úvod
témata
události
tržiště
diskuze
nástěnka
přihlásit
přezdívka
heslo
přihlásit
pamatuj si mě
registrace
ztracené heslo?
Co mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci
ADMINISTRÁTOŘI:
Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
(všechna práva)
rozbalit záhlaví
GENEVIEVE
---
---
18:13:25 10.9.2020
RUZOVYKOLOUSEK
: jo a ještě dělám to že s tím po pár hodinách zatrepu, aby se odlepily od sebe. (konkrétně rybíz naposledy). když si teda vzpomenu.
RUZOVYKOLOUSEK
---
---
15:12:25 10.9.2020
1 odpověď
RUTHLESS
: nemusíš to tam rvat na velkém tácu :) stačí na malých plochách (minule jsem tak cpala khinkali na vršcích od plastových nádob, které mrazák beztak zná a šlo to i přes poměrně velkou naplněnost).
GENEVIEVE
---
---
14:23:10 10.9.2020
+1
MAAJAA
: je to tak. taky to tam porochtan abych tam dala krátkodobě plech. ale jako easy to není. už jsem musela obětovat sebe a sníst nějaký obsah. :)))
MAAJAA
---
---
13:59:02 10.9.2020
1 odpověď
+1
RUTHLESS
: stejně musíš mít misto kam to dát a ploché místo nahoře v šuplíku se mě osobně dělá lépe než díra na větší kus...
VSICHNIMAME
---
---
13:52:53 10.9.2020
+3
RUTHLESS
: já v lednici i mrazáku až na hooodne velké výjimky místo mám a nepřijde mi to jako něco nenormalniho...
RUTHLESS
---
---
13:47:25 10.9.2020
3 odpovědi
+8
MAAJAA
: Todle mě vždycky fascinovalo jako rada. Nebo v kuchařských show v TV.
Vy jako někdo mate v mrazáku nebo lednici tolik místa? :-D zejména teda mrazak jsem snad nikdy neviděl jinej než narvanej
MAAJAA
---
---
12:12:07 10.9.2020
1 odpověď
+5
ANDREJKA
: syrové, doporučuji mrazit na tácu s rozestupy a po zmrznutí je pak můžeš sesypat do pytlíku (lépe se pak odebírají porce i vaří)
AIJA
---
---
12:04:15 10.9.2020
ANDREJKA
:
Lehce povařím a pak zrazím. Takže je to asi úplně jedno:-)
ZOOEY
---
---
9:28:08 8.9.2020
MOIRAIN
: kolobok! neměl by zapadnout, je to skvělej obchod na kdeco (jedno z míst, kam si chodím prohlížet různé jídlo :))
MOIRAIN
---
---
8:59:05 8.9.2020
1 odpověď
+2
ZUZKAOU
: koření na korejskou mrkev jsem včera koupila v Koloboku v Haškově/Kamenické
obsahuje koriandr, papriku, sezam, červený pepř, kari (koriandr, kurkuma, pískavice římské seno, zázvor, červený pepř), česnek, černý pepř, muškátový oříšek
ADELHAIDA
---
---
21:49:50 6.9.2020
+1
ZUZKAOU
: Dík. Já ho z nich nějak zásadně dostávat nehodlám. Děti to jíst nebudou, udělala jsem z nich dost pálivou omáčku, jak psala
ENKATT
, kteréžto děkuju. Malý skleničky, nikdo toho nesní tolik, aby mu bylo špatně...
ZUZKAOU
---
---
21:17:29 6.9.2020
1 odpověď
+1
ADELHAIDA
: zkvasit, jinak z nich solanin nedostaneš.
Nezralá rajčata | Zkvašeno.cz
https://www.zkvaseno.cz/nezrala-rajcata
ENKATT
---
---
18:14:31 6.9.2020
1 odpověď
+1
ADELHAIDA
: dělám z nich pálivou omáčku a taky marmeládu s pomerančem. může být?
Zelená rajčata a chilli omáčka
http://notourists.org/cs/zelena-rajcata-a-chilli-omacka/
ADELHAIDA
---
---
14:45:31 6.9.2020
2 odpovědi
Máte prosím někdo osvědčený recept na chutney ze zelených rajčat? Mám jich dvě kila...
IKA
---
---
0:27:05 5.9.2020
+1
DOOMBRINGER
: Jablká môžeš upiecť s nejakým mäsom. Hrušky neviem, možno tiež.:)
ZUZKAOU
---
---
18:43:40 4.9.2020
+4
RUTHLESS
: no pokud do toho chceš dávat středomořské chuti, tak chceš olivový. Na koprový bych asi vzala slunečnicový.
Pevnější věci, jako je rozmarýn v tom opatrně zahřívej a pak to vyndej. Jemné bylinky typu bazalka (hodně bazalky) mixuj cca 3 minuty, aby se to rozmixovalo a zahřálo a přeceď přes plátno či kávový filtr.
Ale jinak udělej šalotkový olej. Kup litr obyčejného slunečnisového a půl kila šalotek. Pomalu na mírném ohni je v tom oleji usmaž, až budou křupavé a zlaté.
no a samozřejmě nutně potřebuješ sečuánský chilli olej.
http://nuselskakuchta.blogspot.com/2016/10/secuansky-chilli-olej-cesnekova-chilli.html
LUCIASHECK
---
---
17:57:06 4.9.2020
+3
RUTHLESS
: Citron i bylinky bych zrovna mrskla do jemnejsiho olivace (bylinky urcite, citron asi klidne do trochu ostrejsiho). Treba pomeranc jsem zkousela s nejakym orechovym a bylo to dobry :)
RUTHLESS
---
---
17:54:06 4.9.2020
1 odpověď
LUCIASHECK
: Rad si nechám poradit. Ať už chilli (to spis ne, to mi ještě roste a nějaký mám) nebo bylinkou... lanyz si teda kvůli tomu nekoupim. Nějaký ovoce možná...? Citron...? Poustim se do neprobadaneho a vím, ze dotaz tady je lepší než google :-)
LUCIASHECK
---
---
17:52:06 4.9.2020
1 odpověď
RUTHLESS
: Imho je dobry vychazet z toho, jak ho chces ochucovat.
RUTHLESS
---
---
17:48:12 4.9.2020
2 odpovědi
Prosím vás, mám chuť si udělat nějaký ochuceny olej. Jaký k tomu používáte a je nej? Mám jak nějaký italsky “agresivní” olivac, ale mohu na to koupit cokoli. Ras bych nejake dva zkusil. Rad příjmu jakoukoli radu! Díky
AIJA
---
---
12:16:02 4.9.2020
SWIST
:
Jelita nebo jen prejt na plech, dá se to pak i zavařit. Dobrá chuťovka je i krev na cibulce, trochu krupičky a vejce...osolit, opeptřit, okmínovat.
<<
<
>
>>
Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam