TEDDYBEDDY: Vůbec netuším. Síťová pračka od Accuphase :/
SVANC: To je úplně jedno, co je důvodem k reklamaci, podstatný je, že to je
další věc, která se slepým testem nezjistí. Ani tak zásadní, jako je bručení trafa.
Mimochodem, rozumím tomu správně, že při testu zesilovačů je při slepým testu dle nějakýho borca nutný do řetězce vrazit EKVALIZÉR a ještě ho pošavlovat?? Takže srovnáváš zvuk zesilovače A bez ekvalizéru a B s ekvalizérem? Tyvole, toto je čím dál lepší! Co bude příště? Budeš muset bej po čerstvé punkci ucha a nesmíš chlastat dva týdny před testem? Taky si myslím, že každej rozumnej člověk už musí chápat, jaká kokotina slepej test dle Svance je. Ekvalizér!!!!
Je pravda, že výsledek slepýho testu komponentů jiných než beden je předem znám. Tisíckrát to bylo potvrzeno, nikdy to nebylo nepotvrzeno. A jdi už do prdele s kodekama, mě kodeky nezajímají, mě zajímá hifi, ne jeho pravej opak. Kodeky jsou určený k vytvoření dojmu, že neexistuje rozdíl mezi A i B, i když je v B vskutečnosti půl informace než v A, tak asi jsou tak rozdílný jak bedny a je namístě je testovat slepě tak dlouho, až ten rozdíl přestane bejt patrnej. Nemám ponětí, co kodeky, kodeky si řeš ty (pochopil jsem, že to je jedinej slepej test, kterej jsi kdy v životě udělal - takovej, kterej lze provést v pohodlí od klávesnice počítače). Kodeky mi jsou u prdele, vůbec nevím ani, co kodek je.
Nevím, o čem to mluvíš, o jakým vyhození či co. Všechno na světě se testuje neslepě. Všechno. Opakuju - všechno. Možná ty kodeky, to fak nevím. Ale jinak všechno se testuje neslepě. Jiste se to testuje _i_ slepě, ale _hlavně_ se všechno testuje neslepě. Je to proto, že lidi nemají čas ani není účelný pořád a všechno řešit plentama.
Příkladem s bzučíčím trafem bylo dokázáno, že slepej test nemá ani takovou rozlišovací schopnost, aby odhalil defektní přístroj. Dokonce se při něm musí použít ekvalizér. Čili se netestuje A vs. B, ale A vs. B+X. Neskutečný. A tohle někdo považuje za validní metodologii. Něco jak testovat dvě auto, rychlejší a pomalejší, a tomu rychlejšímu trochu přitáhnout ruční brzdu. Neskutečný. Jediná validní metodika.
Obraťme list. Jak to teda bude s těma dvěma zapečetěnejma krabicema? Je to slepák?