úvod
témata
události
tržiště
diskuze
nástěnka
přihlásit
přezdívka
heslo
přihlásit
pamatuj si mě
registrace
ztracené heslo?
Co mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
KOCHANSKA_CH
---
---
12:39:32 12.12.2023
+2
KEMENTARI
: Taky emulguju majonézu že syrových. Žampiony neloupu. Nepředpékám materiál na vývar, někdy to do CrockPotu prdnu zmrzlý.
ONDRAT
---
---
12:38:33 12.12.2023
+2
DOCKINEZ
: Davam si syr na pastu s tunakem.
KEMENTARI
---
---
11:57:46 12.12.2023
1 odpověď
+4
DOCKINEZ
: Jim syrovy vejce.
DOCKINEZ
---
---
10:29:58 12.12.2023
9 odpovědí
+2
Když už jsme u těch obecných dotazů, taky bych jeden měl:
Je něco, co se obecně dělá nebo dělat má, ale vy to neděláte?
Myslím to tak, že někdo třeba neproplachuje rejži a jen přidá vodu a dá to vařit, jinej neloupe žampiony, já zas zásadně neloupu řapíkatý celer a nevyndávám z něj ty tuhý vlákna.
Co vy? Jaká je vaše libůstka nebo specialita? :)
XAJA
---
---
10:24:22 12.12.2023
XAJA
: a zabudla som na kopor, to je moj favorit: od salatov az po jedla so smotanou (privarky, omacky, polievky). na zimu ho mrazim a nakladam do octa.
XAJA
---
---
7:01:57 12.12.2023
XAJA
: tu zeleninovu pastu som na cz strankach nenasla, tu je:
https://mutti-parma.com/us/products/verdurine/
- vyborna vec do zakladov.
XAJA
---
---
6:58:12 12.12.2023
2 odpovědi
KASUMI
: no, v poslednej dobe som prisla na chut salvii. pretiahnuta maslom ideal k cestovinam.
asi viac, nez je obvykle, pouzivam fenyklove semienka.
okrem udenej papriky udena sol a do strukovin nepohrdnem ani tekutym dymom.
do slaneho pecenia (chlieb&co) pouzivam brotklee (zigeinerkraut) oblubena v juhotyrolskych plackovych chleboch
http://brotklee.it/
a teda uz spominany
[ZUZKAOU @ Co mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?]
rajcinovy koncentrat. ale ziadnu podravku, oblubujem rajcinove veci od mutti. ci cistu rajcinovu pastu, alebo aj s dalsou zeleninou, napr. mrkvou
https://mutti-parma.com/cz/product-category/tomato-paste/
87HIGHFLYER
---
---
20:40:17 11.12.2023
+23
Vyhrála polívka:)
CMLKA
---
---
19:21:39 11.12.2023
+2
DOCKINEZ
: Taky jedeme a knedlickovej sós...jinak ho prodávaj kluci v Neverenough na JZP
Já, ač v chilli moc nejedu, tak ten si dávám taky do všeho..
ZCR
---
---
18:03:22 11.12.2023
PRAASHEK
: kdyby to nepustilo, blanšírovat v savu
TRISSIE
---
---
16:43:45 11.12.2023
+1
87HIGHFLYER
: nemam vyzkoušeno, ale vsechno je lepsi s parmazanem :-)
Oven Roasted Garlic Parmesan Purple Cauliflower - BEYOND THE NOMS
https://beyondthenoms.com/oven-roasted-garlic-parmesan-purple-cauliflower/
ZUZKAOU
---
---
15:11:11 11.12.2023
ZUZKAOU
: a ve smaženým taky budou po rozříznutí baarvy vidět.
ZUZKAOU
---
---
15:10:00 11.12.2023
1 odpověď
+2
87HIGHFLYER
: na páře, polít máslem a posypat opraženou strouhanku s petrželkou a parmezánem. Zapéct v bešamelu. Polívka, kde rozmixuješ jen bílé a barevné růžičky tam dáš pečené.
Kvašení sežere zelenou na takovou tu hnusně nahnědlou, žlutá zůstane žlutá, fialová zbyte trošku narůžoví, takže by to chtělo kvasti/nakládat zvlášt.
BRUKEV
---
---
15:05:51 11.12.2023
+1
KASUMI
: chipotle, Mae krua ustricova omacka
ONDRAT
---
---
15:00:51 11.12.2023
87HIGHFLYER
: Fermentovanej.
DOCKINEZ
---
---
14:49:35 11.12.2023
1 odpověď
+1
ZUZKAOU
: Tos mi připomněla, že mi došel olej od mr. Bauese... musím objednat.
PRAASHEK
---
---
14:25:38 11.12.2023
1 odpověď
+4
87HIGHFLYER
: hlavně ho předtím pořádně opláchni ať omyješ tu barvu!
KAKIHARA
---
---
14:12:03 11.12.2023
87HIGHFLYER
: imo naloženej :) jinak salát s balkánem a další zeleninou? nebo zapečenej se sýrem a další zeleninou?
PREDSEDA
---
---
14:03:20 11.12.2023
-11
87HIGHFLYER
: odpadkový koš?
87HIGHFLYER
---
---
13:54:42 11.12.2023
6 odpovědí
+3
Koupil jsem si barevnej květák. Nějakej nápad kde by to dobře vyniklo? Bez masa prosím:)
<<
<
>
>>
Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam