-chilli-olej-cesnekova-chilli.html
LUCIASHECK
---
---
17:57:06 4.9.2020
+3
RUTHLESS
: Citron i bylinky bych zrovna mrskla do jemnejsiho olivace (bylinky urcite, citron asi klidne do trochu ostrejsiho). Treba pomeranc jsem zkousela s nejakym orechovym a bylo to dobry :)
RUTHLESS
---
---
17:54:06 4.9.2020
1 odpověď
LUCIASHECK
: Rad si nechám poradit. Ať už chilli (to spis ne, to mi ještě roste a nějaký mám) nebo bylinkou... lanyz si teda kvůli tomu nekoupim. Nějaký ovoce možná...? Citron...? Poustim se do neprobadaneho a vím, ze dotaz tady je lepší než google :-)
LUCIASHECK
---
---
17:52:06 4.9.2020
1 odpověď
RUTHLESS
: Imho je dobry vychazet z toho, jak ho chces ochucovat.
<<
<
>
>>
Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam