TRISSIE: minimálně na přípravy jako je škrábání a krájení bych zaměstnala potomstvo. A rezignovala na složité teplé domácí večeře. Minimálně jednu chleba s něčím, a jednu týdně take away.
Jinak do pomalého hrnce
- husté polívky, včetně těch s luštěninami a masem. Nebo třeba smetanvých - kuře + zelenina + voda + koření + bambory + smetana. Na závěr část rozmixovat na krém, zbytek nechat aby bylo co kousat.
Kuře z jednoho hrnce - kuře, brambory, mrkev, porek a řapíkatý celer + bylinky . sůl- zalít vodu a nechat táhnoout. Zeleninu na velké kusy. Člověk pak má fakt dobrý kuře s bramborem a zeleninou a ještě vývar. Na stejném principu funguje tafelspitz.
Cizra na paprice, na kari, v rajčatové omáčce. Místo cizrny nějaké maso.
Maso/hlíva/ na smetaně - ted svíčková + kupovaný knedlík.
Rajčatová ragů na těstoviny, čočkový dhal.
Dušené maso s nějakou zeleninou - v mrkvi, v kedlubně, výpečky s cibulí a zelím, na houbách,
Dobře se mrazí věci v omáčce, případně předsmažený.