• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    Jako kucí, chytáte se marginálií. Pokud je časový posun symetrický není vo čem diskutovat. Pravdou zůstavá, že Machlík brousí Logany etc. a zbytek 90% z vás tady ledatak mele píčoviny, kterejm sami nerozumíte. Resp. ikdyby Machalík přehodil fáze 158x furt mu to bude bouchat vo 1000% líp než ty sračky z mp3, zvukovejch karet diy mrdek apod lowendu.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Není nic snazšího. Klidně to tak pár dní nech a poslouchej známý věci, ale mělo by to bejt jasný celkem hned. Nejvíc se to projeví na spodku.
    BLAF
    BLAF --- ---
    Ja si tu ty kable snad prohodim, abych to vyzkousel...
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    AXTHEB: Možná by ses místo tady těch názorů na cizí názory mohl zkusit zapojit s něčím užitečnějším, ale cokoli je ti libo, seš dospělej.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Mimochodem, mohl by mi někdo z ateistů zkusit vysvětlit, proč by vlastně mělo bejt neslyšitelný nebo dokonce jedno, jestli je polarita taková nebo maková? Proč by mělo bejt jedno, jestli jsou bedny přefázovaný nebo ne? Z jakýho důvodu usuzujete, že by to vůbec mělo bejt buřt a nedejbože neslyšitelný?
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    MACHALIK: Upozornit svance, ze se s tebou nema hadat protoze mluvis nesmysly
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    AXTHEB: Prosimtě, co je účelem tady toho, co teď produkuješ?
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    MACHALIK: Vim ja k cemu se modlej hifisti? Pane "poznam podle zvuku vypaleny cedecko"
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    SVANC: I kdyby sám pámbu říkal, že půlka nahrávek je tak a druhá onak, tak to nic nemění na tom, že pin 2 je + a pin 3 je - a že červená je + a černá je -. Co se děje na nahrávkách je nepodstatný. V tomto směru nemá jeho tvrzení žádnou váhu.

    Čeho jsem si nevšimnul sám? Že některý nahrávky jsou tak a jiný onak? A opravdu jsou? A pokud ano, tak čím by se to projevovalo? Asi že některý hrajou hůř a některý líp. Toho jsem si nevšimnul, myslíš? Ty sis nevšimnul, že každá nahrávka hraje jinak? Nebo co vlastně zase říkáš?

    AXTHEB: Nekecej. A ke komu že se modlím? K Robertovi Harleymu nebo si mám vyfiltrovat ty další jména, kterejma tady Svanc pořád operuje?
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    SVANC: Machalik je nabozenskej fanatik, na to nesmis zapominat.
    SVANC
    SVANC --- ---
    "Cokoli říká Robert Harley je nepodstatný."
    Čekal bych, že názor šéfredaktora The Absolute Sound pro tebe jistou váhu mít bude. V minulosti jste se tu s Teddybeddym na tyhle autority odvolávali... :-)

    A když to tak děsně vadí, to sis toho ještě nevšiml sám? Možná je chyba, že nevíš, která z tvých nahrávek je invertovaná a která ne. Vždyť to je situace jako v slepým testu. Ale kdybys věděl, která je ta invertovaná, to by byla jiná - hned by ti bylo nápadné, že bedny "hrajou výrazně hůř" :-)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Rozložení špatně nahranejch nahrávek vs. dobře nahranejch neumím posoudit, ale, kurva, systém za žádnou cenu nesmí obracet fázi. Jde _jen_ o barvy konektorů, nic jinýho. Žádný konstrukční řešení, žádný přidaný náklady, vůbec NIC nebrání výrobci, aby na plusovej výstup dal červenou svorku a na mínusovej černou svorku. Jakejkoli přístroj, kterej toto nemá splněno - nejspíš protože bagr - je snad už z principu nutno vyloučit z úvah, ztrhat v testech, dostane-li se do nich vůbec, a pošpinit firmu jako bandu absolutních diletantů. Vlastně z toho vyplývá, že je úplně jedno, jaký jsou nahrávky, systém musí splňovat alespoň základní pravidlo, že když kroutím volantem doprava, tak auto pojede doprava, a je úplně jedno, jestli jsou silnice levo nebo pravostranný.

    Cokoli říká Robert Harley je nepodstatný. Když pominu, že je to slyšet, tak i kdyby nebylo, tak je nepřípustný, aby si systém dělal, co chtěl, a výsledná fáze byla dílem náhody navzdory tomu, že je všude jasně daný značení. To jako má uživatel proměřovat škopkem každej komponent, aby zjistil, jestli výrobce není prase?
    SVANC
    SVANC --- ---
    MACHALIK: Ten racionální důvod je, že na to sere pes, protože ten vliv obrácené fáze není zdaleka takový, jak tvrdíš. Spíš je to podobné jako s kabely, někdo říká, že to pozná, jiný zase ne. A když pohledáš na netu, tak zjistíš, že i v nahrávkách (LP i CD) je totální bordel, takže ve finále je dost jedno, co s tím dělá zbytek řetězce.

    Pokud ti něco říká jméno Robert Harley, tak tohle jsou jeho slova:
    But what are the consequences of living with a system in which one component inverts absolute polarity? None, in my view. Here's why. In the recording chain, maintaining correct absolute polarity from the microphone to the CD (or other release format) is rare. It's just as likely that a recording will have reversed polarity (relative to the acoustic polarity) as correct polarity. If your system inverts absolute polarity, the recordings that are inverted will be played back correctly. If your system doesn't invert polarity, the correct-polarity recordings will be played back with correct absolute polarity. In other words, having a system that doesn't invert polarity gets you nothing.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    SVANC: Fantastický! Novej level.
    Nějakej racionální důvod, proč neprohodí barvy na konektorech? Rázem by se z toho stal zase normální předzesilovač.
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    Lépe řečeno. Fáze se otáčí na každém stupni zesilovače. Ideálně je na výstupu shodná jako na vstupu, ale zvláště na levnějších zesech na to někdy jebou. A páč jde AC režim je to svým způsobem egál, na ucho to nepozná to nikdo, pokud to jde do obou uch vobrácený stejně :)
    SVANC
    SVANC --- ---
    MACHALIK: "Zesík nikdy neinvertuje!!! :))"
    Nikdy neříkej nikdy, viz např.:

    Output polarity Inverting
    Artisan Audio - Quicksilver Full Preamplifier
    http://www.artisanaudio.co.uk/Quicksilver/Full%20Preamplifier/fullpre.html

    popř. kdybys nevěřil daným stránkám, tak k jinému modelu informace přímo od výrobce:
    This preamplifier is phase inverting.
    http://www.quicksilveraudio.com/products/LSPreampManual.pdf

    A určitě to není jediný případ.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Z logiky věci vyplývá, že když si napálím CDčko se stejnosměrným signálem a budu obcházet různý sestavy, tak u některejch z nich zalezou basáky dovnitř a u některejch ven! Jen tak! Na 92 % sestav bude po 92 % doby trvání 92 % amplitudy toho signálu interpretováno 92 % posluchači jako z 92 % invertované.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Ježišikriste, tohle je zlej sen... no jistě - a jak to s čím souvisí?

    Jistěže se u reprosoustav ve výhybce čaruje s fází na jednotlivejch reprákách, otáčí se o libovolný množství stupňů, aby se kompenzovaly vzdálenosti repráků od sebe, od ucha, aby se srovnala impulsní chára a na ni navazující další cháry, a to prosím pěkně všude, nejen v PA. To ale vůbec nijak nesouvisí s tím, že všechny červený svorky od výstupu z CD do vstupu do výhybky jsou plusový. Je to jiná věc, jinej problém.

    Svancu, ty fakt žiješ v představě, že náhodně vyskládaná sestava u osoby A bude hrát totéž CD s jinou fází než jiná náhodná sestava u osoby B? Že výsledná fáze ti prostě nějak vyjde podle toho, jak se zrovna potkají přístroje? A i tomu že 92 % všech CD přehrávačů obrací fázi u 92 % CDček? To už je jak nějaký spiknutí.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    MACHALIK: v PA se otaci faze na basech uplne bezne
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Zesík nikdy neinvertuje!!! :)) Už si to zapamatujte! Zesík NIC neinvertuje. Když má invertovaný zapojení, tak pak má prohozený káble na konektorech tak, aby to z nich zase lezlo v původní fázi. Neexistuje nic jako zesilovač, kterej vám otočí fázu, a jestli jo, tak ho reklamujte.

    Ale jinak nesouhlasím, že je to jedno, jak se otočí polarita. Je to slyšet na basech - výrazně. Čím lepší bedny, tím líp. Možná to nějaký malý škopky skryjou, ale když se přefázovala nějaká velká bedna s basákem, třeba JBL 250 Ti nebo Quadral Titan, tak to šlo hned do kopru.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam