• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    LADY_MYSKA: zmrazit a pak z nich v mixéru udělat zmrzlinu. Případně bananovej chlebicek
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    prosim vas, mam tu par unavenych bananu, co s nimi? Premyslim, ze bych je dala do muffinu, ale treba se tu objevi neco zajimaveho a hlavne nenarocneho na praci s detmi
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    JAJITA: ja nevim jak to vypada. odstranoval sem jen dva dny starej napek umelohmotny spachtle co jeden kokot roztavil pri delani mac'n'cheesu a to slo lehce.
    obecne to ale muzes zkusit kladivkem a dlatem, nebo na 'bruta' dat to nekam ven na ohen a celej ten skvarek brutalne spalit na uhel. pak nakym kartacem poradne vyhrebelcovat. nebo jen nazhavit nad mistem napeku a dlatem zkusit odlepit. rozhodne se pak ale musi poradne dlouho vypalovat, aby ta umela hmota sla do prdele...
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    DEVIL: Ehm, ehm, poradíš i co s tím, když jsem jednu takovou nechala, já lama, odmočit s připečeným umělohmotným kelimkem? Rez už je docela pryč, ten nápek nikoliv :(
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    BRUKEV: ta chemie to vyzere na kov a pak proste musis tech seasoning vrstev udelat nekolik. nekonecno byla jen moje neumelecka nadsazka.
    my mame teda aluminum panve, ale to je jedno. proste kdyz se to poradne nevydrhne, tak to pak vyusti do takovyhle vrstvy. to teda ale trva jako.
    drhnout ve smyslu mechanickyho odbordeleni, ne chemickyho.
    klasicka 'cinska' metoda. poradne nazhavit, aby se otevrely vsechny pory, prolejt olejem, olej odlejt a pak upravovat pokrm. po zkonceni proplachnout vodou a kartacem odstranit napaleny zbytky. nazhavenim vysusit a opet zalejt olejem, aby se zapek.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Když už jsem za exota, tak mi vysvětlete, jak se to tam vlastně vzalo? Karamelizace u příprvy jídla? Nedrhnul jsem to dostatečně?
    Devil píše, že to z vnější strany mají taky, takže asi nebudu jediný.


    DEVIL: tak pokud udělám nový "seasoning" proces, bude to cajk, ne? Proč donekonečna?
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    CMLKA: funguje to super...jinak je to hrozné chemické svinstvo. Používám to výjimečně...mám kočky a bojím se že se k čištění nachomýtnou.
    REONA
    REONA --- ---
    Já mám výborné zkušenosti s čističi z Tescomy.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    CMLKA: Mam cistic na trouby z dm a funguje super, neverila jsem, ze muj dvoukolak jde vycistit a ono jo :D.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    LUSINDA: Hele a na ty trouby to funguje? Mimochodem mi ted kamoska z Lidlu doporucila cistic na okna, prej taky super, pouziva to v hotelu
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    DA_NIELA: nechtěla jsem být zlá....ať to vyhodí a koupí novou, rakovina hadr :-/ :-D
    DA_NIELA
    DA_NIELA --- ---
    LUSINDA: tohle by mu pomohlo pred ctyrmi lety...
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    DEVIL: ze zkusensti ty peby obsahujou kys fosforecnou, ktera se pouziva i jako odrezovac.
    spis fungjje blbe a ideal je to ocistit mechanicky
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    jako karbon/caramel bulidup, to co postovala LUSINDA: to asi rozere. ale jak to nechas pusobit tak to urcite zrezavi panev a budes muset do nekonecna seasonovat novy vrstvy
    slovo do nekonecna mi vzdy pripomina rimmerovu blahosklonnou poznamku :)
    'budu nucen do nekonečna souložit s tou Jonesovou… ale tu oběť jsem ochoten podstoupit.'
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    BRUKEV: čistící pěna W5 na trouby a hrnce....nastříkáš, necháš působit a vše zmizí bez námahy.

    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    SIRIUS: normalne používal víc než pět let. Jen moc nemazal po umytí.
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    BRUKEV: cos v tom delal, napalm? :D
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    DEVIL: v jídle jsem jeste nic nevidel :D Zkusím to oškrábat ručně, i nějakým abrazivem, případně opískovat.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    BRUKEV: fuj to je crispy jak svine. to ten karbon pak pada do zradla. my to mame na vsech panvich venku ale vnitrky sou vyskrabany do cista. ja bych vzal spachtli a odloupal to a pak bych udelal znovu seasoning. nebo to muzes kladivkem nejak otukat ci upalit nad horakem. palenim ale to bude trvat a nazeres se toho koure jestli nemas poradnej odtah
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam