• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    No uprimne, i kdyby cinska kopie Les Paula hrala stejne dobre jako original od Gibsona, kupuju Gibsona. A budu z nej mit vetsi radost i kvuli vedomi, ze ho pozdeji budu moci dobre prodat, zatimco treba i dobry veci od Epiphone maj za rok polovicni cenu...
    SVANC
    SVANC --- ---
    AXTHEB: To mi připomíná hezký příklad toho, že lepší hodnocení dražších věcí ani nemusí být spojeno s jakýmkoli úmyslem. Magnetická rezonance totiž ukázala, že na lepší etiketu na flašce mozek reaguje tak, jako by nápoj chutnal lépe.
    Z tohoto pohledu má zřejmý smysl koupit si např. kabely za desítky tisíc. A všem těm, kteří jasná fakta v této oblasti nadále ignorují, bych to dokonce doporučil - zaslouží si to :).

    Using functional magnetic resonance imaging (fMRI), McClure et al. (2004) find that having the subject’s favourite brand’s name on a drink makes it taste better than if it is unlabeled. In another fMRI study, Plassmann et al. (2008) test whether marketing actions such as changes in the price can influence the experienced pleasantness of a product such as wine. Testers are given different wines that they are told differ in price. In reality, some of the wines are the same but simply presented with different prices. Prices are found to correlate positively with experienced pleasantness, measured through both subjective reports and fMRI scans.
    http://www.wine-economics.org/...0/Vol.3-No.1-2008Evidence-from-a-Large-Sample-of-Blind-Tastings.pdf

    So go ahead and buy some wine from New Jersey. But if you really want to maximize the pleasure of your guests, put a fancy French label on it. Those grapes will taste even better.
    http://www.newyorker.com/online/blogs/frontal-cortex/2012/06/wine-taste.html
    GOSHEWAN
    GOSHEWAN --- ---
    TEDDYBEDDY: Slysel jsem neco o vzdelani, vojine? (:
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    MATT: Můžu taky, i když tu mám na nahrání jen lacinej kondík :))
    BLAF
    BLAF --- ---
    MATT: Ja jsem za :)
    MATT
    MATT --- ---
    připomeňte mi někdo zejtra, ať udělám track s pár otočenejma kopákama a pár normálníma a uděláme slepej test ;))
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    AXTHEB: Tak ty věci fungují, jak je psáno. To ty máš problém s přijímáním reality, 0 zkušenost s diskutovaným tématem i výrobky. Čili, děláš ze sebe idiota sám ;)
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    TEDDYBEDDY: Ololol. stejne jako v predchozim pripade sis proste vymyslel ze neco neznam a omlatils mi to o hlavu. bravo. mozna by sis ty zaklady fyziky a zpracovani digitalniho signalu mel zopakovat spis ty, usetrilo by ti to prachy za napajeci kabely ;)
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    AXTHEB: Naopak, platí stále ty samé zákony. Jenže pro tebe jsou pojmy jako elektromagnetická indukce nebo elektrický náboj magie. Jak jsem ti již napověděl, doplň si vzdělání ;)
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    AXTHEB: ... a taky ze nepripusti... sorry ;)
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    TEDDYBEDDY: mne to neprekvapuje, ja sem zvyklej ze pro "hiend audiofily" plati jiny fyzikalni zakony. A taky to nepripusti aby realita ovlivnila jejich nazory. (pro vznik pozitivni konfirmace staci velmi malo, proto je spravna testovaci metodika docela veda)
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    AXTHEB: Napiš jim to do redakce. Vyhledem k úvodu, kde se kriticky zamýšlejí nad možností ovlivnění zvuku je výsledek asi překvapivý. Pro tebe- bez vlastních zkušeností s real hiend produkty je asi překvapivý xx násobně. Uč se no ;)
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    TEDDYBEDDY: Vzhledem k pouzite metodice to ani jinak nemohlo dopadnout - viz http://en.wikipedia.org/wiki/Confirmation_bias
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    Resumé. Tak jsme se po několika měsících konečně dostali k závěru. Celý výsledek by se dal shrnout do jedné věty: “Síťový kabel má prokazatelně slyšitelný vliv na zvuk“.


    GROUP A: 200 EUR/m a méně
    1-Supra LoRad
    2-Neotech NP-3PS52
    3-Vincent Power
    4-IsoTek Elite
    5-VDH The Mainsserver
    6-GigaWatt LC-1
    7-LessLoss DFPC Mini
    8-Krautwire Orbit C
    9-Oyaide Tunami GPX

    GROUP B: 200 až 400 EUR/m
    1-Furutech Absolute
    2-LessLoss DFPC Original
    3-Shunyata Diamondback
    4-GigaWatt LC-2
    5-Audioquest NRG-5
    6-Cardas Golden Reference
    7-Wireworld Silver Electra

    GROUP C: nad 400 EUR/m
    1-LessLoss DFPC Signature
    2-Telos Golden Reference
    3-Nordost Brahma
    4-Krautwire Orbit PA II
    5-Furutech Powerflux
    6-Nordost Valhalla

    POWER UP! - velký test síťových kabelů - Part 5
    http://www.audiodrom.cz/recenze/sitove-filtry/175-power-up.html?start=5
    SVANC
    SVANC --- ---
    Teddybeddy opět nezklamal. Žvanil tu o přesném generátoru hodin - jednotky nanosekund :-) - a že stojí majlant. Tohle byl první šváb, na který jsem narazil při hledání generátoru hodin s nízkým jitterem, a jde jen o příklad, že integráče tohoto typu jsou ve skutečnosti celkem levné. Dokonce těch uvedených 7 dolarů je ještě přehnaných, protože výrobci přehrávačů nakupují v množstvích, kde jsou ceny úplně jiné.
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    VOZKA: Hmm, jestli tě to seroizně zajímá tak si dej kriply rovněž do ignore. Zmíněný šváb na linku je běžně dostupný, ovšem pro aplikace jiného druhu. Z parametrů lze rovněž vyčíst a snadno dopočítat k jakému údaji se vztahuje parametr jitteru a proč je pro diskutované aplikace nepoužitelný. Schválně kdo na to přijde první. ;)
    KXT
    KXT --- ---
    VOZKA: jo, mozny to je, nedokazu posoudit. Ten clanek jsem, priznam se, jeste necetl, jen mi prislo dobry dat v plen tuhle zkusenost.
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    KXT: To ale neznamená že ho identicky zvládl přehrát i tvůj přehrávač. V tom článku imo mluví o jitteru z HF signálu který (měřitelně) ovlivňuje zbytek přehrávače. Je jasný že tohle se ti s kvalitním grabovacím softwarem nestane - a já bych doufal že po víc než dvaceti letech se ti to nebude stávat ani s hardwarem, ale když k tomu nemám data tak bych to nevylučoval.
    KXT
    KXT --- ---
    Jen pro doplneni - pred par lety jsem delal takovy test, ze jsem grabnul audio cdcko, vypalil ho a tento proces opakovat 10x postupne s ruznymi mechanikami a medii. Wav grabnuty z posledni kopie byl bitove identicky s tim prvnim.
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    VOZKA: http://www.stereophile.com/reference/590jitter/index.html článek zde jinak, je to docela zajímavý počtení
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam