• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    FRAKIRA
    FRAKIRA --- ---
    LYNCH: je to prakticky varný robot.. vždycky jsem si myslela, že je to hovadina, ale máma si koupila tu Etu a líbilo se mi to (dala jsem přednost něčemu jinému, ale pro člověka, který to chce na vaření, je to imho fajn.. navíc je to fajn pro lidi, kteří neumějí vařit (například pro děti))

    Tady jsem náhodně našla video, které propagaci TM imho spíš ubližuje než pomáhá.. ale je vidět, co to umí - https://www.youtube.com/watch?v=bYIRuRvOBV8
    (jedna z těch věcí, co mi nas tom leonardovi vadila, byla, že se člověk musí do manuálního režimu přepnout, default je "vyberu si recept" - nevím, jestli to má TM stejně.
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    RUTHLESS: nikdy jsem o tom neslyšel:D to je výrobu termixu?
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    FRAKIRA: Tak naše chata je letní sídlo :-) to jsem řekl blbě. Od května do října ja tam plno a teď u někdy i dvě děti (my to s nima v rodině máme extrémně složitý, nějak se nám nedostává matek :-D). Takže se tam vari hodně.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    RUTHLESS: všechno, čemu dělá dobře dlouho táhnout při nižší teplotě.
    třeba takový krůtí stehno na másle. hovězí/vepřové pečeně v omáčce. ono ostatně třeba takový kus hovězího do rajské, pokud mám čas ho táhnout ty čtyři hodiny s trochou vývaru v pomalém hrnci - výsledkem je maso, které je měkké, šťavnaté, ale krásně drží, když ho krájím.
    no a pak třeba chili con carne, to zmiňovaný trhaný maso na různý způsoby, a vývary.
    dokonce jsem v něm zkoušela i těstoviny vrstvené s rajčatovou omáčkou a sýrem (jako že tam fakt dáš syrové těstoviny a vodovější rajskou omáčku), a bylo to velmi dobré, a bylo to hotové, když jsme zmrzlí přišli z vánočních trhů ve vesnici :-)
    FRAKIRA
    FRAKIRA --- ---
    RUTHLESS: ja si myslim, ze na chatu je ho za tu cenu skoda a sahla bych po nejake "napodobenine" (treba ETA leonardo)
    (ja bych po thermomixu nesahla ani doma, ale to jsou moje negativni zkusenosti s firmou a dozivotne ublizene ego :-D Jinak si myslim, ze thermomix je super.)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Hele a teď vážně. Je k něčemu thermomix? Za těch 40k už bych potřeboval si byt jistý, az začnu rodinu přesvědčovat, ze na chatu to fakt potřebujeme.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    JAJITA: Ani když se jednotlivý komponenty zákonitě vari jinak dlouho?
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    VOY: V PH se mi nikdy nic nerozvařilo.
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    Ja se chystam na pomaly var (kureci vyvar) v thermomixu.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    děláte jako byste nikd neměli v laboratoři topný hnízdo. crock pot stojí jen třetinu, ale zase v něm nemůžete smažit řízky celou noc
    KURE
    KURE --- ---
    BRUKEV: tu chybu jsem udělal. Výsledkem není guláš, ale dalo se to zachranit jako gulasova polivka :D
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    BRUKEV: Zarestuju gulášový maso, vyndám bokem, cibulí odvařím přípečky a pokračuju v tvorbě gulášovýho základu, vrátím tam maso, promíchám a jdu spat.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    FRAKIRA: tady jsem se asi ukvapil. Pokud udelate cibulovy zaklad, pak maso a potom uz dusite, tak ok. Ja porad nejak predpokladam, ze se to do toho hrnce vse nasype tepelne neopracovane najednou a to mi ke gulasi opravdu nejde.
    FRAKIRA
    FRAKIRA --- ---
    BRUKEV: proc? (ptam se vazne, ja delam gulas jen v pomalem hrnci)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    VOY: hlavne uz nerikej, ze je to dobry na gulas. Nebo vlastne nikdo nerikejte, ze v pomalem hrnci delate gulas.
    KURE
    KURE --- ---
    VOY: třeba brambory a zelenina kterou jsem podkladal kuře, aby se nevalelo ve vodě, byly dobrý a ne nasracku.
    KURE
    KURE --- ---
    RUTHLESS: ano. Pokud máš troubu které věříš že udrží tu správnou teplotu cca 90, nebo kolik to hřeje ten crockpot, a vhodný kastrol.
    Výhoda je, že to nemůžeš nastavit blbě a můžeš to provozovat kdekoliv, nejen v kuchyni.
    FRAKIRA
    FRAKIRA --- ---
    RUTHLESS: ja varnou desku na 8 hodin nenastavim (ale mozna je to jen jejim vekem a uz je to normalni, nevim). Trouba by sla, ale nejenze ta spotreba bude asi nekde jinde, ale pokud varim veceri, tak si troubu zablokovat nechci.
    VOY
    VOY --- ---
    Jako ja beru, ze prijdete k hotovemu jidlu. Ale to hotovy jidlo jsou typicky veci co tam clovek vlozi rozvareny na kasi. Tomu ja sem na chut nejak neprisel. Na neco to je asi fajn, typicky na veci typu gulas, ale pokud nechci furt jist nejakou stew tak mi prijde, ze se to rychle ochodi. Ale ryzovar mam. Proste tam flaknu ryzi a vodu a zapomenu na nejak dokud neklikne. A to ze nezabira misto na plotne je jedno z nejvetsich plus, i kdyz jsem si to vlastne neuvedomoval.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Takže proste jak hrnec na eltrickym zdroji tepla, ne? Nebo v troubě.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    KURE: takhle to chapu ja, priprava jidla bez dohledu kuchare. V 8 zapnu, jedu na chalupu, promrzly dojedu v 16 domu a najdu tam teple jidlo v hrnci.
    Reci o zachovani vitaminu, neodolatelne chuti a podobne blaboly jsou jen na to, aby se to lip prodavalo😁 A co tak ctu recepty, vlastne stejne to uvarim i normalne v hrnci/pekaci.
    Ale jak u kazdeho spotrebice, vse ma cilovku a pokud to nekomu dela radost, no problemo.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam