Aby byl žitnej chleba dobrej a nemazlavej, tak to těsto musí být docela kyselé, takže pokud to člověk nechce dělat kváskové, tak určitě přidat ocet a teda chce to nechat kynout co nejpomaleji, tedy přidávat spíš menší množství droždí.
Fajn jsou žitné lívance
500 ml kefíu
200 g celozrnné žitné mouky
2 vejce
50 ml oleje
5 g soli
5 g jedlé sody
Smíchej všechno kromě sody, nech to v lednici přes noc. Těsně před smažením přidej sodu a udělej lívanečky. Jsou fajn na sladko i na slano
a tohle taky vypadá dobře
Popraskané sušenky z celozrnné žitné mouky – Mammas.czhttps://mammas.cz/popraskane-susenky-z-celozrnne-zitne-mouky/Jinak pokud jsi z prahy, tak vymění za hladkou pšeničnou, nějak se mi zmatkem v objednvách na rohlíku doma hromadí-