• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    MIST
    MIST --- ---
    MEANKITTY11: ale musi tam dat pod ryzi brambory, jinak si ti smradi pripadaji osizeni
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    MOIRAIN: krusta na dně rýžovaru je prej pochoutkou pro perský děti, srocujou se v kuchyni a hádají se o to. můžeš tvrdit, že ji děláš schválně.
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    JAJITA: já věděla, že to rýžovary umí, viděla jsem to na videích i na vlastní oči na kurzu, doma se mi to nepodařilo, ale měla jsem ten nejlevnější rýžovar ze všech (ale i tak jsem ho milovala)
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    MOIRAIN: To mě mile překvapilo taky, žádný připečený koláč rýže tak jako v rýžovarech! předešlých.
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    AIJA: Ne.
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    MOIRAIN: a losos v páře delikatesní
    AIJA
    AIJA --- ---
    JAJITA:
    Zkoušelas i rýžovou kaši?
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    tak hlásím naprosté nadšení, oproti staré primitivní verzi se rýže dá prostě vyklopit, přestože i stará verze měla teflonovou nádobu
    teď budu testovat lososa v páře

    BOTA01: v tom případě je Asie plná srabů
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    AIJA: Dala jsem odměrku suchých vloček, 2 odměrky mléka a program kaše. Příště dám mléka víc, aby to bylo víc mléčné.
    AIJA
    AIJA --- ---
    JAJITA:
    Jak v něm vaříš kaši?
    BOTA01
    BOTA01 --- ---
    Ryzovar je pro sraby ;) Davam 1,5 vody oproti ryzi a po vyvareni vody pod tri periny a vzdycky v pohode at je ryze jakakoliv.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    EDERA: není pozdě. A zatím mám stejný plán, snadná a zajímavá jídla.
    LA_BETE
    LA_BETE --- ---
    Když už jsme u těch rýžovarů, tak občas se mi stane, že na spodku hrnce rýže udělá takový tenký škraloup. Snažím se ji důkladně proprat ale stejně mi to dělá. Máte s tím někdo zkušenost?
    EDERA
    EDERA --- ---
    BRUKEV: Možná už je pozdě, ale podobný úkol jsem vyřešila bisque, coq au vin a tarte tatin.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU: tak jsem to narvala do klasické pohankové galettky a teda jako fakt dobrý.

    těsto víceméně toto

    Palačinka z Bretaně - Francouzské "Pate a galettes de blé noir" recept - Labužník.cz
    https://www.labuznik.cz/recept/francouzske-pate-a-galettes-de-ble-noir/

    náplň emenál- a orestované žampiony, porek a zelený chřest. pepř+sůl. Kdo má smrž, dá tam smrže.
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    JAJITA: promiň, směju se, mně trvalo asi týden od doby, co jsem ho zmerčila ve výloze obchodu, než jsem si ho pořídila (mám jeden rýžovar už asi deset let a je už poněkud olezlý)

    RUTHLESS: chce to trošku zkušenosti, kolik to chce vody a kolik času dát rýži po přepnutí na ohřev
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    RUTHLESS: muj rejzovar je debilni taky. jede na cas, kterej je dycky stejnej 25 min vcetne ohrevu. kdyz varim jakoukoliv long grain, tak si nastavim na telefonu budik o osm minut kratsi a du to vzdy vypnout. mam taky pripraveny 2 takovy tlusty papirovy ubrousky a ty tam prehodim pres viko a zavru. nasajou paru, ktera by tam rozsrackovatela uz vypnutou rejzi. nastavim 4 minuty na budiku a pak du a vyndam ten nonstick kastrulek a rejzi vyklepnu do kovovy misy vyparit a zchladnout. pak opatrne vmich trochu masla. i pres to vsechno mi to prijde lepsi nez varit v ne nonstick hrnci..
    KURE
    KURE --- ---
    ZUZKAOU: jj, ale jako zacatek a jakysi nulový bod pro vlastni doladění dobry.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KURE: hele vono se to mění i podle toho jak stará ta rejže je.
    KURE
    KURE --- ---
    RUTHLESS:
    ZUZKAOU: poměry vody a rejže pro růžný druhy jsou k mání po internetu.
    https://www.wikihow.com/Cook-Rice-in-a-Rice-Cooker
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam