• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    he mam trochu podezreni, ze se mi povedlo uvarit polivku z takovejch tech fazoli, co ma clovek na predpejkani krehkyho testa :)) I po velmi dlouhem vareni jsou stale trochu tvrdy. Nebo myslite, ze bych je neuvarila vubec?
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    AIJA: jo, když DEVIL píše o jídle, dělaj se mi chutě jak blázen.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    DEVIL: Boze ja bych si dala dobrej ryzovej nakyp ❤️❤️❤️
    IKA
    IKA --- ---
    AIJA: Myslím že sa tu pečú dve verzie ryžového nákypu: bohatá a šťavnatá, kde sa používa veľa vajíčok; a chudobnejšia suchá, kde ich je úplné minimum.

    (Vraj sa kedysi dievčatá, ktoré slúžili vo viedenských domácnostiach, naučili recept, ale nie všetky si mohli po návrate domov dovoliť tú "bohatú" verziu, tak vznikla aj tá šetrná.)
    AIJA
    AIJA --- ---
    DEVIL:
    Kompotů mám dost z loňska a potřebuju se jich pozbavovat, tak určitě šetřit nebudu.
    Ty o tom tak zaujatě básníš, že to snad budu jíst i já:-)
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    AIJA: nejlepsi je, kdyz to vychladne! to pak zbyde a jak je rejze hladova, tak pak studeny to je jeste lepsi. ja na to dycky s babickou chodil, dokud sme to svorne cely nesezrali.
    a s tema vejcema... cim vic toho udelas, tim jich pak potrebujes vic, aby se udelal mocnejsi ten snih a zloutky, aby tu rejzi pekne ochutily. tak toho nedelej nakladak. a nesetri na tech kompotovanejch merunkach, nebo budes za zida jak kucharky ve skolni jidelne. nevim co mely za normu ale v nakypu sem videl dycky jen zbytkovej slem tech merunek. kdyz sme to delali doma, tak do toho zahucely treba 2 velky sklenice
    AIJA
    AIJA --- ---
    DEVIL:
    Hned o víkendu to upeču s vajcama:-) Já tyhle rýže nebo rohlíky na sladko nejím, ale u ostatních si určitě šplhnu!
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    AIJA: no muzes jako, ale to sou chemky visco. modifikovany mouky a skroby a stabilizatory ruzny. ja nevim jako, vejce je pro me nizkej ingredient a kdyz muzu neco nahradit vejcem nebo zloutkem, tak to udelam nez sypu prasek. doma si taky delam pudinky s prasku leda kdyz potrebuju udelat zaklad nakyho kremu nebo tak. je to proste min pracny.
    ale nejvic co tam udela rozdil je, kdyz udelas ten snih do ty rejze. to pak je takovy lehky a dobre se to ji..
    AIJA
    AIJA --- ---
    DEVIL:
    Dík. Já ho kdysi dělala spíš s rozmíchaným pudinkovým práškem než s tolika vejcema, ale zkusím.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    boze, to je prispevek.... jako je to vymrd slozitej ten nakyp, ale vysledek je pak moc dobrej. hlavne talir podlejt tim zahourem merunkovym a do toho placnout kus nakypu!!!
    me to chutna vic nez zemlbaba, v ty me ale dycky zasadne srala vic skorice nez cokoliv jinyho
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    AIJA: rejzi namocis, nemusis tolik vymejvat, protoze ten skrob je tam zadouci, varis v mlice s trochou soli a cukru a michas, aby z toho bylo takovy 'rizoto' cvachtavy, ale rejze ne uplne mekka.
    pak vezmes 8 vajec a rozdelis je. zloutky utres s cukrem, az zmenej barvu a smichas s teplym rejzovym rizotem. bilky vyslehas s trochou cukru nebo 'cream of tartar' stabilizatoru do tuha a pomalu je zapracujes do trochu zchladly rejzovy hmoty. remosku vymazes maslem a das nahzavit viko.
    mezitim das vrstvu rejze, do ni zapichas nakladany merunky, udelas par vrstev a pak tu trochu ty stavy z merunek vylejes po stenach nadoby a maslovackou tou stavou potres vrstvu vrchni rejze, pak peces ja nevim jak dlouho... dokud to neni nahore trochu hnedy nebo i vic. od toho je tam okynko, kterym se na to da cumet. zasadne pri peceni neotvirat
    AIJA
    AIJA --- ---
    DEVIL:
    Ten rýžový nákyp se dělá jak?
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    ANDREJKA: dej tam naky brambory dospodu nebo rejzi, ty pozerou ty stavy a bude to dobry
    ANDREJKA
    ANDREJKA --- ---
    JAJITA: to je mi jasný :) spíš mi jde o to, že v návodu k remosce stojí 'jídlo ničím nepodlévat!' což funguje u toho kuřete, kde se vypeče ta šťáva - v troubě ho podlévám, jinak bych měla suchej přiškvařenej plech - nicméně nevím, jestli teda u zeleniny taky ubrat tekutiny, co by normálně přišly do pekáče v troubě, aby to pak nebylo vysušený, a hlavně o kolik (rozblemcaný taky nechci) :)
    DEVIL: francouzský brambory miluju. díky za tip!
    CROMWELL: neptala. ale vřelé díky za recept, vyzkouším.
    87HIGHFLYER: díky!
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    ANDREJKA: v remosce sou nejmocnejsi 'francouzsky' brambory. jak to udela nahore tu krustu! nebo rejzovej nakyp sme delali kdyz sme meli tuny nalozenejch merunek. hezky se snehem a nahore ta rejzohmota byla takova krupava. to proste remoska umi. ja sem zkousel i zelny zavitky, ale ty sem musel nahore odtesnit alobalem, aby to nebylo spaleny na srac
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    ANDREJKA: enchiladas. Top.
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    ANDREJKA: maso v té skladbě surovin být nemusí, klidně jenom vrstvená zelenina, dle obsahu lednice, špajzu, nákupu na tržnici ;-)
    ANDREJKA
    ANDREJKA --- ---
    tak kure s bramborama dobry a manzel, ktery mel nejdriv dost kecu, co s takovym kramem, se ptal, jestli se v tom da delat i neco vegetarianskeho. mate osvedceny recept na remosku bez masa? (a teda nemyslim buchty) diky
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    TOOMIX: ...nejsme chipsy, neeejsme chipsy, jsme brambůrky z Moravy :-P
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ANDREJKA: plus mínus ta hodina...
    dobrou chuť :-)
    (moje remoska dneska odcestovala do servisu kvůli rozbitému zapínání, tak můžu jen tiše závidět...)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam