• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    RUTHLESS: Ani tak. Nerozvaří se ani mrkev v 8 hodin taženém vývaru.
    FRAKIRA
    FRAKIRA --- ---
    LYNCH: je to prakticky varný robot.. vždycky jsem si myslela, že je to hovadina, ale máma si koupila tu Etu a líbilo se mi to (dala jsem přednost něčemu jinému, ale pro člověka, který to chce na vaření, je to imho fajn.. navíc je to fajn pro lidi, kteří neumějí vařit (například pro děti))

    Tady jsem náhodně našla video, které propagaci TM imho spíš ubližuje než pomáhá.. ale je vidět, co to umí - https://www.youtube.com/watch?v=bYIRuRvOBV8
    (jedna z těch věcí, co mi nas tom leonardovi vadila, byla, že se člověk musí do manuálního režimu přepnout, default je "vyberu si recept" - nevím, jestli to má TM stejně.
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    RUTHLESS: Pro mě je pomalej hrnec největší pomocník na pomalu dušený masa - všemožný stew, tedy i guláše, texas chili, con carne, teď dělám hodně hovězí hrudí alá bourguignon, dále trhaný masa nebo i kus masa marinový v celku atd. Bez něj bych je asi moc často nedělal. Pořídil jsem hrnec ve kterém se dá restovat, pak ho jenom vložíš zpět a nastavíš časovač. Dále v tom dělám vývary (z kostí) a používám ho i na svoje oblíbené dahl makani.


    RUTHLESS: Je otázka, čemu říkáš rozvařeno, protože v pomalým to jenom velmi mírně probublává, tedy se zelenina ani maso samovolně nerozpadne, ale samozřejmě super měkký to bude.


    RUTHLESS: Nevím a asi to ani nechci vědět.
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    RUTHLESS: nikdy jsem o tom neslyšel:D to je výrobu termixu?
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    FRAKIRA: Tak naše chata je letní sídlo :-) to jsem řekl blbě. Od května do října ja tam plno a teď u někdy i dvě děti (my to s nima v rodině máme extrémně složitý, nějak se nám nedostává matek :-D). Takže se tam vari hodně.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    RUTHLESS: všechno, čemu dělá dobře dlouho táhnout při nižší teplotě.
    třeba takový krůtí stehno na másle. hovězí/vepřové pečeně v omáčce. ono ostatně třeba takový kus hovězího do rajské, pokud mám čas ho táhnout ty čtyři hodiny s trochou vývaru v pomalém hrnci - výsledkem je maso, které je měkké, šťavnaté, ale krásně drží, když ho krájím.
    no a pak třeba chili con carne, to zmiňovaný trhaný maso na různý způsoby, a vývary.
    dokonce jsem v něm zkoušela i těstoviny vrstvené s rajčatovou omáčkou a sýrem (jako že tam fakt dáš syrové těstoviny a vodovější rajskou omáčku), a bylo to velmi dobré, a bylo to hotové, když jsme zmrzlí přišli z vánočních trhů ve vesnici :-)
    FRAKIRA
    FRAKIRA --- ---
    RUTHLESS: ja si myslim, ze na chatu je ho za tu cenu skoda a sahla bych po nejake "napodobenine" (treba ETA leonardo)
    (ja bych po thermomixu nesahla ani doma, ale to jsou moje negativni zkusenosti s firmou a dozivotne ublizene ego :-D Jinak si myslim, ze thermomix je super.)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Hele a teď vážně. Je k něčemu thermomix? Za těch 40k už bych potřeboval si byt jistý, az začnu rodinu přesvědčovat, ze na chatu to fakt potřebujeme.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    JAJITA: Ani když se jednotlivý komponenty zákonitě vari jinak dlouho?
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    VOY: V PH se mi nikdy nic nerozvařilo.
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    Ja se chystam na pomaly var (kureci vyvar) v thermomixu.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    děláte jako byste nikd neměli v laboratoři topný hnízdo. crock pot stojí jen třetinu, ale zase v něm nemůžete smažit řízky celou noc
    KURE
    KURE --- ---
    BRUKEV: tu chybu jsem udělal. Výsledkem není guláš, ale dalo se to zachranit jako gulasova polivka :D
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    BRUKEV: Zarestuju gulášový maso, vyndám bokem, cibulí odvařím přípečky a pokračuju v tvorbě gulášovýho základu, vrátím tam maso, promíchám a jdu spat.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    FRAKIRA: tady jsem se asi ukvapil. Pokud udelate cibulovy zaklad, pak maso a potom uz dusite, tak ok. Ja porad nejak predpokladam, ze se to do toho hrnce vse nasype tepelne neopracovane najednou a to mi ke gulasi opravdu nejde.
    FRAKIRA
    FRAKIRA --- ---
    BRUKEV: proc? (ptam se vazne, ja delam gulas jen v pomalem hrnci)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    VOY: hlavne uz nerikej, ze je to dobry na gulas. Nebo vlastne nikdo nerikejte, ze v pomalem hrnci delate gulas.
    KURE
    KURE --- ---
    VOY: třeba brambory a zelenina kterou jsem podkladal kuře, aby se nevalelo ve vodě, byly dobrý a ne nasracku.
    KURE
    KURE --- ---
    RUTHLESS: ano. Pokud máš troubu které věříš že udrží tu správnou teplotu cca 90, nebo kolik to hřeje ten crockpot, a vhodný kastrol.
    Výhoda je, že to nemůžeš nastavit blbě a můžeš to provozovat kdekoliv, nejen v kuchyni.
    FRAKIRA
    FRAKIRA --- ---
    RUTHLESS: ja varnou desku na 8 hodin nenastavim (ale mozna je to jen jejim vekem a uz je to normalni, nevim). Trouba by sla, ale nejenze ta spotreba bude asi nekde jinde, ale pokud varim veceri, tak si troubu zablokovat nechci.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam