• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    LYNCH: tuřín a zemiaky. A mrkev a skopové a guinnes

    Irish Stew From 1900 & The Irish Potato Famine
    https://www.youtube.com/watch?v=S8KpFs1CHgw


    Former Royal Chef Shares Irish Stew Recipe He Cooked At Sandringham House
    https://www.youtube.com/watch?v=v9HWZe9cSrM
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    ADELHAIDA: irskej guláš?
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    Ty jo, mne tedy gumbo silně nezaujalo, a to jsem zkoušela asi tři recepty, protože ta myšlenka my připadá geniální. Víc mi jede irskej guláš. Přišlo mi takový prázdný na to, jak zajímavý ingredience se do toho dávaj. Možná by ten sasafras udělal rozdíl.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    sušený sasafras není zas až tak nezbytný, tak výraznou chuť to mezi ostatními surovinami nemá.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Každopádně gumbo je i bez filé powderů chutný a děsně žrací, takže přeju hodně úspěchů a těším se na případný fotky.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Na ebay jsou balení třeba i za 10 USD, ale neměl jsem čas zkoumat, zda jde o authentický složení (prášek ze sassafrasu), nebo o nějakou náhražku.

    Dovoz od kámoše ze Států bude asi jistota.

    Koření gumového pilníku Tony Chachere ~ NOVÉ ~ 1,25 oz ~ Nejlepší do června 2023 ~ Kreol ~ Zapečetěno | eBay
    https://www.ebay.com/itm/404279554233
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    DOCKINEZ: koření za 1800. kámo nejsi kolenovrt, máš rozum!:D
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    DOCKINEZ: diky za tipy. To je strasna darda i na me. V dohledne dobe se mi bude do CR stehovat kamos ze statu, tak se ho zeptam, jestli to tam maji a kdyztak bych ti vzaly taky, kdyz to bude cenove dostupne.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    POHODAVOLE: Dělám to pokaždý trochu jinak podle toho, co je zrovna v lednici. Ale tohle je imho dost příčetnej start:

    Gumbo polévka — Kluci v akci — Česká televize
    https://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1177-gumbo-polevka/

    Každopádně na rozdíl od okry, kterou koupíš v Makru nebo u svých Vietnamců, nemám filé powder, což je podle znalců pro echt gumbo nutnost.

    Jde to objednat, ale já jsem v tomhle kolenovrt a je mi líto dávat takový peníze, tak se holt spokojím s ne zcela authentickým zážitkem.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    DOCKINEZ: mas pls nejaky overeny recept? Taky me to laka zkusit.

    Diky.
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    DOCKINEZ: Gumbo vypadá parádně, jidla z jednoho hrnce me hrozně baví! dik za tip
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Vietnamci kousek od baráku měli mraženou okru, tak vyhrálo to gumbo.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    DOCKINEZ: Noo, na paprice z čerstvých červených je dobrá klasika.
    V klubu Rádi jíme mám teď slepicu z vývaru trhanou s domácí BBQ omáčkou trochu do mexikánska.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    DOCKINEZ: Jestli máš nějakou počínající úrodu cuket, dýní, či patizonů, tak udělat kari.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    DOCKINEZ: polévka je jasná volba. Gumbo jsem si musel dohledat, díky za tip, neznal jsem, vyzkouším.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Včera jsem koupil za lacino slepici na polívku. Ještě nemám jasno v tom, na co mám dneska vlastně chuť, ale počítám, že vývarem do začátku jeden nic nezkazí. A pak budu buď pokračovat směrem slepka na paprice, nebo udělám gumbo.

    Leda byste mne osvítili nějakým vaším osvědčeným receptem. Děkuji předem :)
    PETATA
    PETATA --- ---
    ADELHAIDA: topinková bomba je skvělá

    A není to sice pomazánka, ale zapečený slaný koláč- dráteník
    A trošku lehčí verzi cuketového koláče má Vaněk

    Cuketový slaný koláč | Roman Vaněk
    https://www.rohlik.cz/chef/273-cuketovy-slany-kolac
    Z_RYBY_KOST
    Z_RYBY_KOST --- ---
    NELLAS: peču quiche spíš výjimečně, ale na těch pár pokusů jsem na zatížení použila kovové příbory a fungovalo to.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    NELLAS: Já těsto nezatěžuju, propíchám ho, pořádně přitisknu okraje (i trochu ohnu přes okraj formy) a na předpečený pak naleju náplň, těsto se pak zase splácne.
    SOFIJKA
    SOFIJKA --- ---
    NELLAS: já používám mince různých cizích měn, co se většinu času jen valí někde v šuplíku. až příště pojedu do Ameriky, snad mi ty přepečený doláče vezmou..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam