DRAGON:
1a - kapustičky vařené (cca 3 minuty) posléze omaštěné a 15 minut v horkovzdušné fritéze na 180˚
1b - kapustičky vařené, posléze opečené na tuku
2a - kapustičky syrové a v HF (osolit, omastit 15 min 180°C
2b kapustičky syrové, osolené a opečené na tuku
3a - kapustičky blanšírované 1 minuta, pak zchlazené a HF
3b kapustičky blanšíroované a opečeé na tuku
Chuť vařené kapusty se vyvinula jen v případě 1b - prostě na té pánvičce předvařené kapustičky byly moc dlouho. Překvapivě 1b t- tam ta chuť vařené kapusty není moc cítit. Jinak 2a jsou spíš tuhé,
Chuť 2b a 3b nijak extra rozdílná není, jen tedy odpadá crcání se s blanšírováním a jak je vidět na výslednou barvu to nemá vliv.
Tedy pro opečeé kapustičky netřeba blašírovat, ale blanšíroování, pokud se dělát správně nevede ke vzniku chuti vařeé kapusty. A když už je člověk trochu uvaří, tak to umí opravit HF.
Obecně jsou chutnější kapustičky na tuku. Pokud se chci naučit jíst kapustičky, tak na tuk + glazé z trošky cukru či medu a citronové šťávy.