Bezlepková a bezmasá verze lasagní - lilkové lasagne.
Lilek nakrájet na kolečka, osolit a nechat z obou stran vypotit. Poté péct v troubě.
Na směs třeba červenou cibuli, česnek, 2 plechovky krájených rajčat, střední mrkev, lžíci rajčatového protlaku, bazalku, sůl, pepř a dosladit dle chuti.
Cibuli nakrájenou nahrubo osmažit do sklovata na pánvi, pak přidat česnek, mrkev nastrouhanou najemno, a lžící rajč. protlaku. Po zatáhnutí přidat krájená rajčata, dochutit.
Pak prokládat vrstvy lilek - směs - pokrájená mozzarella do zapékací misky, dát zapéct na cca 20 minut a 5 minut před koncem vršek posypat parmezánem.
Často rajč. směs zbyde a dá se mazat druhý den na opečené pečivo.
Chválí si i masožravec.