WARBABY8: Já ale mluvil o konkrétní hybridních asymetrických měničích 10kW, které jem konkrétně několikrát zmínil a případně jejich alternativu, takže tak.
Ono se dá jít ještě low cost metodou ostrovu s nějakým Epsolar iPower IP5000-42-PLUS-T měnič 48V/230V 5kW a pod. Ale ve výsledku pokud chceš všechny 3 fáze to vyjde cenově dost naprd.
Navíc nevyřešíš rozumně sled fází (ale bez toho bych se obešel)
Blbý je že veškerý ty epevery a epsolary MPPT jedou max na 200V a to je dost omezující. Já bych potřeboval min 400V.
Výhodou je že bych mohl používat 48V baterie. Na tom se dá zase něco ušetřit a trochu mít i jiné využití, třeba v obytňáku na zimu. Ale taky není úplně košer část baterie vzít a používat jinde a pak zase vrátit...
Ale bavili jsme se opravdu pouze o:
1) GoodWe GW10K-ET + Baterie Dyness Tower T10 10,66kWh 222k Kč
2) Solax G4 + T58 Master 5,8kW a Baterie T58 Slave 5,8 kW 239k Kč
3) SOFAR HYD 10KTL + AMASSTORE GTX3000 10KWh 246k Kč
Případně o nějaké podobné alternativě.
"Jinak teda nechci říkat, že se znovu pleteš, ale víš že FV panel je proudový zdroj, takže proud je v něm prakticky konstantní a výkon je dán proměnlivým napětím?"
Já ti tě tedy nechci znovu opravovat ve tvých divokých závěrech, ale proud toho panelu závisí právě velmi silně (a v přijatelných mezích dá se říct i lineárně) na osvitu. Ostatně kdyby jsi jednou četl co píšu, tak v příspěvku na který reaguješ je i přiložený odkaz na konkrétní V-A char při daném osvitu. Víc názorně ti to asi sdělit neumím.
Tedy pokud je slunce málo tak se budeš pohybovat po dně pak už klesá i to napětí, ale jen jsem chtěl podotknout že těch požadovaných cca 200V tam řádově bude stále. Možná ti to přijde absurdní ale stále jsou profi firmy s akreditací, které to jsou schopni zapojit 3 panely na string které nikdy nedosáhnou ani jeho pracovní napětí...
DZODZO: No proto na to narážím. Ano ty (pro WARBABY) hybridní asymetrické měniče :-) většinou vypínají ve chvíli, kdy by víc vzali z baterie než dodali. Je takový problém pro výrobce hodit tohle do grafu?