• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    HONCKA: Máš pravdu. Část televizí má sluchátkový výstup na 3,5 mm jack (zrovna je tak mám na karanténní sledování seriálů doma zapojené), ale přidání vstupu na digitální optiku je v přípravě. Dokud to nebudeme mít hotové, můžeme zájemcům kteří optiku potřebují dodat externí 3rd party krabičku na konverzi.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    VOZKA: Díval jsem se na to a pěkný, jediný problém vidím v tom zesilovači, že nemá vstup na hdmi, případně optiku, že hromada lidí, když si něco takovýho kupuje, tak bude chtít na to napojit tv
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    prosim vas dotaz. jakou prenosku/jehlu k gramofonu Panasonic sg3000? dekuju
    MIKLO
    MIKLO --- ---
    TOMATSU: Hele kdybych měl na oba, tak to tak klidně udělám a blbě se tady neptám :)
    MIKLO
    MIKLO --- ---
    MADCAT: jj, četl jsem na to dobrý recenze a ta bazarová cena kolem těch 10k mi přišla výhodná.
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    MIKLO: Proč zrovna tenhle Denon? Že to bude bazarovka za dostupný peníze? Já jenom že se dá koupit PMA-800 novej, se zárukou a tak... Na druhou stranu ta osmistovka je samozřejmě o stupínek níž, i když stále v testech dobře hodnocená.
    TOMATSU
    TOMATSU --- ---
    MIKLO: Tak si kup oba dva - Denon na hrani a Sony na koukani :) Jestli ten Sonak neni po kompletni repasi, tak nema ani cenu o nem uvazovat. A i kdyby byl, tak se mu asi stejne vyhnu. Zbytecny starosti s takto starymi stroji - na koukani OK, ale na poslech uz ne. Plus ten Sonak neni na nase rozvody 230V, ale na japonskych 100V. ( jde to samo poresit, ale dalsi starost navic + mozne poskozeni po ceste )
    MIKLO
    MIKLO --- ---
    Ahoj, je to dotaz asi spíš do low endu, ale přijde mi, že tady jsou lidi s větším přehledem. Chci se zeptat, jaký zesilovač vybrat? Dlouho jsem byl rozhodnutej pro Denon PMA-1500 AE, jako o pro mě ultimátním zesilovači, kdy už tohle pak nebudu muset řešit a bude mi to stačit. Ale vzhledem k tomu, že mám trochu kink na vintage hifi věci a rád na ně koukám, nedávno mi padl do oka zesilovač Sony TA-F ESXII, který se vyráběl jen pro japonský trh a vypadá (aspoň pro mě) naprosto famózně a celkem jsem se do něj zamiloval. Z technického hlediska jsem vpodstatě úplný laik, navíc jsem po mládí stráveném na hardcorových koncertech celkem hluchej, takže řeším primárně vzhled, aby to dobře vypadalo v obýváku :) Na druhé straně mám taky rád, když dobře nakoupím a je dobrej poměr cena/výkon. Takže se chci zeptat zdejších odborníků, co z toho vzít? Jestli se vyplatí absolvovat poslání starýho zesíku z Japonska a všechny rizika s tím spojený nebo si v Praze zajet pro relativně nový zesilovač, který ale zase nemá takový kouzlo. Cenově to vychází hodně podobně. Případně děkuju za pomoc při rozhodování.

    Denon PMA-1500AE - Manual - Stereo Integrated Amplifier - HiFi Engine
    https://www.hifiengine.com/manual_library/denon/pma-1500ae.shtml

    SONY TA-F555ESXの仕様 ソニー
    https://audio-heritage.jp/SONY-ESPRIT/amp/ta-f555esx.html

    VOZKA
    VOZKA --- ---
    ROMANICAK: Tak teoreticky není důvod, proč by nešlo dělat něco jako broadcast. V praxi to ale BT standard zatím neumožňuje. Nový BT audio standard je ve vývoji, a kromě dostatečně kvalitního kodeku který není licencovaný třetí stranou (konečně!) bude i podporovat posílání několika audio streamů do různých zařízení zároveň. Ale na rozšířenou implementaci si ještě pár let počkáme.
    RAJCHE
    RAJCHE --- ---
    DAVE_PAGE: Diky. Jo, Sonos reseni znam. Hledam bohuzel neco univerzalniho. Sonos to ma usity na miru pro svoje vlastni produkty. Ostatne jako vsechny dalsi znacky.
    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    RAJCHE: IMHO by to mohlo byt reseno necim jako SONOS system,... pres BT streamovat do HUBu od od tohoto (nebo podobneho) systemu. A ten hub si to pak distribuuje po sve infrastrukture.
    RAJCHE
    RAJCHE --- ---
    ROMANICAK:
    Ja vim, sorry za OT. Cista zoufalost.
    Kazdopadne diky za feedback.
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    RAJCHE:
    Myslim ze iPhone a BT repro uplne nepatri do tohodle vlakna...ale:
    Nic takovyho nejspis neexistuje, kdysi jsem hledal taky a nenasel. BT protokol je zalozenej na sparovani presne dvou zarizeni mezi sebou. Tzn. z principu nelze v jednu chvili mit vic zarizeni komunikujicich s jedinym rozhranim jednoho zarizeni (vice repraku k jednomu vystupu z telefonu).
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    NOIZER: V diskusi pod clankem je odkaz na bakalarku, ktera se problematikou kabelu zabyva. Skoro to vypada, jak kdyby Teddybeddy studoval v Budejkach :-). Cituji ze zaveru:

    Dalšími měřeními seza pouţití dostupných prostředků nepodařilo ve slyšitelném spektru prokázat vliv kabelu na přenesený signál - to ovšem neznamená, ţe kabel na přenos vliv nemá.
    Src https://theses.cz/id/7m10ny/BP_Havel.pdf

    Dneska lze obhajit fakt jakoukoliv cypovinu...
    MAJA
    MAJA --- ---
    NOIZER: Krautwire jsem vždycky měl za takový naleštěný esoterický prd
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    NOIZER: nemáš link na odemčenou verzi?
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    k ty nedavny diskuzi o kabelech:

    Kabel za milion ze stříbra a zlata a pomalá smrt hi-fi, za kterou nemůže jen Apple a Bluetooth | Hospodářské noviny (iHNed.cz)
    https://tech.ihned.cz/...-stribra-a-zlata-a-pomala-smrt-hi-fi-za-kterou-nemuze-jen-apple-a-bluetooth
    RAJCHE
    RAJCHE --- ---
    Nevite nekdo prosim, jak se by se dalo z iPhonu streamovat hudbu do 3 az 4 BT repraku najednou. Neni nejaka appka nebo splitter, ktery to umi? Nemuzu nic najit. Predem dik.
    TOPICZ
    TOPICZ --- ---
    Nemáte prosím tip, kde by mi převedli do digitální podoby LP desku? Ideálně na počkání Praha-centrum.. Dík
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam