• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    AIJA: u nas pro dnoveho manzela varim jidla postavena hodne na zelenine, hlavne zapecene nebo treba s omackou. Na inspiraci koukam casto do chudsi staroceske kuchyne, on si zase hodne oblibil indickou kuchyni. Vyvar do omacek davam zeleninovy. Bilkoviny dohanim hlavne vejci a mlecnymi vyrobky, ony ani lusteniny nebo tofu misto masa nejsou uplne ok. Z tech nemasovych mas funguje dobre smakoun a slusna vegemasa kupuju v Lidlu.
    AIJA
    AIJA --- ---
    Co mám vařit když musím vařit pro někoho s dnou?
    Gůglit umím, ale nemáte něco osobně vyzkoušeného?
    BESTZYE
    BESTZYE --- ---
    87HIGHFLYER: dotaz trochu mimo - nemáte s Hugem někdo zkušenosti na catering na svatbu? Psala jsem mu už před měsícem na termín na příští rok a pořád se mi neozval :D Tak jestli je to normálka nebo se ta zpráva ztratila někde v matrixu a mám ho radši nahánět znovu
    BEREGOND
    BEREGOND --- ---
    87HIGHFLYER: Ta kucharka je dost super, obcas varim podle Ottolenghiho, recepty jsou obcas podobny. Jenom tam kde ma Yotam dlouhy seznam surovin, jich ma Hugo pet a spis se venuje vysvetleni principu. Takze pak clovek vi o co jde a da se s tim experimentovat. Ze je to komplet veganska zalezitost mi doslo az po par vydarenych jidlech.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    MOODYCAT: nevím, jestli nepíšu něco obvious, ale babička vždycky dělala švestkové z bramborového těsta a sypala je cukrem s mákem místo tvarohu. Někdo ještě dává skořicí nebo ten perník.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    87HIGHFLYER: Huga sleduju, mám ráda jeho humor. :-)
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    Pár lidí tu sleduje Hugo Hromase, má novou kuchařku a pěknej rozhovor
    Rozhovor s Hugem Hromasem: nejen o nové rostlinné kuchařce - Rostlinně
    https://rostlinne.cz/blog/rozhovor-s-hugem-hromasem-nejen-o-nove-rostlinne-kucharce/?fbclid=IwAR1IHUNSVew-CUhn4YHOxWgVWGyFJKua7SCMqtgKqiv1zEERHREs3X3qITg
    AIJA
    AIJA --- ---
    AIJA:
    ...a pokud mám, tak strouhnu perník:-)
    AIJA
    AIJA --- ---
    MOODYCAT:
    Občas udělám rozvar se švestkama, cukrem a skořicí. Poleju tím knedlíčky nebo jiné patvary a hňácnu šlehačku nebo zakysanku nebo tvaroh...
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    Mate nejakej zajimavej twist na svestkovy knedliky, krome "obalit svestky testem"? Diky!
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    JAJITA: a teď si představ to blaho, když bagetu nakrojíš na plátky (nedokrojit), promažeš, zabalíš do alobolu a zapečeš do křupava!
    (tam se dají teda ještě přidat libovolné další bylinky, samozřejmě)
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    TRISSIE: Vyzkoušeno na malém vzorku a na čerstvou bagetu úplně boží! Jdu kupovat další bazalku ;)
    KASUMI: Větší část "úrody" je už v kostkách s olejem v mrazáku :)
    Díky vám za tipy.
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    jen bych chtěl dodat, že nejsme takoví barbaři, jak to vyznělo, kámoš mi včera oznámil, že si objednal pistoli, čímž se myslím dostaneme do mezí zákona. díky za tipy


    JAJITA: lehce jsem zahřál olivovej olej, bazalku do něj hodil a nalil do sklenice, vydržel dlouho a chuť bazalky byla opravdu silná
    ZCR
    ZCR --- ---
    JAJITA: (letos asi nějakej silnej ročník - s bazalkou z Albertu mám stejný problém a dokonce mi vykvetla!)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    JAJITA: Ja si prebytky bazalky narvu do ledovych tvoritek a zaleju olivovym olejem a zamrazim a pouzivam to pak v zime (do omacek zejmena)
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    TRISSIE: Jo, to by šlo. Už vidím, kam to použiju. Diky ;-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    JAJITA: bazalkovo-česnekové máslo? můžeš si to nadávkovat podle množství bazalky a zamrazit po porcích :-)
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    Můžu úkrok od ovcí?
    Nečekaně se mi rozrostla marketová bazalka, na pesto je jí málo, na snězení moc. Jak ji nějak fajn zpracovat na zimu?
    Díky předem za tipy.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KURE: ale tak my nevíme co má JESTEDMAN:ův kámoš v plánu.
    KURE
    KURE --- ---
    XCIDER:
    2/ no vyhodit ledviny a SRDCE! mi pride skoda. když tu zabujačku dělá řezník, z tohohle "odpadu" a nějakýho ořezu a bůčku bokem bejvaj bezva klobásky a pod. Ale je fakt, že jde hlavně o maso a tohle je jen detail.
    3/ jo tohle je z cely zabijačky to nejjednoduší.
    4/ ta váha bylo myšleno živá. Pro ilustraci s jak velkym zvířetem se budou přetahovat a honit po zahradě až jim to po otevření kufru uteče :D
    Ovce co jsem bral já měly (vykuchany staženy a rozčtvrceny) 15-20 kilo. (maso+kosti, předpokládám že to je to cos myslel pod pojmem "maso") buď mě bulíkovali, ao byly starší než říkali, nebo to bylo větší plemeno?

    1/ to zní o hodně rozuměji, než to co se chystaj udělat oni :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam