• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ONDRAT: dobrá kuchařka (kniha-kuchařka, ne žena-kuchařka) se pozná podle toho, že má lehce (nebo hodně) jetou vazbu a semo-tamo na stránce nějakej ten flek bůhvíodčeho.
    jak se pozná dobrá žena-kuchařka, no, myslím, že hodnotit podle fleků od boloňské by to taky šlo, ale asi bys jí tím radost neudělal :-)
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    TRISSIE: Četl jsem "pokecanost" od slova "kecat" a u ukecanýho slohu Zatloukalový mi to nepřišlo divný.
    PAKOBYLKA
    PAKOBYLKA --- ---
    ženy díky moc (akorát mám teď pocit, že to budu muset vyzkoušet všechno a nebudu dělat nic jiného než péct z jablek)
    ADALIM
    ADALIM --- ---
    PAKOBYLKA: já jsem nadšená z tohoto kolace: https://www.tipito.cz/Uzasny-a-snadny-sypany-hrnkovy-kolac-s-jablky-A_178
    A jablek tam dáš celé kilo:-)
    PAKOBYLKA
    PAKOBYLKA --- ---
    ZUZKAOU: tyjo, nejdřív jsem to zavrhla, nejsem milovnice pudinku, ale když to tak chválíte...
    REONA
    REONA --- ---
    ZUZKAOU: Za tohle se přimlouvám. Celé mé dětství jsme tohle dělali snad na všechny oslavy svátků a narozenin dětí, rodičů i prarodičů a mně se to prostě nikdy nepřejedlo. Nejlépe z domácích pěkně kyselých jablek. Hmm, blíží se nám doma svátek! :-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    (pokecanost stránky v kuchařce odpovídá tomu, jak často peču tuhle :-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    velikost je jedna věc, ale blbý otočení mi nedá to nepředělat z počítače :-)
    taky velmi vděčná jablečná věc, z Kuchařky pro dceru.

    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU: libovolně to můžeš obohatit ořechy, čokoládou, dalším ovocem, rumem a tak. Vážit to nemusíš, prostě to vaříš tak dlouho, až to bude husté. :-D
    PAKOBYLKA
    PAKOBYLKA --- ---
    TRISSIE: tak sem s ním, třeba to vážení nějak pořešim (nebudu péct doma)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    PAKOBYLKA: jablečný pudink :-D

    Nepečený jablkový dort | Apetit Online
    https://www.apetitonline.cz/recept/nepeceny-jablkovy-dort
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    PAKOBYLKA: půl kila do prvního plechu a půl do druhýho :-)

    jako mám recept, co potřebuje 2 kila jablek, ale to je už na vážení.
    PAKOBYLKA
    PAKOBYLKA --- ---
    TRISSIE: mě právě lehce odradilo, že spotrebuju jenom 3 jablka,
    pche, potrebujujich tam dát aspoň kilo :-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    PAKOBYLKA: tak upeč ten perník, já ho pekla včera večer, když už děti spaly, a už tam nejsou ani drobečky :-)
    (jablek jsem tam narvala sedm malých, čistím košík od zbytků)
    PAKOBYLKA
    PAKOBYLKA --- ---
    AIJA: jako zní to dobře, ale já nejsem žádný pekař a docela se bojím toho, že neodhadnu ty poměry. Chápu, že pro někoho, kdo umí, nejsou ty instrukce- hoď tam trochu mléka, mouky a je to, nijak znervoznujici... ovšem, já takový případ bohužel nejsem.
    Asi by se mi hodilo něco konkrétnějšího
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    PAKOBYLKA: Máš pánev do trouby? Udělej si Tarte Tatin ( podobný jako tohle - AIJA: )
    AIJA
    AIJA --- ---
    PAKOBYLKA:
    Obrácený francouzský...lehce počeštěný:)
    Namočíš a zmucháš pečící papír, narovnáš ho na plech, potřeš medem a máslem, posypeš valikovým cukrem a skořicí. Na to dáš libovolnou vrstvu jablek, neloupu je, krájím na měsíčky, a zaliješ těstem...Polohrubá mouka, mléko, olej nebo máslo, trochu cukru, vajíčko nebo dvě, prdopeč. Všechno to jen zamícháš a naleješ na ty jablka. Šoupneš do trouby na 180st. Po upečení přiložíš druhý plech nebo velký tác a překlopíš. Neboj se toho, pomocí přeložené utěrky to jde snadno.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    PAKOBYLKA:
    Hrníčkový jablečný perník | NejRecept.cz
    https://www.nejrecept.cz/recept/hrnickovy-jablecny-pernik-r6768
    PAKOBYLKA
    PAKOBYLKA --- ---
    prosím, nemáte někdo ozkoušený recept na buchtu, koláč (radši něco na klasickou velikost plechu než muffiny nebo dort),
    - při které se spotřebuje co nejvíc jablek
    - je to jednoduché
    - a není potřeba nic vážit?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KEMENTARI: v kynutým chlebovým těstě se dá cukr ubrat v pohodě.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam