• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    MOIRAIN: Ja ted videla na tacos - s veprikem, limetou, bilou cibuli s koriandrem - velmi svezi

    ENDEE
    ENDEE --- ---
    MOIRAIN: Nesnasim koriandr, nicmene jedine jidlo, ve kterem ho jsem ochotna tolerovat je brazilska moqueca. Takovy fish stew, pripadne i s dalsimi morskymi plody. Nemam osvedceny recept, takze co vyhodil google treba tady https://www.feastingathome.com/brazilian-fish-stew-aka-moqueca/
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MOIRAIN: uvar jasminovou rejzi s hraskem. do hotové dej tunu sekaného koriandru a pak to horké dochut limetkovou šťávou a rybi omáčkou. obojího dej víc, než bys předpokládala.
    RADUSHI
    RADUSHI --- ---
    MOIRAIN: koriandrove chutney - casto delaji na sri lance a je to skvely
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    mám tu hromadu koriandru (cilantro), něco zpracuju do tom kha polívky, něco do guacamole, ale furt toho dost zbyde, nějaký tip jak to zpracovat?
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    GEISHA: a když nemáte eidam, gouda taky dobrá :-) nicméně souhlasim, pokusy o upgrade zpravidla nebyly lepší, co se týče očekávání, které od holandského řízku mám
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    máte nějaký dobrý recept nebo trik na holandský řízek? dostala jsem na něj chuť tuhle na obědě a než jsem si objednala byl pryč a nemůžu ho dostat z hlavy.
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    RUZOVYKOLOUSEK: jo a ještě dělám to že s tím po pár hodinách zatrepu, aby se odlepily od sebe. (konkrétně rybíz naposledy). když si teda vzpomenu.
    RUZOVYKOLOUSEK
    RUZOVYKOLOUSEK --- ---
    RUTHLESS: nemusíš to tam rvat na velkém tácu :) stačí na malých plochách (minule jsem tak cpala khinkali na vršcích od plastových nádob, které mrazák beztak zná a šlo to i přes poměrně velkou naplněnost).
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    MAAJAA: je to tak. taky to tam porochtan abych tam dala krátkodobě plech. ale jako easy to není. už jsem musela obětovat sebe a sníst nějaký obsah. :)))
    MAAJAA
    MAAJAA --- ---
    RUTHLESS: stejně musíš mít misto kam to dát a ploché místo nahoře v šuplíku se mě osobně dělá lépe než díra na větší kus...
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    RUTHLESS: já v lednici i mrazáku až na hooodne velké výjimky místo mám a nepřijde mi to jako něco nenormalniho...
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    MAAJAA: Todle mě vždycky fascinovalo jako rada. Nebo v kuchařských show v TV.

    Vy jako někdo mate v mrazáku nebo lednici tolik místa? :-D zejména teda mrazak jsem snad nikdy neviděl jinej než narvanej
    MAAJAA
    MAAJAA --- ---
    ANDREJKA: syrové, doporučuji mrazit na tácu s rozestupy a po zmrznutí je pak můžeš sesypat do pytlíku (lépe se pak odebírají porce i vaří)
    AIJA
    AIJA --- ---
    ANDREJKA:
    Lehce povařím a pak zrazím. Takže je to asi úplně jedno:-)
    ZOOEY
    ZOOEY --- ---
    MOIRAIN: kolobok! neměl by zapadnout, je to skvělej obchod na kdeco (jedno z míst, kam si chodím prohlížet různé jídlo :))
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    ZUZKAOU: koření na korejskou mrkev jsem včera koupila v Koloboku v Haškově/Kamenické
    obsahuje koriandr, papriku, sezam, červený pepř, kari (koriandr, kurkuma, pískavice římské seno, zázvor, červený pepř), česnek, černý pepř, muškátový oříšek
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    ZUZKAOU: Dík. Já ho z nich nějak zásadně dostávat nehodlám. Děti to jíst nebudou, udělala jsem z nich dost pálivou omáčku, jak psala ENKATT, kteréžto děkuju. Malý skleničky, nikdo toho nesní tolik, aby mu bylo špatně...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ADELHAIDA: zkvasit, jinak z nich solanin nedostaneš.

    Nezralá rajčata | Zkvašeno.cz
    https://www.zkvaseno.cz/nezrala-rajcata
    ENKATT
    ENKATT --- ---
    ADELHAIDA: dělám z nich pálivou omáčku a taky marmeládu s pomerančem. může být?
    Zelená rajčata a chilli omáčka
    http://notourists.org/cs/zelena-rajcata-a-chilli-omacka/
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    Máte prosím někdo osvědčený recept na chutney ze zelených rajčat? Mám jich dvě kila...
    IKA
    IKA --- ---
    DOOMBRINGER: Jablká môžeš upiecť s nejakým mäsom. Hrušky neviem, možno tiež.:)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    RUTHLESS: no pokud do toho chceš dávat středomořské chuti, tak chceš olivový. Na koprový bych asi vzala slunečnicový.

    Pevnější věci, jako je rozmarýn v tom opatrně zahřívej a pak to vyndej. Jemné bylinky typu bazalka (hodně bazalky) mixuj cca 3 minuty, aby se to rozmixovalo a zahřálo a přeceď přes plátno či kávový filtr.

    Ale jinak udělej šalotkový olej. Kup litr obyčejného slunečnisového a půl kila šalotek. Pomalu na mírném ohni je v tom oleji usmaž, až budou křupavé a zlaté.

    no a samozřejmě nutně potřebuješ sečuánský chilli olej.

    http://nuselskakuchta.blogspot.com/2016/10/secuansky-chilli-olej-cesnekova-chilli.html
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    RUTHLESS: Citron i bylinky bych zrovna mrskla do jemnejsiho olivace (bylinky urcite, citron asi klidne do trochu ostrejsiho). Treba pomeranc jsem zkousela s nejakym orechovym a bylo to dobry :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam