CORNELA:
NIMUI: jako nevim, co Vam na to napsat. Proste to ucka takhle dela a ja s tim nic nezmuzu a rikat ji nic nebudu. Jsem rada, ze dcera do mistni ZUSky samostatne dojde, jinam ji vozit nemuzu a ona by ani ucku menit po tech letech nechtela (hraje u ni sedmym rokem), to by rovnou s nastrojem skoncila. Byla bych rada, kdyby jeste pokracovala, uz skoncila fletnu, na kterou hrala 8 let.
Tuhle ucitelku ma i na nauku, obe me deti mely na nauku tuhle pani ucitelku a strasne je nauka bavila, zvlaste to starsi dite. Starsi dite mi ze ZUSKy vyhodili, kdyz melo uraz a operaci a pul roku nemohlo hrat, pak dite zacalo soukrome v dalsim skolnim roce (a i v tomhle skolnim roce nebylo jasne, zda bude cely rok hrat- cekala ho dalsi operace spojena s urazem a nevedeli jsme dopredu, zda stav nebude stejny jako po prvni operaci).
No a v tom pul roce po urazu - prestoze jsme uz neplatili skolne - dite na nauku chodilo, byl to jeho posledni rocnik, ucka si ho tam normalne nechala, verim tomu, ze jinde by rekli - nechodis do ZUSKy=nemas zaplaceno -> zadna nauka.
Jinak soukroma hodina u nas nestoji tolik, co psala medved, ale jedna se tedy o jiny nastroj nez, klavir. Cenu, kterou jsme platili, kdyz me starsi, nesikovne dite chodilo rok na klavir soukrome (jen na "pisnick") si uz nepatuji, ale i bylo to mene, mozna se ceny soukromeho zmenily, to je mozne - ale u nas jsme na malem meste, myslim, ze to zadna palka nebude.
Jinak obe me deti chodi na gymnazium, ale to mladsi, ktere hraje na klavir, jeste na nizsi stupen, zatim povinnosti se skolou a z toho plynouci mene casu na cviceni na klavir nepocituji. Ovsem ted treba byla dcera 14 dni na lyzich a necvicila a pod dojmem teto diskuze jsem ji hned po prijezdu narvala za klavir:)