• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO

    Jaké preferujete středy

    18 hlasy od 18 respondentů

      rozbalit záhlaví
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      SVANC: To je dobrý :)) Takže když dáš odkazy ty a já je napadnu, tak řekneš, že to je argumentační zoufalost. A když dám odkazy já, tak ty je napadneš :) Můžu teď říct, že to je argumentační zoufalost? Nebo seš tak lapenej v těch svejch iluzích, že ti přijde, že tvoje odkazy jsou ok, ale moje jsou ne ok? Podotýkám, že jsem ty svoje odkazy nečetl, na to je můj čas příliš cennej, ale přišlo mi fér zkusit, co se stane, když začnu takzvaně "argumentovat" a dodám takzvaně "důkaz". Čili toto se stane :) Bezva. Budu to zkoušet dál, podle toho, jak se mi bude chtít prolejzat Google.

      Co že máš za zesilovač?
      SVANC
      SVANC --- ---
      MACHALIK: 1 odkaz - autor Mark Deneen, majitel firmy na výrobu lampových předzesilovačů. Těžko čekat, že člověk, který nejspíš dobře vydělává na jednom z hiendových mýtů, bude mít slepé testy v lásce. O tom ostatně svědčí značně demagogický tón, kterým je článek psán (třeba příklad s rolující fotkou). Viz SVANC: Nepochybně je nutné k informacím z internetu přistupovat kriticky. Pokud si např. přečtu články dvou nezávislých chemiků o škodlivosti konkrétního pracího prášku, bude to pro mě mít větší váhu, než deset článků jeho výrobce a prodejců o tom, jak je prášek skvělý a že nesmí chybět v žádné domácnosti. A pokud články oněch chemiků budou doplněny přesnými údaji o obsahu škodlivin a odkazy na průkazná data o konkrétních zdravotních újmách rodin, které jej dlouhodobě používaly, bude mé přesvědčení o to silnější.

      2 odkaz - autor Robert Harley. Viz MACHALIK: "Cokoli říká Robert Harley je nepodstatný." :-D

      3. odkaz - týká se testování repráků a je tam např.: "But we started off saying that Double Blind Tests have little place in audio testing. But it is the gold standard isn't it? Sure. If you are trying to test things that are very, very similar. But that often isn't the case in audio. Especially with speakers."
      Takže i tenhle odkaz vlastně říká, že slepé testy jsou zlatým standardem, jenom nemají význam tam, kde rozdíly jsou evidentní. Což evidentně není případ zesilovačů, když na poznání jejich rozdílů i podle tebe nestačí ani hodiny poslechu vybraných skladeb.

      Fakt jsi za toho Srolla dal půl mega? Nedávno jsem na tuhle informaci narazil na slovanetu... A myslíš, že bys ho naslepo poznal od zesíku za deset litrů v korunách? A nechceš vydělat deset litrů v dolarech za odpoledne a získat nehynoucí slávu mezi celou hiendovou komunitou? :)
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      SVANC: Jé, to jsem asi spletl. Nějakej jinej kokot měl Passe vs. Yamahu? Já nevím, já fakt neklikám, mě ty myriády tvejch online resourců prostě nezajímají. Prdel je, že tebe by asi myriády mejch resourců - kdyby mi přišlo účelný je hledat - zajímaly?

      Hele - první odkaz!!!!
      Double-Blind-Testing
      http://www.aletheiaaudio.com/Double-Blind-Testing.html
      Druhej!!!
      Blind Listening Tests are Flawed: An Editorial | AVguide
      http://www.avguide.com/forums/blind-listening-tests-are-flawed-editorial?page=2
      Třetí!!
      Revealing Flaws in the Loudspeaker Demo & Double Blind Test | Audioholics
      http://www.audioholics.com/how-to-shop/revealing-flaws-in-the-loudspeaker-demo-double-blind-test

      Teď jakože argumentujeme, jo? :)) Můžem se odkazama přebíjet jak trumfama v kartách, jestli chceš.

      Poslední dotaz ke geniální Richard Clark Challenge, která je prostě úžasná: na jakejch bednách to je? Případně i káblech, kdybys věděl? A co je zdrojem? Bedny a zdroj mě zajímají nejvíc.
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      MADCAT: Za tu cenu asi proč ne, ale osobně bych v téhle cenové přednost dal něčemu sofistikovanějšímu jako Infinity Renaissance 90 nebo naopak poctivějšímu a brutálnějšímu jako Revox Symbol B Mk II. Přece jen jsou to konvenční metrový 30 kg bedničky s dvěma dvacítkama na basech. Nejde od toho čekat nic moc.

      Tady se daj koupit za 600 EUR, což je zdá se nesmyslná cena:
      http://www.ebay.de/...utsprecher-2-Stuck-/331068349489?pt=DE_Lautsprecher_Martin&hash=item4d15361c31

      A tady se dražej od nuly:
      http://www.ebay.de/...recher-CANTON-RC-L-/121215013216?pt=DE_Lautsprecher_Martin&hash=item1c38fa5160

      Když už se někdy vydražej, tak za nějakých 350 EUR:
      http://www.ebay.de/...sehr-guten-Zustand-/261320400084?pt=DE_Lautsprecher_Martin&hash=item3cd7e8dcd4
      http://www.ebay.de/...xsystem-RC-1-Buche-/200983439215?pt=DE_Lautsprecher_Martin&hash=item2ecb8be76f
      http://www.ebay.de/...n-Canton-Ergo-RC-L-/161090329011?pt=DE_Lautsprecher_Martin&hash=item2581bb59b3
      http://www.ebay.de/...recher-Farbe-Buche-/121161258878?pt=DE_Lautsprecher_Martin&hash=item1c35c6177e

      Dostaneš to, co vidíš. Já na těchto bednách (a Cantonech obecně) neshledávám nic, co by stálo za pozornost.
      MADCAT
      MADCAT --- ---
      bude to hrát? to by mohl být za dvacku slušnej kauf, ne?

      Canton Hi-end sloupy repro Canton Ergo RC-L, PC 70000 Kč - Reprosoustavy - HiFi Bazar - www.hifionline.cz
      http://www.hifionline.cz/...m/reprosoustavy/canton/hi-end-sloupy-repro-canton-ergo-rc-l-pc-70000-kc/
      SVANC
      SVANC --- ---
      MACHALIK: Co to žvaníš o nějakým Passu? Máš v tom zmatek, to byl zase úplně jiný test, kde majitel hi-endového shopu v Miami nepoznal ve své vlastní poslechové místnosti, s nahrávkami dle vlastního výběru a na reproduktorech Duntech Marquis rozdíl mezi šunkou a drahými monobloky: [ SVANC @ HIFI & TOP AUDIO ]
      Nicméně i tenhle příklad potvrzuje, co tady už tvrdím léta...

      Ale pro testování v Richard Clark Challenge si můžeš přinést libovolné dva zesíky, které splňují základní požadavky, což dnes zvládají téměř všechny i ne drahé zesíky. To znamená, že tam můžeš vzít toho svýho Srolla (fakt jsi za něj dal půl mega???!!!) a porovnávat ho třeba s integrovaným japonským zesíkem z 90. let, kterej stál novej 300 dolarů.
      Na té podmínce 100% není nic divného, zvlášť když se testují dva propastně rozdílné přístroje, které ty bys nejspíš označil jeden slovem "špička" a druhý jako "sračka". Jasně, když je můžeš jen poslouchat, tak se nic nepozná, protože slepý test... :)

      A navíc (i když to by výhru neznamenalo): Any AVERAGE score more than 65% would be statistically significant. But no one has even done that.
      MATT
      MATT --- ---
      MACHALIK: tohle je spis na svance, ja jen ctu co je tady.

      MACHALIK: centr nepouziva, jinak si se imho trefil. na kino se s tim kouka vic nez dobre ;) jinak myslim, ze se s bednama netajil. zesik asi DIY s odělenym zdrojem.

      např. viz
      SVANC --- 15:46:49 25.1.2011
      TOMATSU: Já měl možnost akusticky upravit místnost v suterénu. V ní mám třípásmový sloupy http://www.visaton.de/en/bauvorschlaege/3_wege/experience_v20/index.html a téměř totožný bedny mám i v podkroví, který není nijak akusticky ošetřený. Ten rozdíl je propastnej - tohle slovo se sice dost zneužívá, už jsem tady od jednoho ID četl i o propastným rozdílu ve zvuku kabelů :D, ale v tomhle případě to tak skutečně je. V podstatě si jsem jist, že v tom podkroví bych srovnatelný kvality zvuku nedosáhl s libovolným aparátem za jakoukoli cenu. Přitom cena těch akustických úprav suterénu se pohybovala někde kolem 20k (+ spousty vlastní práce).


      moje tannoy system 800, uz jsem tu taky psal..

      adresu mas v poste, na kvetiny se tesime, dik.
      TEDDYBEDDY
      TEDDYBEDDY --- ---
      Visation? Si dělá kozy tady s těma přednáškama, žejo ... proč radši nespáchá rituální sebevraždu?
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      MATT: Co žes to tam měl za Tannoye? Nepředpokládám nic drahýho ani těžkýho, to by ses s tím netahal. Pls!!

      Bejt to před pěti lety, kdy mě/nás to ještě bavilo, mohl jsem tě pozvat do Brna na poslechovej víkend, když už neděláme Podzimy, moh' sis poslechnout Dynaudio Consequence, Quadral Titan Mk I, IV a V, B&W Matrix 800, JBL 4345, ACR RP 400 Isostatic, JBL 250 Ti, Martin Logan Monolith III, Leedh Nazca atd., ale i nižší třídy jako Revox Symbol Mk II, B&W Nautilus 802D, Isophon Vertigo, ACR RP 300 Isostatic,a další. Bejvávala to prdel, když jsme toto všechno měli tady po ruce a srovnávali pořád a pořád. Škoda, že už jsme všichni zestárli a s novejma si už hrát nechceme (už ani sami se sebou navzájem). Většinu, ne-li vše, bylo možný slyšet na Brněnských Podzimech, ale i na ty už jsme se vysrali.

      Visaton. Devadesátá léta, počátky hifi u nás. Casablanca - design snů. Atlas - postrach manželek. Hrkají mi slzy do očí.
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      MATT: Takže 100 %. Bezva. A má tam Passe, kterej je měkkej a patlá, takže se to bude dost podobat i lampovejm koncům, kdyby to někdo chtěl ošálit takhle, a zároveň to ale je silnej tranzistor, takže dodá výkon a basy a razanci, když na to přijde, takže nebude snadný ho rozlišit od tranzistorovejch věcí. A kdyby náhodou nějakej jinej tranďák byl moc ostrej proti Passovi, tak se to zkrotí ekvalizérem. Bedny jsou co? Nějaký třípásma s hedvábnou kalotou? Chlapi, ještě chvilku a já na ten odkaz kliknu!
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      MATT: Konečně se dozvídáme, co má Svanc doma!!!!! VISATON EXPERIENCE V 20, k nim velmi pravděpodobně DYI verzi centru VOX 253-CENTER se stejnejma měničema jako u sterea a k tomu sub TL-SUB 30. A jsme doma :))) Tahalo to za uši, říkáš, jo? :) To je v klidu, tyhle lowend německý věci tak hrajou, zejména s průměrnou elektronikou.

      Mimochodem, ceny:
      Visaton Experience V 20 nikdo nechce za 550 EUR a dají se koupit za 100 EUR. Abychom Svancovi nekřivdili, tak na AudioMarktu se prodává eňoňuňo pár v bílým klavíru za neuvěřitelných 1000 EUR, kterej je však neprodejnej.

      Ty ostatní věci na eBay ani na AM nejsou, pouze ten centr se dá sehnat v novější/modifiované verzi za 660 EUR, ale v té Svancové, což je nějaká samohonka, by to bylo tak za 200 nejspíš, i míň. Trh ne neúprosnej.

      Takže se bavíme o sestavě za celkovou cenu třeba mezi 500 a 1000 EUR. Masakr :)) Nevíš, co tam měl za elektroniku? CDčko bude něco z marketu, případně počítač, zbejvá teda zesilovač. Nevšiml sis? Nějaká doma dělaná AURA? DPA? Federmann? Fakt se neodvažuju hádat.

      Není divu. NENÍ DIVU, že Svanc neslyší a nerozliší nic, konečně jsme se dobrali k jádru pudla. Takže - když pominu ID Aligátor, kterej hraje na apec v celkové hodnotě 80 EUR - tady máme dalšího pacienta s hifárnou pod řekněme třicet tisíc v novejch cenách - to když počítáme komplet pětikanál. Stereo sestava by se dala sehnat třeba za.... šest tisíc? Čtyři? Jen hádám, zesilovač je mi záhadou, klidně to může bejt nějaký Onkyo za osmičku samo o sobě.

      Díky. Díky, Matte, udělals službu tomuto klubu. Řekni mi adresu, pošlu tvé ženě květiny v ceně Svancové hifárny.
      Su nadšen.
      MATT
      MATT --- ---
      MACHALIK: english motherfu*ker, do you speak it?
      Twelve correct responses in a row is certainly a lot of correct listening but $10,000 is also a lot of money for a few hours of easy listening. The way people describe the differences is that they are like night and day. I would certainly not have any trouble choosing between an apple and an orange 12 times in a row. SVANC
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      SVANC: Co že to je za bedny? A proč je tam zrovna ten Pass (kterej je šit)? Jen proto, aby se demonstrovalo, že je tam něco drahýho? Proč tam není třeba Halcro nebo FM Acoustic nebo Audio Research = něco slušnýho?

      A jakej je teda win threshold? 100 % správnejch uhodnutí?
      MATT
      MATT --- ---
      MACHALIK: já věděl, že mě totálně diskvalifikujete, škoda těch předsudků ;) já přivez svoje tannoye, svanc má visatonský sloupky. vpodstatě za tu krátkou chvíli co jsme si s tim hrály bych se vyjadřoval jen k spektrální charakteristice a líbí/nelíbí, de fakto víc ani nevim na co se soustředit. u těch visatonů byl slyšet větší objem, taková větší "konzertovost", hloubky byly hlubší, ale už zas ňáký kopáky a vyšší basy byly výraznější na tannoyích. na můj vkus maj visatony moc vejšek (po přepnutí ;), ale neměly jsme srovnaný hlasitosti dle měřáků na 0.1 dB, takže to mohlo bejt jen vyšší citlivostí. zajímavý, že u některejch nahrávek ten rozdíl nebyl téměř slyšet, nataša atlasů zas trhala uši. teď si říkám, že jsme u toho mohli posedět víc.

      vpodstatě bych řek, že to je dost o zvyku, jakej zvuk bych preferoval. zajímalo by mě, jak by zněly nějaký třetí bedny třeba za 1/2 mega, to je asi tak jedinej výsledek tý přepínačky, že vnesl prvek nespokojenosti a zvědavosti o což v hifi asi jde ;) naštěstí jsem si za svá punková a fríčkovská láta vypěstoval toleranci a mam rád když mastí, neprdí, neřeše uši, nedrnčí a nevzbí, jakžtakš vyrovnaný spektrum je taky fajn ;) s tim si vystačim, pak už mi jde jen o obsah.
      SVANC
      SVANC --- ---
      MACHALIK: Ty seš fakt vůl, promiň. Nejdřív prohlásíš, že na moje odkazy neklikáš, pak se vyptáváš na věci, které by ses tam dozvěděl, a nakonec si vymýšlíš úplné kraviny o tom, jak to tam probíhá. A na základě těchhle kravin pak prohlásíš: "Takže klasická přepínačka s matením. Geniální!!! Svancu, geniální."
      Co dodat... :)

      The testing uses an ABX test device where the listener can switch between hearing amplifier A, amplifier B, and a randomly generated amplifier X which is either A or B. The listener's job is to decide whether source X sounds like A or B. The listener inputs their guess into a computerized scoring system, and they go on to the next identification. The listener can control the volume, within the linear (non-clipped) range of the amps. The listener has full control over the CD player as well. The listener can take as long as they want to switch back and forth between A, B, and X at will.
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      MATT: Hohohó, a jak se ti to líbilo? Myslím zvuk u Svance. A jaký bedny jste přepínali? Svanc si něco půjčil k těm svejm černejm budkám nebo jste porovnávali dvě DYI konstrukce?
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      SVANC: Já na ten odkaz fakt neklikl, nezlob se. Já na ně neklikám, tvoje odkazy mě nezajímají. Dlouhodobě.

      Takže je tam 12 kol = 24 přepnutí. Nebo 6 kol = 12 přepnutí? Myslím, že to první. A winning rate je 65 % nebo 100 % nebo mezi? A ty přepnutí jsou metodický = A - B - A - B - A - B... nebo A - A - B - A - B - B... s tím, že testovaný subjekt je maten? Předpokládám, že si přepíná sám a vždy z A na B a zase zpět, ne že mu nějakej jinej zmrd přepíná náhodně a snaží se ho splést. A na závěr co? Testovanej subjekt (člověk) má poznat, kterej zesák byl kterej? To asi ne, to by pak řekl "A byl Pass, B bylo moje Onkyo" a buď by se spletl nebo ne. Takže to bude tak, jak si myslím: přepínání bude dělaný někým třetím a ten tam klidně zařadí A třikrát za sebou a pak B a zase A a testovaný subjekt (člověk) má za úkol do tabulky vyplnit: "Test č. 08: teď si myslím, že hraje A" nebo "teď si myslím, že hraje B". Takže klasická přepínačka s matením. Geniální!!! Svancu, geniální.
      SVANC
      SVANC --- ---
      MACHALIK: "Opravdu by si každej tyhle testy každej udělat. Jeden slepák vydá za milion odkazů na internetu - věc, která Svancovi už dekádu uniká."
      Ten test, co tu teď o něm psal Matt, se dělal v poslechovce u mě :).
      SVANC
      SVANC --- ---
      MACHALIK: Jestli jsem blbej já? :) Ty tady prohlašuješ něco o pravděpodobnosti a přitom to jsou úplné kraviny. Když si nejsi schopen přečíst ani pár řádek v odkazu, tak raději mlč.
      Na výhru je potřebných dvanáct správných pokusů, což se jeví jako hodně, ale R. C. k tomu správně říká:

      Twelve correct responses in a row is certainly a lot of correct listening but $10,000 is also a lot of money for a few hours of easy listening. The way people describe the differences is that they are like night and day. I would certainly not have any trouble choosing between an apple and an orange 12 times in a row. When compared fairly I believe the differences in amps are much too small to audibly detect and certainly too small to pay large sums of extra money for. If I am wrong someone should be able to carefully take this test and win my money. Even if I am right, if enough people take the test eventually someone will take my money due to random chance. This is the reason for the large sample requirement.

      Seriously guys and gals, no one has ever (that's EVER!!!) proven that they can hear the difference between amplifiers under the criteria in which the test is administered. I've been through it many times, and even thought I heard a significant difference once. That was until I took it again and proved myself wrong.
      ... Any AVERAGE score more than 65% would ... be statistically significant. But no one has even done that.


      A opět ekvalizéry! Dobrý :). Něco k tomu:

      The idea here is for a test subject to scientifically demonstrate his/her ability to hear differences in amplifiers. It is our job to carefully match the amps so that we are comparing "apples to apples" instead of "oranges to frogs." This means that we sure wouldn't want to compare one amplifier that had + 12 dB of high frequency boost against another amplifier that was adjusted for + 12 dB of bass boost. Such a test would be easy to pass - even on identical amplifiers with consecutive serial numbers.
      MATT
      MATT --- ---
      MACHALIK: a tušíš jaký tam jsou mechanizmy? jako chápu, že mobil mi může usmažit mozek, ale ekzém ze zesíku?
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      MATT: Gratuluju k poznání! A teď si ty rozdíly poděl deseti v kvantitě a představ si je jako dlouhodobější záležitost. Boty, který se v krátkodobým porovnání zdají pevnější na noze, v dlouhodobým způsobí otlaky a puchýře. Během přepínačky nemáš šanci to zjistit, dlouhodobej poslech ti způsobí ekzém. Tak nějak fungujou elektronický komponenty vs. bedny. Bedny ti akorát ukážou víc vejšek nebo plechovější zvuk nebo plnější přednes či kýho šlaka, žádnej větší vliv nemají. Rozhodující je elektronika a ta ti při přepínačce neudělá nic. Však si to zas někdy zkus. Zachovej bedny a měň dva od sebe koncepčně vzdálený konce.

      Opravdu by si každej tyhle testy každej udělat. Jeden slepák vydá za milion odkazů na internetu - věc, která Svancovi už dekádu uniká.
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam