JIMIQ: me slo o to aby xchaoz udelal nejaky vypocet ale tak to udelam za nej
vezmu tepelne cerpadlo ... pak nejakej fukar na vymenik a to mi neco sezere ... a abych pri minus 10 delal jeste -20 a k tomu z tech 10 stupnu bral par kw - ve srounani s benzinakem tak jaksi odeberu hodne elektriny na oboji.
pokud vezmu ze mam jeden KJ na kilogram vzduchu na kelvin ... tak abych dostal pri rozdilu deseti stupnu 1KWh (beru jednu kw elektrickeho prikonu na odporu po odbu jedne hodiny) - to mame jestli se nepletu 3600000 J - coz je cca 3600KJ takze mi tam vetrak musi procpat pri ucinnosti vymeniku 100% - 360 kubiku vzduchu za hodinu ... coz je vetsi vetrak ... pokud vezmu ucinnost 50% jses na nejakym 150W vetraku ...
co jsem nasel topny faktor cerpadel je az 15 ... to by pak znamenalo ze na tu jednu kilovatu spotrebujes 200W jenze pri minus 10 uz je to klidne 2 (pri vystupni teplote 35 stupnu) ... takze vysledny odber je cca 500W ...
jeste pricist dalsi vetrak - klidne 70W do kabiny a mam to trosku jinde ...
Takze pokud se nepletu - a nebudu odebirat teplo z motoru atd v ramci toho cerpadla - potrebuju minimalne 640W na to abych pri minus 10 stupnich dostal ven jednu kW :-))) A na horach kde je minus 20 coz je bezne teplota pri ktere je ucinnost skoro nula prd - u beznych typu co znam - je tudiz XCHAOS opet nekde mimo ...
Pokud bych vzal to teplo z vetraku a motoru na tom kompresoru - ziskal bych vice :-)))
Predpokladam ze se najdou lepsi systemy co jsou znatelne drazsi ... a jiste o to vice znatelne ekologictejsi ...
pletu se moc?
XCHAOS: kde mas ty vypocty? :-D Jo ja zapomnel v datacenstru pri 30 stupnich bude stejnej ucinnik jako na horach pri minus 10 :-D
koukni sem :-)
http://klimatizace-hustopece.cz/klimatizace-toshiba-super-daiseikai-8-2/
nikde jsem nenasel tabulku kolik pri jake teplote :-) Takze ano budeme brat ze pri 20 stupnich venku vytopi stejne jako pri 10 stupnich pod nulou :-) Perpetummobile je na svete ...