Kdo neví co z houbama, tak udělá houbovou pohanku.
Na másle orestovat houby, dokud se nevypaří voda, pak přihodit celou pohanku a orestovat na tom mále. Poléze přidat cibuli a/nebo porek, nechat zavadnout, zalít vodou či vývarem (dvojnásobek váhy pohanky) , osolit a případně přidat kmín, tymián či divoké koření. 15 minut vzolna vařit, pak 10 minut nechat stát. DO hotové pohanky zamíchat čerstvé byliny ze slovanské zahrádky, co má člověk zrovna poruce - petržel, majoránka, libeček ...
K tomu ztracené vejce, nebo nějaký jiný žloutek co se do toho rozteče a jogurt či zakysanou smetanu s česnekem.
Pokud člověk má rád houby, ale nemá rád pohanku, je to cesta jak na ní změnit názor. Pokud člověk nemá rád ani houby, ani pohanku, tak to nedělejte :-D