• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FRANCIMORSolarni technika,Solar cooking-baking & Elektrick bike,cars,
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    DZODZO: no dle hasiču jde o elektrárnu a na tu platí nějaká pravidla která v reálu v městské zástavbě nikdo splnit nemůže .. zkusim to najít ...
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    ABDULAH: šetření je jenom jiná forma hrabání peněz ;-)
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    PEPAZZ: co? jaky ochranny koridor? ja som sa nikoho nepytal ci si mozem dat panely na vlastnu strechu, ani susedov, ani stavebneho uradu, ani hasicov, co su to zasa za hoaxy? :)
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    JAZZZ: na to uz jsem odpovidal ... kure bude hrabat za 10 zrnek ... ale tyhle kurata hrabou jen papirky a ve velkym ...

    my jsme zadarmodelali tri dny v lese ... nejen v lese ...

    ja sem s tim smirenej - budu se opakovat - mr setreni nakladu dava vetsi volnost - vyziju stejne i s mensim platem ...
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    ABDULAH: ne to jsi spatne pochopil. jde o to, ze "zadarmo ani kure nehrabe". to ma kazdej na internetu spoustu chytrejch kecu, ale kdyz prijde na lamani chleba, ze by nekam meli lidi prijit zadarmo makat, treba sazet stromky a jeste dotovat ze svyho sazenice, tak uvidis ze radsi budou cucet na bednu nebo pujdou na hokej. par takovejch projektu jsem delal a vzdycky to oddre parta lidi, ktery bys spocital na prstech a ti maj taky svoje zivoty a nebudou tady na tu bandu konzumnich curaku drit vecne. pokud chces, aby se v kapitalismu neco stalo, potrebuejs prachy. sestimsmir
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    JAZZZ: jasne vlastne ekologie je dobra jen na vydelek ... zapominam ...
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    ABDULAH: komunitni zahradu muzes postavit z nadseni dobrovolniku, ale jak na neco potrebujes hmotu, nerostny zdroje a cas prumyslovych stroju, tak je to vzdycky o penezich.
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    JAZZZ: fascinujevme jak jsou ve vsem penize lol
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    ABDULAH: presne. a v kazdym velkym depu by mohli dotankovat. navic tou dobou uz to budou ridit pocitace, co jezdi opatrne, nedelaj prasarny, nekonci unaveny ve skarpe a nepotrebujou postavat na odpocivadlech.
    u nas je infrastruktura pro kamionaky dost zoufala, ale treba v nemecku se tim uvolni celkem lukrativni parcely. jenom z jejich prodeje by se pomalu mohlo poplatit budovani tech cerpacek.
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    JAZZZ: u velkych vozidel co jezdi daleko to bude ideal ... kdyz si vezmu ze kluci jezdi 2000 km v kuse chtel bychvidet tu baterku v podminkach uccp ...
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    před nějakým časem se tu řešilo, že vodík je píčovina, ale voni to nechtěj vzdát :) tak jsem zvědav, jestli se to nakoenc třeba u autobusů a kamionů prosadí.
    ČEZ otevřel první vodíkovou dobíječku pro elektromobily v Česku – Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/...91589-cez-otevrel-prvni-vodikovou-dobijecku-pro-elektromobily-v-cesku.html
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    lodní dopravce Maersk chce úplně odbourat fosilní paliva, osobně si myslím, že přejdou na biolíh nebo něco, nepíšou tam jak toho chtějí dosáhnout
    Logged out
    https://qz.com/...-shipper-maersk-says-it-will-eliminate-fossil-fuels-by-2050/?utm_source=reddit.com
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    XCHAOS: no a kdy se to u nás změní tyhle nařízeni hasičů resp smernice jsou pekny peklo, kamarad chtel hrozne moc na strechu dat solary ale kvuli sousedům ktery by ho mohli nabonzovat to neudělal.
    Rozhodně by stalo za to překvalifikovat solary na střeše z elektrarny na něco co nemusí mít 30metrů ochranej koridor
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    DZODZO: kdyz budu jrzdit kazdy den do hradce cca 50 km tak se vejdu do sesti i ted ... kdyz do hrusovy prdelema cca 12 km budu na deviti hned ...
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    CUKI: Ten obrazok nedemonstruje dojazd na jednu nadrz ale realnu priemernu spotrebu pocas vyse 3000 km dlheho roadtripu, to aby ste si nemysleli napr ze siel celu dobu z kopca :)
    CUKI
    CUKI --- ---
    SHINIGAMI: super přesně jak píše abdulah. Dneska aby auto jezdilo každou chvíli do servisu. Já mám 13let starý auto a myslím že dalších 13let ještě bude bez problémů jezdit. A v servisu nebylo ani jednou. Napočítal jsem kolem sebe asi 6 nových aut a všechny byli alespoň jednou v servisu během prvních pár let provozu. Většinou nepojízdné díky nějaké pí.ovině co v autě nemá co dělat.
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    SHINIGAMI: 20x vic veci co se muzou posrat nez u euro 2 a 10x drazsi :-(((
    SHINIGAMI
    SHINIGAMI --- ---
    ABDULAH: no jasne, ale konecne si vsimli, ze i benzin dela necistoty... Jinak euro 6 je uzasna vec, nadrz na AdBlue s vlastni ridici jednotkou a firmwarem me dostala:).
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    SHINIGAMI: takze euro 6 s filtrama ... a lepsim rizenim pomoci lepsiho softu ...
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    CUKI: s novejma lmbdasondama seslapnu plyn na max motor nejede na 100% sto na sto atd ... nejak to i u euro 2 dokaze proste ridit ... se starou lambda sondou ...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam