• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    FAT: taky sem to jednou koupil v ocean48, je to velka ryba, nakonec sem to delal jako mecouna, defakto tento recept: https://www.ocean48.cz/recepty/ae1f5dd8-45dc-e411-bf13-28d24463f4c3

    akorat sem nedaval cesnek, ale ctyrbarevnej pepr, tu stavu jsem si predtim trochu zredukoval s pomerancovym balsamicem a trochou medu a pak jsem to delal jak steak, takze opect na panvi a pak nechat dojit v predehrate troube, podle velikosti steaku, ja mel celkem velky kusy tak jsem to nechaval tak cca 8minut.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    FAT: Perletníka jsem jednou měla z Ocean48, záleží, jak moc ten kus je cítit rybou, dle toho bych volila úpravu/koření. Nás moc nenadchl.
    FAT
    FAT --- ---
    Mám asi 1,5 kila leskyně skvrnité (moon fish). Máte někdo, prosím, nějaký použitelný recept? Ale kdyby to šlo v čj.
    Jo, Google translator znám, ale v receptu mu moc nevěřím...
    Díky.
    .-)
    AIJA
    AIJA --- ---
    Pokud zbude pečivo a je gumové, dá se oživit stejnou cestou...anglická, sýr a na deset minut šoupnout do trouby.
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    NOFNAK: Nemixuju, sice by to jako krémová polívka taky nejspíš bylo dobré, ale mě ta konzistence s kousky brambor a vlákýnkama dýně vyhovuje.
    EDERA
    EDERA --- ---
    NOFNAK: Nechám to předpéct a až když se to blíží ke konci, tak na to dávám půl plátek slaniny a půl plátek Madelandu.
    NOFNAK
    NOFNAK --- ---
    EDERA: To jenom na rohlík (respektive těsto), který dáváš do trouby, přidáš sýr a slaninu? V jaké fázi pečení?
    NOFNAK
    NOFNAK --- ---
    BONEMINA: Tedy nemixuješ?
    EDERA
    EDERA --- ---
    BEBERA: Dostala jsem v práci od kolegyně kuchařku Vůně chleba, tak zkusíme rozšířit sortiment.:-D
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    ADELHAIDA: Jo, roastbeef, nebo taky wellington jsou hodně vděčná sváteční jídla.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    LA_BETE: Já dělám ráda roastbeef s rýží a mísou zeleniny (hrášek, mrkev a maličký brambůrky), králíka brejlouna (jak se to píše francouzsky?) a od tý doby, co máme hrnec na fondue, i fondue či chuo kuo.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    EDERA: můžete s dcerou vyzkoušet venezuelské cachito... to je v podstate rohlík nacpaný šunkou. Vynikající...
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    QUANTI:
    Vystel hlubší pekáček alobalem. Dvě celá krůtí stehna umyj, osuš, posol, oblož kroužky cibule, prolož proužky slaniny, můžeš dát i střední jablko na měsíčky, pokapej trochou oleje (nebo můžeš potřít rozpuštěným máslem), můžeš dát i trochu bylinek (rozmarýn, česnek).
    Přikrej alobalem a spoj okraje, aby se vytvořila kapsa. Do pekáčku nalej horkou vodu tak na prst a dej péct na hodinu do vyhřáté trouby (cca 180°C). Průběžně kontroluj a podlévej horkou vodou, aby jí bylo pořád dost.
    Po hodině vyndej, zkontroluj, jestli je propečené (maso se musí odtrhávat od šlach), pokud ne, ještě vrať do trouby na 10 minut.
    Poté odeber vrchní alobal a okraje ohni dolů, pozor aby neutekla šťáva, a nech ještě 15-20 minut dopéct do křupava.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Na poslední akci jsem připravila pekáč vepřových výpečků, tři druhy zelí a karlovarský knedlík.
    Mírně se to hřálo na plotně a bufetově si hosti v kuchyni nakydali na talíř, co chtěli. Chtěli všechno.
    Nebo jídla v CrockPotu, udržuje je v servírovací teplotě - guláš, paprikáš, hovězí po burgunsku, slapice na paprice, boloňské ragú a podobně. Připravíš to v dodatečném časovém předstihu a můžeš si hrát s přílohami či polívkou, dezertem.
    Pokud nebude za 14 dní morové stanné právo, chystám se na narozeninové besídce servírovat králičí ragú ve smetanové omáčce s liškama a batátovosýrové pečené "tvary".
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    QUANTI: Zkusím si vzpomenout až dorazíme domů, mám ho v sešitě. :)
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    LA_BETE: Vetsina lidi, co me zna, skemra o gulas a svickovou (tak moc, ze slibujou, ze prijedou driv a ze mi na to privezou maso a vsechno nakrajej :-D), dal segedin, lasagne, dynovou polivku s krevetama, roastbeef a tiramisu. Ja nejradsi delam nejake vicechodove italii ovlivnene menu treba s polivkou, predkrmovejma testovinama, ... casto se inspiruju u Hazanky, protoze kdyz uz nekoho na jidlo zvu, tak si ho s nim chci uzit :-D
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ALEXIS: teď budeš muset dát ten recept na krůtí stehna!! :)
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    LA_BETE: Hodně záleží na tom, kdo dorazí. Ale když se chci opravdu vytáhnou, dělám "variantové jídlo", třeba vývar a k němu v mističkách zvlášť fritátové nudle, krupicové i játrové knedlíčky i nějakou lepší vaječnou sedlinu. Hovězí se dvěma omáčkami (třeba koprová/křenová) a různé varianty knedlíku. Studený předkrm před polévkou, když mám kapacitu, tak i malý teplý předkrm po polévce. A nějaký dezert, co vypadá už na první pohled nějak "víc", klidně i dort.

    Ale na variantová jídla jsem zvyklá i z běžného vaření, kvůli různým limitacím v rodině, a navíc já jsem z Hané, mám geneticky zakódováno, že dobré jídlo znamená nechat se od stolu odvézt na trakaři :D
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    LA_BETE: Hodně záleží na druhu návštěvy, ale pokud by to byl někdo z rodiny (masožravci), tak tohle menu:
    Dýňovou polévku, vymazlit servírování s kopečkem zakysané smetany a opečenou slaninou.
    Pečená krůtí stehna podle receptu mého otce, s červeným zelím a bramborovým knedlíkem.
    A jako dezert mini-cupcakes.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    LA_BETE: presne jak rika SIRIUS: neco, co se dlouho dela vyzaduje spoustu kroku a je to defakto 'hotovka'. neco s cim se lidi doma neradi serou. naky srdce na smetane, peceny nadivany kachny, svickova, k tomu hrneckovy/bramborovy knedliky/cerstvy testoviny/noky... zalezi kdo ma prijet.
    ja sem jednou pohostil na couchsurfing party partu 12ti cizincu kaplickou cmundou a vsichni se mohli posrat! koupil sem kotel uzenyho, udelal dobrou stavu a fakt vyvazeny zeli a tam sem jen smazil bramboraky a jen sem to skladal na talire a vsichni zrali, ze sem nestacil smazit bramboraky
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    sazka na jistotu jsou veci co se delaj dlouho, svickovou ze zveriny se neda nic zkazit, nebo nejaky ragu, stifado, rajska atp. nebo ossobuco, licka, kdyz bych chtel neco co furt este neni tak casty. Kdyz to bude setkani kamaradu tak bych se nebal steaku, tam se to da nacasovat proste az se doplazi, tam se da vyhrat s prilohama ale neriskoval bych to pro rodice pritelkyne nebo nejaky podobny navstevy
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    Vlastne je to dobra otazka
    Uz je na case pozvat tchanovce na obed
    Musim to promyslet :))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam