• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO
    MATT
    MATT --- ---
    MACHALIK: jaký kvanta textu, napsal si "všechno je v anketě". proc porad lidi cekaj, ze si budem neco domejslet a navic domejslet stejne jako oni? ty porad nejak moc veris v svoji absolutnost ;))

    MACHALIK: podle me je test subjektvini a ne/slepota je irelevantni
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---

    1, druhý pokus pro pomalé: Je testování těchto tří lahví vína tak, jak jsou, slepým testem?

    11 hlasy od 11 respondentů

      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      MATT: Já se tě neptám, člověče, jakej máš názor na metodiku, realitu, volbu ani nic jinýho, já se tě ptám, zdali porovnávání těchto tří flašek se (dřív jsem si myslel, že jediným logickým) záměrem zjistit, ve které z nich je pro konzumenta to nejchutnější víno, je nebo není slepý test. Dám sem tu anketu znova, jo? By mě fakt ani ve snu nenapadlo, že po těch kvantech textu o testování OBJEKTU se najde další a další a další člověk, co se bude snažit testovat SUBJEKT. Už chápeš, co je a hlavně co *není* předmětem testu?
      SVANC
      SVANC --- ---
      MACHALIK: Je to tak, jak předpokládám tady SVANC? :)
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      DEIKSAC: Děláš si prdel? Všechny, opakuju všechny informace o těch vínech máš na tom obrázku a popisu okolo. Tři lahve. Je ti úplně jedno, kde jsem já k nim přišel, *já* tam nefiguruju, pro krista pána, tak si tam dosaď sebe. Když ti beze slova o původu či čemkoli dám tyhle tři flašky na víkendový pití a porovnávání chuťových vlastností/kvality jejich *obsahu*, bude to slepý test? Ještě jednou, když libovolná osoba O dostane tyhle tři lahve a bude je smět popíjet zcela o své volné vůli a pro sebe vyhodnotit, která flaška jí chutnala nejvíc, je to slepý test? Jste tak zgumovaní, že nedokážete odpovědět na takto primitivní otázku? Je opravdu potřeba přiřazovat víno ke flašce? Je opravdu potřeba řešit, kdo mi ty flašky dal? Je opravdu tak nepochopitelné, že při porovnávání tří vín se snažíme zjistit, které víno nám chutná nejvíc? Si tady přijdu jak na srazu autistů!
      MATT
      MATT --- ---
      MACHALIK: proto jsem se te ptal na cil toho testu, tys mi odpovedel, ze vsechno je v ankete.

      pokud je cilem zjistit, ktere mi nejvic chutna, pak je metodika uplne putna, protoze se jedna o moji volbu, ktera s realitou ma spolecneho jen velmi malo.
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      MATT: PROČ by mělo být cílem přiřadit víno k flašce? Testuješ snad to víno, nikoli konzumenta, proboha! Jde o zjištění, které víno je nejchutnější, ne jestli konzument dokáže přiřadit víno k flašce, zazpívat písničku, stát na hlavě-- Proč jste všichni takoví obsedanti a chcete furt jen dokola testovat subjekt? Taky když jdeš s kámošema do ochutnávkové pivnice zkusit různý druhy piva, tak to děláš proto, abys dokázal přiřadit pivo k sudu?
      SVANC
      SVANC --- ---
      Já bych se hlavně chtěl Machalíka zeptat, zda po tomto kole s lahvemi přijde další kolo, kde už lahve nějak označeny budou, byť třeba ne zrovna názvem odrůdy apod. A zda je jeho cílem tímto myšlenkovým experimentem na nyxu dokázat, že všechny ty studie, které byly o vlivu biasu provedeny, došly k mylným závěrům a pravdu má on :D.
      DEIKSAC
      DEIKSAC --- ---
      MACHALIK: tohle tu nikdo neopakuje, tos jen udělal odbočku
      MACHALIK: i když flašky nemaj etiketu, netušim, kdes k nim přišel, co ti o nich kdo řek a co od toho chceš - jestli je jen vypít nebo jich nakoupit dvě bedny na archivaci. Proč ty myslíš, že je slepý?
      MATT
      MATT --- ---
      MACHALIK: např. pokud bude cílem testu přiřadit víno k flašce, tak když si budu nalévat sám, budu zatížen tušením, že víno v mé skleničce je to stejné, jako to v lahvi, ze které jsem si nalil.

      bez smajlíků, bez odlesků, krásně vykonstruovany. snad ti nevaděj malý písmena na začátku vět.
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      DEIKSAC: Tys taky hlasoval. Proč není slepý?
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      MATT: Proč ten test vín není slepý? A nedělej na mě smajlíky a nepiš pičoviny o odlescích.
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      DEIKSAC: Nikdo jinej než nezkušenej lojza by opakovaně neomílal do zemdlení tu starou známou nepravdu, že dražší = vždy vyhodnoceno jako lepší. Není to tak. Je to mýtus, kterému věří lojzové, kteří si nikdy nevyzkoušeli nic: levnější, dražší, nic. A přesto na tomto mýtu chtějí budovat seriózní diskurs a pomocí složitých sofistik a invalidních testovacích metod ho vyvrátit. Přitom ten mýtus je vyvrácen odjakživa: nikdy nebyl pravda. Odmítám stavět debatu na akceptaci tohoto či jiného mýtu.
      MATT
      MATT --- ---
      MACHALIK: jak z dlouhodobyho poslechu vyloučíš vliv posluchače?
      DEIKSAC
      DEIKSAC --- ---
      OMNIHASH: tady jsi v klubu Hifi a Q
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      MATT: Čili "protože pařez", chápu. Díky za tvůj vstup.
      OMNIHASH
      OMNIHASH --- ---
      jsem tady správně v auditku: rozebíráme vědecké metody?
      DEIKSAC
      DEIKSAC --- ---
      MACHALIK: dokážeš diskutovat věcně, bez invektiv na nezkušený lojzy? :-)
      "metodika dlouhodobého testování dvou zcela přirozeně odtajněných komponentů vede k cíli" - z toho, jak o tom mluvíš pro mě vychází, že to je tvůj vlastní cíl, vlastní vkus a vlastní metody, nikoli univerzálně platnej postup. Ty to shrneš do pojmu "zkušenej hifista", jenže každej takovej dospěje k různejm výsledkum. Za mě je to stejně subjektivní, jako vkus ve víně a rozhodně ne univerzálně platný
      MATT
      MATT --- ---
      MACHALIK: protoze vis, z ktery flasky si nalevas a muzes si vytvorit osobni vztah k jejim odleskum ;)
      chybi mi informace, k cemu ma tvuj slepy test slouzit..
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      MATT: Pecka. Díky. Můžeš říct, proč ten test vín nepovažuješ za slepý?
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam