tvl jsem ujetej na pomazánky a dipy :)
LUSINDA: něco podobnýho prodávaj Turci v Německu, dlouho jsem zkoumal jak na to a nejvíc jsem se přiblížil feta+grilovaný papriky (klidně ze sklenice). Ten balkán je takovej nevýraznej a lilek v ajvaru se tam moc nehodí.
velmi dobrá je i Obadza, ale je to celkem drahý na ingredience, takže si spíš čas od času koupím v německu hotovou
ale zrovna je okurková sezóna, dělám tzatziky, ale takový ty počeštěný (víc okurky než jogurtu), někdy spíš zakysanku, aby to bylo hutnější a letos jsem ještě vedle u Babici narazil na nějakej odkaz a teda tzatziky s ayranem (místo vody tam dát vykapanou vodu z okurek) a to je pro mě ultimátní a vlastně to jsou dva pokrmy ze třech stejných ingrediencí :)
RUTHLESS: remuláda je ± jasně daná, je to vlastně taková tatarka, trochu řidší