• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    RUTHLESS: :-) Ono se úplně přesně neví, proč se to jmenuje all assasinata. Možná i proto, že u toho lidi dělaj věci, za který většina Italů vraždí :-D
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    ADELHAIDA: Tak ted uz nikdy nesmis do italie... :D
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    RUTHLESS: Je to děsně zvláštní a lákalo mne to zvrhle. Dělala jsem si je, když jsem byla sama doma. Na malý teflonce, prostě jsem špagety přelomila na půl.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    ADELHAIDA: jo, to jsou ty spaleny spagety :-) to mi prijde desne zvlastni a asi me to nelaka. Radeji si dam arrabiata nebo aglio olio, kdyz chci palivy. Nejak me to proste nelaka... :-/ A nemam ani tak velkou panev s rovnym dnem vlastne :D
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    RUTHLESS: Italové dělaj zajímavej recept, jmenuje se to špagety all assasina. Nevím, jestli to znáš, pro mne to byla těžká novinka. Dost jsem se toho bála, takže jsem napoprvé vzala radši teflonku. A když jsem si dala první sousto, říkala si, že jako dobrý, ale žádnej zázrak. Ale s každým dalším mi to chutnalo víc a víc. Já to dělala podle nějakýho Itala, ale už nevím, jakýho. Postup je každopádně stejnej.

    Assassin’s Spaghetti – Zabijácké špagety podle Pasta Queen | Prima Fresh
    https://fresh.iprima.cz/assassin-s-spaghetti-zabijacke-spagety-podle-pasta-queen-229841
    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    RUTHLESS: no, uz jsem par videi od italu videl, kde to v omacce uvarili prakticky cele. tedy ne ze to nechali na chvili v omacce dovarit. A delali si z toho srandu,ze by je matka asi zabila, kdyby se toho dozila :)

    Sam to delam v posledni dobe casto a ty jidla jsou proste lepsi :)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    TRISSIE: mně ta představa prijde uplne zvracena. Ale ciste z pohledu toho, ze to nedelaj italove. A kdyz to nedelaj, tak to nemuze byt spravne :D To by to nejaka nonna musela delat :-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ADALIM: nevím, jak to dělá S_V_E_T_Y_L_K_O, ovšem můžu se podělit o odzkoušený recept do pomalého hrnce (asi by šlo adaptovat na pomalé pečení v troubě):
    https://tastesbetterfromscratch.com/slow-cooker-three-cheese-ziti/

    dobré to je, ne že ne. Obecně, těstoviny vařené nikoli ve vodě, ale v omáčce, jsou chuťově úplně jinde. Dávala jsem sem kdysi recept na variaci na boloňskou omáčku, kde se právě těstoviny vařily přímo v omáčce, to bylo taky moc fajn, můžu zkusit pohledat.
    ADALIM
    ADALIM --- ---
    DROOPI: Můžu dotaz? Ty těstoviny a cocku dáváš do pekáče neuvarene? Zajímal by mne postup:-) diky
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    ZUZKAOU: diky moc za tip. Abych se priznal, tak se mi uplne nelibila predstava, ze budu cpat rohlik do pracne vykosteneho kurete, ale veril jsem ti a nelituji, protoze to bylo dokonaly. Priste udelam vic nadivky bokem :)

    [POHODAVOLE @ Rádi jíme...]
    DROOPI
    DROOPI --- ---
    FAT: jo, Kluk v akci....
    FAT
    FAT --- ---
    DROOPI: Filip Sajler? Co vařil se Slaninou?
    DROOPI
    DROOPI --- ---
    KASUMI: jmenuje se Sajler a nespojil se nybrz ho Hopi koupilo, vybudovalo mu vyvarovnou za strasny prachy a krome vyvaru tam produkuji i hotova jidla v plastove krabicce. Mel jsem ten vyvar a neni spatnej, ale malicko tomu neco chybi, stejne tak tem jidlum v ty krabicce. Pardon za OT.
    S_V_E_T_Y_L_K_O
    S_V_E_T_Y_L_K_O --- ---
    TRISSIE: mám některé dny takové šílené ze si do pomaleho hrnce nachystám jídlo už večer před spaním, na noc to dam do lednice a ráno zapnu. Receptu znáš zřejmě víc než já :) Zachraňuje mě i trouba. Časování na troubě. Chystám si jídlo do pekace podle času a sil. Někdy to zvládnu večer, to si s tím víc vyhraji, pr: je to nějaké maso, cibulka, brambory, petrzel, voda, kořeni… jindy si to nachystám rano a to muže být někdy otazka i 5 minut. Např.: těstoviny, mrazený špenát, vývar, červená čočka, rajcata ( můžou být o konzervované) syr , smetana, kořeni dle libosti. Takové pomalé pečení v troubě :) V pomalým hrnci mám polévky, v troubě druhé jídlo. Nedělám to tak porad protože to není ekonomické. Ale znám rodiny kde mají dva pomalé hrnce :) v případě, ze más rýžovár, tak dělat rizota. Zmrazená zelenina s ryzí do hrnce a jidlo do 30 minut hotové. Asi muže pomoci si rozvrhnout co vařit na cely týden dopředu, udělat si jídelníček? Vše co lze si nachystat o víkendu, nachstat zeleninu udělat a ji jak do lednice tak zamrazit co lze. Také zkusit o vikendu uvařit na dva dny dopředu? A ty tři už půjdou zvládnou lépe?
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    Ted mi kolega radil, ze ten borec z perfect canteen, nevim ted jmeno, se spojil s Hopi (?) a prodava udělany vyvary, kde ta cena uz dava smysl a maji to i v makru. 80 kc na litr nebo tak. A prej jsou super. K debate o “polotovarech”. Nezkousela jsem.

    Mne prijde, ze kdyz kupuju veci na vyvar, je to vzdycky raketa, ale asi z toho vyjde objemove vic. Ale zase kdyz chce clovek usetrit cas 🤷‍♀️
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    VSICHNIMAME: samy o sobě sice ne, ale v rámci zapečení s něčím dalším předpripravenym se rozhodně snesou.
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    BONEMINA: zrovna tyhle brambory ale nikdy nejsou tak dobre, jako klasické.
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    TRISSIE: asi za nás budeš muset vyzkoušet meal preps ve velkým ;) já osobně neznám nikoho, kdo by to dělal důsledně jako v těch USA videích..takže se ráda nechám inspirovat
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    PROMETHEA: zapékané věci mě zachraňují od doby, kdy se potkávalo podvečerní krmení dvojčat s časem večeře batolete :-)

    jinak teda z věcí, co se mi osvědčily - mrazit maso ve finální podobě (takže třeba už nakrájené na kostky, kusy masa na pečení očištěné).
    mrazit/chladit "v půlce procesu" - to začalo jako nouzovka (takový ten kus masa, co je absolutně nutné spotřebovat ještě dnes), ale teď to dělám programově. Mleté osmahlé na cibuli a naporcované, marinované kuřecí kostky na kungpao... dneska jsem zbytek krůtího prsa nakrájela a opekla a bude to základ na úterní smaženou rýži s kuřetem a zeleninou, tím se finální čas v kuchyni zkrátí někam k deseti minutám a to už jde. Jo a sekaná jde zamrazit neupečená a péct rovnou z mrazáku (jen je potřeba snížit teplotu a prodloužit dobu pečení).

    v USA tyhle "weekend preps" nebo "freezer cooking" jedou ve velkém, asi si ještě pár stránek projdu.
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    TRISSIE: říkám si, že vy jste ideální domacnost pro různé polotovary pro gastroprovoz. Předchystané předvařené zavakuované brambory, zeleniny apod.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam