úvod
témata
události
tržiště
diskuze
nástěnka
přihlásit
přezdívka
heslo
přihlásit
pamatuj si mě
registrace
ztracené heslo?
Co mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
ALEXIS
---
---
11:27:42 12.7.2025
TRISSIE
: Já ho tam dávám až s tou kedlubnou. Když ho dám hned k cibuli, tak mi to připadá moc karamelové.
_ANT_
---
---
11:20:47 12.7.2025
1 odpověď
KAIAFOX
: Tak zrovna v cesky kuchyni se dava uplne do vseho, coz je fakt vopruz. Mozna jeste okolno staty ho pouzivaji, ale pak uz nikdo. Rimskej kmin je neco jinyho, ten nepocitam.
KAIAFOX
---
---
11:09:51 12.7.2025
2 odpovědi
_ANT_
: Kmín se do brambor dává kvůli solaninu..
JAJITA
---
---
8:52:50 12.7.2025
+1
MARIPOSA
: Ne, jenom to malinko poleju oliváčem. Ona ta zelenina pustí vodu a to stačí, šťávy je po uvaření dost.
_ANT_
---
---
8:51:05 12.7.2025
+2
CUSTOM1
: pls don’t
MARIPOSA
---
---
8:49:19 12.7.2025
1 odpověď
JAJITA
: Podléváš to nějak?
CUSTOM1
---
---
8:27:21 12.7.2025
1 odpověď
-2
_ANT_
: U nás se říkávalo: "Trocha kmínu, z pupka špínu, tři chlupy od dupy a smícháme to dokupy." :)
_ANT_
---
---
8:01:55 12.7.2025
2 odpovědi
-4
BRUKEV
: JV Asie nesoli a v Indii si taky nevzpominam na slanou rejzi. Ale kazdyho vec, zejo. Kdyz ti to tak chutna :) Kazdopadne brambory jedine v poradne osolene vode a rozhodne bez kminu. Kmin je nejvetsi nepritel lidstva. No dobre, tak ne lidstva, ale me.
BRUKEV
---
---
22:35:26 11.7.2025
1 odpověď
+1
VSICHNIMAME
: jak kde. Mozna kdyz jedou ryzi v ryzovarech. Basmati v Indii, Pakistanu, atd. se v tech hrncich soli uplne bezne.
KOCHANSKA_CH
---
---
21:04:41 11.7.2025
+1
MOIRAIN
: Vývary mám jako základ úplně
všech polivek a spousty omáček, nesolím je. A vysrážené bilkoviny vývar akorát zakalí, filtruju ho přes perlan. O zbytek bílkovin ze vstupní suroviny ochuzení nejsme, maso zpracuju na různé způsoby. :-)
MOIRAIN
---
---
20:09:50 11.7.2025
1 odpověď
+1
ZUZKAOU
: už pár let dělám v létě tenhle salát
strašně primitivní, zálivka variabilní a začala jsem do ní mixovat stonky té petrželky, co se dává do salátu
https://www.inspiredtaste.net/46546/easy-bean-salad/
KOCHANSKA_CH
: osolení vody pomůže vyluhování bílkovin do vývaru
FAT
---
---
19:00:03 11.7.2025
+2
ONDRAT
: Solím oboje, jak rýži, tak brambory. Vnímám to tak, že je to stejné, jako neosolit před vařením rybu, nebo jakékoliv maso. Ale ta ryba je nejhorší.
VOMAJDA
---
---
17:28:10 11.7.2025
+5
ONDRAT
: Já nikdy nesolím rýži, ale brambory vždy.
ONDRAT
---
---
17:03:41 11.7.2025
2 odpovědi
ZSIS
: Brambory na vaření ve vodě nesolím, ale rýži vždy.
ZSIS
---
---
16:28:56 11.7.2025
1 odpověď
+1
přiznám se, když zapomenu osolit vodu s bramborama, žádného velkého rozdílu si nevšimnu. dosolení na talíři mi stejne nikdy nebylo ušetřeno.
VSICHNIMAME
---
---
15:57:28 11.7.2025
1 odpověď
+14
RUTHLESS
: to vykladej celý Asii a dobře se pobavi:)
RUTHLESS
---
---
15:56:28 11.7.2025
1 odpověď
+3
VSICHNIMAME
: Nesolena rýže se nedá jíst. :-)
VSICHNIMAME
---
---
15:55:01 11.7.2025
1 odpověď
+4
BRUKEV
: rýži nesolit nikdy, brambory osolit vodu a přidat kmín a ideálně libecek a vařit.
ILTU
---
---
15:12:21 11.7.2025
TRISSIE
: I do normálního zelí dávám Cukr hned na začátku.
ILTU
---
---
15:11:07 11.7.2025
+1
BRUKEV
: To je zajímavá diskuze! Rýže se u nás při vaření nikdy nesolila, brambory jsem se naučila vařit v tak malém množství vody (pod pokličkou), že se během přípravy skoro vyvaří a solit tím pádem skoro nepotřebují. :-)
<<
<
>
>>
Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam