úvod
témata
události
tržiště
diskuze
nástěnka
přihlásit
přezdívka
heslo
přihlásit
pamatuj si mě
registrace
ztracené heslo?
Co mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
IKA
---
---
9:19:40 1.7.2022
1 odpověď
Oxidované bylinkové čaje, skúšate niekto vyrábať?
Zatiaľ som testovala len orgován, ale výsledok ma príliš nenadchol. Teraz by som chcela skúsiť tradičnejšie "čajové" bylinky - možno mätu, medovku, šalviu, alebo slez, nechtík, atď.
ADELHAIDA
---
---
20:02:53 26.6.2022
+1
GEISHA
: Dušený maso (teď v létě mi přijde nejlepší krůtí, je rychlejc hotový) s kapustou a bramborama. Jak se ta kapusta dusí ve šťávě z masa, to je lahoda, ani to většinou nepodlejvám.
A taky mi chutná tenhle guiche:
https://fresh.iprima.cz/recepty/kapustovy-quiche-s-modrym-syrem
Ale dávala jsem tam dvě zakysaný smetany, místo kombinace zakysanky a šlehačky.
TOOMIX
---
---
17:53:29 25.6.2022
+2
GEISHA
: holubce
Plnená kapusta /holúbky/ | Apetit Online
https://www.apetitonline.cz/recepty/5497-plnena-kapusta-holubky.html
FAT
---
---
16:35:45 25.6.2022
+3
GEISHA
: Naprosto běžné je hovězí v kapustě s bramborem. A navíc je to skvělé.
:-)
DAVE_PAGE
---
---
16:28:30 25.6.2022
+2
GEISHA
: delal jsem asi pred 14 dny. Je skvela, ale spis teda na chladnejsi obdobi ;)
https://www.albert.cz/recepty/toskanska-polevka-s-kapustou
MEANKITTY11
---
---
16:19:49 25.6.2022
+5
GEISHA
: miluju nudnou kapustu s bramborama, a díky tobě teď na ni mám děsnou chuť.
BUNDA
---
---
13:29:20 13.6.2022
+2
ADELHAIDA
: dají, já právě používám buď do fleků nebo oberu to maso přímo do té uzené polévky.
ADELHAIDA
---
---
13:27:02 13.6.2022
1 odpověď
Nedaj se ty uvařený uzený žebra obrat do šunkofleků? Nebo jsou moc vyvařený?
RUTHLESS
---
---
13:04:45 13.6.2022
SAL
: tak pouzij ocasky a ne "klasicke" uzene. Pripadne proste k tomu kup kus zeber a z tech pak nekdy udelej francouzsky brambory.
SAL
---
---
12:56:36 13.6.2022
1 odpověď
ZCR
: myslím klasické uzené, které spotřebuji třeba s kaší, a aby mi zbyl vývar na polívku. Nemám v úmyslu kupovat konkrétní kus jen kvůli polívce, chtěla jsem zužitkovat ten vývar z něj a nelít to jen do záchoda.
KOCHANSKA_CH
---
---
12:25:54 13.6.2022
BUNDA
: Mohu potvrdit. :-)
RAINBOF
---
---
12:06:20 13.6.2022
+8
nejlepsi jsou ty ze zacatku 20 stoleti
ZCR
---
---
11:32:13 13.6.2022
+3
BUNDA
: někde holt ještě mají staré zásoby pražců a telegrafních sloupů, a to je pak hned jinej šmak :-D
BUNDA
---
---
10:33:24 13.6.2022
2 odpovědi
SAL
: jak píše
ZUZKAOU
uzená žebra v pomalém hrnci a luxus, ale možná hraje roli i lokální řeznictví, kde je uzené poctivé..
ZCR
---
---
21:27:55 12.6.2022
1 odpověď
+1
SAL
: kupuju v řeznictví uzené kosti, většinou žebra, jak píše
ZUZKAOU
; tohle byl ale vývar z křížové kosti (i s ocáskem, heč), a byl o poznání slabší (co do uzenosti, jinak vývar ok)
ZUZKAOU
---
---
21:20:25 12.6.2022
2 odpovědi
+4
SAL
: ber uzená žebra.
SAL
---
---
21:18:06 12.6.2022
3 odpovědi
Hele, lidi, kde berete uzený, aby se z něj vývar dal jíst? Nebo dělám něco blbě, že mi vždy zbyde jen příšerně slaná slabá voda?
ZCR
---
---
16:48:26 12.6.2022
+1
KID_MCHUTT
: již se to vaří, ale preventivně jsem experiment posichroval spoustou pálivé papriky :-]
Více budu vědět zítra, až jak se rozleží.
KID_MCHUTT
---
---
16:28:57 12.6.2022
1 odpověď
+1
ZCR
: zkus, není to nezajímavé :)
ZCR
---
---
11:11:39 12.6.2022
1 odpověď
+2
Btw. budu odpoledne vařit guláš z kovářů (už trochu začaly) a zbyl mi vývar po uzeném (ne moc výrazný), tak si říkám, že bych bych ho zužitkoval, a zkusil navrch přidat i trochu uzené papriky. Je to dobrý nápad?
<<
<
>
>>
Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam