• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TRITONDISTRIBUTOŘI, PRODEJCI A PRODEJNY HW - Vaše zkušenosti s nákupem, reklamací, cenou, akcí a pod.
    JENDAVB
    JENDAVB --- ---
    NELDE: ok takze budeme se soudit ? cotim ziskame ? co tim ziskaj oni ? Jsem se nesoudil ani kuly serveru za 60k protoze by me to nic nevyresilo to jsem radsi dal nazrat UPC a posla jsem si desku pres pul sveta na Taiwan :-] a hlavne to znam i zdruhe strany barikady ( vite pane tady mate cislo na zpravce konkurzni podstaty :-]] a nebo se dohodnem )
    ROENICK
    ROENICK --- ---
    NELDE: a alza to tam ma nebo ne? kolega to skenoval ty jejich podminky a nic moc tam nenasel...
    ROENICK
    ROENICK --- ---
    JENDAVB: ja ne, kolega ! :)
    NELDE
    NELDE --- ---
    JENDAVB: Obchodní zákoník definuje, že platí takové podmínky, které mezi sebou strany dohodnou, to jest mělo by to být součástí smlouvy. Pokud to tam není, tak se uplatňují obchodní podmínky prodejce, na které firma koupí přistupuje a pokud v nich není explicitně řečeno, že pro firmy je to jinak, tak se těch 30 uplatňuje i pro firmy. Na základě tohoto jsem u jedné nespolehlivé firmy (hifishop) reklamaci vyhádal. Také na mě zkoušeli, že 30 dní neplatí, jenže to by to také mohli opravovat do soudného dne!
    JENDAVB
    JENDAVB --- ---
    ROENICK: QNAP neco ma ale to nesmis nakupovat na lamacky alze by cekal ze to vemes prez nekoho solidniho alza ma lidi dost tak nato prcaj by jsi mel lepsi to poslat http://www.umax.cz/index.php?modul=podpora&skupina_zbozi=QN&kategorie=QN nemo jestli ses prazak tak to tam hodit
    ROENICK
    ROENICK --- ---
    JENDAVB: aha aha. Tohle je ta QNAP naska, to asi zadny carepacky nema, jako HP...
    JENDAVB
    JENDAVB --- ---
    ROENICK: kdyz by jsi na to koupil care pack tak pak jim muze slapat po krku jinak maj na vyjadreni ne na reseni 3 mesice co mam skusenost obecne vetsinou to resej dodatkem kesmloue
    ROENICK
    ROENICK --- ---
    draci jaky mate zkusenosti s reklamacema jako pravnicky osoby? kolega z prace koupil do firmy svyho otce v alze za 13k NASku, posrala se asi po mesici, a ted ceka uz vic nez mesic a smejou se mu ze neni fyzicka osoba a ze pro ne neplati 30dni

rychlej google dal napr http://www.epravo.cz/top/clanky/ochrana-zakazniku-podnikatelu-dle-zakona-o-ochrane-spotrebitele-55296.html - kde nakej pravnik (cetl jsem to zbezne) rika, ze takhle by s podnikatelema vyjebavat nemeli...

co si o tom myslite a jaky mate zkusenosti? diky
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    MAJA: jasan :) jinak tady je celkem pěkně popsaná situace povinností prodejce a práv zákazníků ohledně vracení zboží zakoupeného "na dálku"
    http://www.onlineobchody.com/zpravodaj/?p=156
    MAJA
    MAJA --- ---
    PRAASHEK: No obecně, pokud je solidní prodejce repasů (v mém případě device.cz) tak nebyl problém stejně jako by neměl být problém se 14-ti denní lhůtou.
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    MAJA: na to se ovšem femur neptal :)
    MAJA
    MAJA --- ---
    FEMUR: Koupil jsem už několik repasí notebooků/PC a se zárukou jsem problém neměl - po 1/4 roce mi např. vyměnili klávesnici s trackpointem za novou, po 3/4 roce mi bez reptání vyměnili základní desku ... na x let starém Thinkpadu.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    FEMUR: podle me ano. co obchodni podminky?
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    mel bych dotaz, kdyz koupim repas ntb z eshopu, a neco se mi po doruceni nebude zdat mam ze zakona narok na vraceni do 14 dnu bez udani duvodu a vraceni penez?
    TOMMY69
    TOMMY69 --- ---
    TOMMY69: a jeste faktura

TOMMY69
    TOMMY69 --- ---
    VLASTIS: nikde tam nebyla zminka, ze by se jednalo o kus z predvadecky.. navic ta cena nebyla zase o tolik nizsi, nez jinde.. dejme tomu o 1kKc niz, nez prumer.. A navic je mi hodne divny, ze ten nb byl uz cca mesic pred tim, nez jsme ho koupili, v reklamaci..

jinak zaznam reklamaci:

Stav zakazky.pdf (87717 B)
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    TOMMY69: a jsi si jisty, ze jsi kupoval novy notebook? na GC prodavaji mimo jine i notebooky, ktere byly pouzite na ruznych vystavach/predvadeckach
    u nuch je pak cena o tretinu nizsi nez obvykla
    ale od GC se standartni zarukou
    TOMMY69
    TOMMY69 --- ---
    RAB1T: ano, presne tak..jsou levni :D

mmj..tenhle notebook byl podle vyjadreni HP jeste navic z dovozu..
    napriklad u jinyho nb, co se bral od nich, po tydnu prestal fungovat adapter.. poslali jsme ho na reklamaci a po !mesici! se nam vratil s tim, ze ho opravovali, protoze byl mechanicky poskozenej (blbost, vim, co adaptery vydrzi a tenhle lezel tyden pod stolem bez hnuti), nauctovali nam nejaky nesmyslne vysoky penize za opravu + jeste postovny.. vysledek ==> mesic bez adapteru + vydaje za opravu srovnatelny s novym adapterem
    pak nejakej dotykovej comp, tusim, ze taky HP, prisel uz od nich nefunkcni..
    kdybych se podival do mailu do kanclu, tak jeste urcite neco najdu..
    RAB1T
    RAB1T --- ---
    TOMMY69: Můžeš ty další špatné zkušenosti s touhle společností nějak rozvést. Zrovna nedávno mi někdo tvrdil jak jsou levní a výborní(vždy je podezřelé když jsou ceny až příliš lákavé).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam