GALE: já mám:
- jednoho strávníka, co nejí viditelnou cibuli (moje matka z toho vyrostla snad až v patnácti, naděje ještě je),
- jednoho, co nerad většinu masa (ne vegetarián, ale je to hit or miss per recept, ani ne per druh masa),
- jednoho, co nerad sladký hlavní jídla,
- jednoho ultrakonzervativního, co odmítá něco zkoušet
- průnik strávníků, co nejí tepelně upravenou zeleninu
- průnik strávníků, co nejí pikantní věci.
genetika je silná, já jsem ochutnávačka, muž je konzervativec, tři děti jsou konzervy po něm a ta nejmenší to odkoukala od těch starších. Snažím se vařit tak nějak průnikem "pro většinu" nebo aspoň tak, aby šly závadné věci odebrat na talíři.
A když náhodou někdy najdu něco, co jedí všichni, tak si ten pocit tepla u srdce schovávám na dlouhé zimní večery (kdy budou pyčovat "tys tam dala cibuli!" a "vážně musím k té rajské i kousek libového hovězího?")