• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    MOODYCAT: má víc tuku, takže je chutnější)) chápu, že některé ženský radši kuř. prsa.

    moje ženská ,vlastně celá její rodina, zase nejí papriky ať už syrový nebo v jakkoli tepelný úpravě . vůbec tomu nerozumím...(samozřejmě vím,že nemusím))
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    SPIKE411: Ze je stehenni chutnejsi je imho jen nazor.

    A ano, zcela chapu Alexis dite, rajcata jsou zkaza lidstva :).
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    SPIKE411: jasně, protože dítěti rajče pravidelně nenabízím, neasi.
    Děkuji za nevyžádanou radu, ale je to dost mimo realitu nežravého dítěte. Když chci mít jídlo, které budou jíst všichni, tak ho udělám tak, aby ta potravina, kterou se snažím dítěti zavést, byla oddělená (a oddělitelná) od toho, co jí, abych neohrozila celé jídlo.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    SPIKE411:
    Ginger chicken & salad

    2 portions
    preparation: 20 minutes
    cooking: 10 minutes

    Ingredients
    • White wine, 60 ml / 2 fl. oz
    • 2× chicken breasts, cut into strips
    • White wine vinegar, 1 tbsp
    • Sugar, 2 tbsp
    • Olive oil, 6 tbsp
    • Cucumber, diced
    • Soy sauce, 5 tbsp
    • 1× Large onion, finely chopped
    • 2× Carrots peeled & diced
    • Root ginger, 2 tbsp, grated
    • 5× mushrooms, quartered
    • Cooked rice, to serve

    Process
    1. In a bowl, mix the white wine, sugar, soy sauce and ginger.
    2. Add the chicken strips and marinate for at least 10 minutes.
    3. Heat 3 tbsp olive oil in a frying pan.
    4. Stir-fry the onion for 2 minutes or until it begins to soften.
    5. Add the chicken with its marinade and stir fry for 5 minutes until the chicken strips are opaque.
    6. Lower the heat, then stir in the mushrooms.
    7. Cover and simmer for 3 minutes. Remove from heat.
    8. Make the salad dressing by mixing 3 tbsp olive oil with the vinegar. Season with salt and pepper to taste.

    Black + Blum Box Appetit Lunch Box Revolution Recipe Book | website
    https://www.lifeonthego.co.uk/product-page/black-blum-box-appetit-lunch-box-revolution-recipe-book

    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    ONDRAT: Taky dobrý. Sakra, kung pao jsem neměl snad dvacet let.

    Mě napadlo - dělám kuře lehce marinované v zázvoru, sojovce a bílém vínu. K tomu bílou rýži a kyselý salát (okurka, mrkev).
    Původní recept používá kuřecí prsa, ta pochopitelně nahrazuju chutnějším stehenním masem.
    Ale s krůtou by to taky určitě bylo skvělé.
    Takový fusion na druhou.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    ALEXIS: Je potřeba opakovaná expozice. 🙃

    Jak naučit dítě jíst? Postupnými kroky, radí ergoterapeutka | Radiožurnál
    https://radiozurnal.rozhlas.cz/jak-naucit-dite-jist-postupnymi-kroky-ochutnani-uz-je-vysoka-latka-rika-9347181
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    ONDRAT: Nebo pect v celku v bylinkove kruste. Pece se na malo, aby to bylo stavnate.
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    SPIKE411: Ja delam z krutiho kung-pao.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    ALEXIS: Já z toho dělal risotto (krémové), myslím i částečně s hlívou.

    Měl jsem taky katův šleh z krůtího, byl dobrý.

    Plátky by se daly možná taky nějak upéct/zapéct? (I když to je lepší maso vcelku, aby to zůstalo šťavnaté, co?)
    (Broskev a eidam na to! 🙃)
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    FAT: V tom sacku, ve kterym ho prodavaji.
    FAT
    FAT --- ---
    MOODYCAT: V čem ho přechováváš?
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    LYNCH: Hele ne, proste chleba. Cerstvej chleba je super :). Ale po tydnu vyhazovat 80% bochniku mi prijde ponekud nehospodarne a neuctive.
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    ALEXIS: tacos
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    MOODYCAT: to snad musi po mesici zapáchat ne? čerstvý chleba tě nebaví? sorry já se to akorát snažím nejak pobrat))
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    KASUMI: to si dává muž, ale ani já, ani dítě nejíme maso na sladko (broskev, brrr). 😅
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    ALEXIS: Js miluju plnene smesi z nivy, broskve a petrzelky

    Ale ja si vzdycky davam, kdyz je na menu, prso zapečené s broskvi a syrem 😀
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    ALEXIS: nas model dava upravy ala garam masala, kari a ryze.
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    TRISSIE: u nás právě neprojdou rajčata v žádné podobě, ani viditelné zelené koření. 😅
    Myslím, že projde mrkev nebo se žampiony.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ALEXIS: u mých hyperkonzervativních to prošlo, což už je docela etalon :-)

    jinak hrozně dobrý je taky tohle:
    https://www.budgetbytes.com/creamy-chicken-and-orzo-skillet/
    ale nedaří se mi úplně vychytat poměr orza z LIDLu a vývaru, připaluje se mi to :-( což je pak věčná škoda toho neskutečně dobrýho orza.
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    TRISSIE: sušená rajčata neprojdou u potomka, ale ukládám na později
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    BAAL:
    TOOMIX:
    ZUZKAOU:
    KAERI: díky za nakopnutí inspirace :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam