• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    VOMAJDA: závin. Buď línou verzi z listového těsta (v lidlu mají celkem dobré máslové) a nebo teda udělat těsto.

    5x ořechová náplň pro sladké pečení | Apetit Online
    https://www.apetitonline.cz/tipy-triky/5x-orechova-napln-pro-sladke-peceni-anusina-usporna-v-hmozdiri-tlucena-orechova-napln

    Kynutý závin s ořechovou náplní podle Pepy Maršálka | Potten & Pannen - Staněk
    https://www.pottenpannen.cz/recepty-a-rady/kynuty-zavin-s-orechovou-naplni-podle-pepy-marsalka

    A nebo upeč s kořením.

    Smíchej olej, med, sůl, chillli a příadědně další koření (např římský kmín, sušený česnek, rozmarýn, uzená paprika, garam masala a podobně). öbal v tom ořechy a dej to na plechu do trouby vyhřáté na 150° tak na 15 minut.
    VOMAJDA
    VOMAJDA --- ---
    GALE: to je určitě super nápad a asi to udělám, díky za tip!
    Ale není to asi úplně to, co jsem hledal a hlavně mám těch ořechů dvě tašky a to by bylo nějakýho medu 😀

    Říkal jsem si, že bych zkusil vyrobit třeba medovník, ale pak jsem zjistil, že to je samý máslo a smetana a vegan varianty receptů mi přišly podle fotek divný…
    GALE
    GALE --- ---
    VOMAJDA: Zkus trochu naložit do medu. Disciplinovaní přidávají na lívance, palačinky nebo müsli. My ostatní to žereme lžící rovnou ze sklenice.
    VOMAJDA
    VOMAJDA --- ---
    Nějak se mi doma nahromadilo větší množství vlašských ořechů a já bych z nich rád něco vyrobil. Ideálně něco sladkého, ale jsem limitován tím, že v tom nesmí být mléko a mléčné výrobky (alergen 7). Máte někdo něco ověřeného, co byste mi doporučili?
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    RUTHLESS: Já takhle vařívám tarhoňu v omáčce z rajčat a unavených zbytků z lednice. Ale nějak jsem to měla spojený jen s tou tarhoňou, která je drobná. I tak to vaření v omáčce trvá dlouho, oproti vaření ve vodě.
    S_V_E_T_Y_L_K_O
    S_V_E_T_Y_L_K_O --- ---
    RUTHLESS: asi mas pravdu s těma těstovinama, tento recept je v nějaké záloze, sama jsem to to s nimi ještě nedělala. Koukala jsem na nějaké zahraniční stránky a IG účty a tam to lidi a oblibou jí a prezentují :) Dělala jsem variantu v troube s jáhly a ta byla moc dobra. Jahly však obecně v oblibě moc nejsou, u nás skvělá bezlepkova varianta :)
    ZCR
    ZCR --- ---
    ADELHAIDA: jaký je teď podle Vatikánu poměr? 1 zlomená špageta = 2,79 koťátka?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    RUTHLESS: a minestrone je co? :-)
    (já vím, že polívka, ale tam taky hodíš suchou pastu a necháš ji plně uvařit v tom základu)
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    RUTHLESS: :-) Ono se úplně přesně neví, proč se to jmenuje all assasinata. Možná i proto, že u toho lidi dělaj věci, za který většina Italů vraždí :-D
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    ADELHAIDA: Tak ted uz nikdy nesmis do italie... :D
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    RUTHLESS: Je to děsně zvláštní a lákalo mne to zvrhle. Dělala jsem si je, když jsem byla sama doma. Na malý teflonce, prostě jsem špagety přelomila na půl.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    ADELHAIDA: jo, to jsou ty spaleny spagety :-) to mi prijde desne zvlastni a asi me to nelaka. Radeji si dam arrabiata nebo aglio olio, kdyz chci palivy. Nejak me to proste nelaka... :-/ A nemam ani tak velkou panev s rovnym dnem vlastne :D
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    RUTHLESS: Italové dělaj zajímavej recept, jmenuje se to špagety all assasina. Nevím, jestli to znáš, pro mne to byla těžká novinka. Dost jsem se toho bála, takže jsem napoprvé vzala radši teflonku. A když jsem si dala první sousto, říkala si, že jako dobrý, ale žádnej zázrak. Ale s každým dalším mi to chutnalo víc a víc. Já to dělala podle nějakýho Itala, ale už nevím, jakýho. Postup je každopádně stejnej.

    Assassin’s Spaghetti – Zabijácké špagety podle Pasta Queen | Prima Fresh
    https://fresh.iprima.cz/assassin-s-spaghetti-zabijacke-spagety-podle-pasta-queen-229841
    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    RUTHLESS: no, uz jsem par videi od italu videl, kde to v omacce uvarili prakticky cele. tedy ne ze to nechali na chvili v omacce dovarit. A delali si z toho srandu,ze by je matka asi zabila, kdyby se toho dozila :)

    Sam to delam v posledni dobe casto a ty jidla jsou proste lepsi :)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    TRISSIE: mně ta představa prijde uplne zvracena. Ale ciste z pohledu toho, ze to nedelaj italove. A kdyz to nedelaj, tak to nemuze byt spravne :D To by to nejaka nonna musela delat :-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ADALIM: nevím, jak to dělá S_V_E_T_Y_L_K_O, ovšem můžu se podělit o odzkoušený recept do pomalého hrnce (asi by šlo adaptovat na pomalé pečení v troubě):
    https://tastesbetterfromscratch.com/slow-cooker-three-cheese-ziti/

    dobré to je, ne že ne. Obecně, těstoviny vařené nikoli ve vodě, ale v omáčce, jsou chuťově úplně jinde. Dávala jsem sem kdysi recept na variaci na boloňskou omáčku, kde se právě těstoviny vařily přímo v omáčce, to bylo taky moc fajn, můžu zkusit pohledat.
    ADALIM
    ADALIM --- ---
    DROOPI: Můžu dotaz? Ty těstoviny a cocku dáváš do pekáče neuvarene? Zajímal by mne postup:-) diky
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    ZUZKAOU: diky moc za tip. Abych se priznal, tak se mi uplne nelibila predstava, ze budu cpat rohlik do pracne vykosteneho kurete, ale veril jsem ti a nelituji, protoze to bylo dokonaly. Priste udelam vic nadivky bokem :)

    [POHODAVOLE @ Rádi jíme...]
    DROOPI
    DROOPI --- ---
    FAT: jo, Kluk v akci....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam