• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO

Jaké preferujete středy

18 hlasy od 18 respondentů

rozbalit záhlaví
      HOWKING
      HOWKING --- ---
      SVANC: Ty jsi podvrhl záznamy z kamer, nevím, jak jsi to udělal, ale je naprosto mimo vší pochybnost že mě ty kamery nemohly natočit s citronovou šťávou na ksichtě! A ty tímto podvodem chceš zpochybnit moji osobní zkušenost!
      SVANC
      SVANC --- ---
      FATTY: Jako je fakt, že Machalík byl alespoň velmi vynalézavej... Tohle je jen stupidní vykrucování.
      PLAYER
      PLAYER --- ---
      SVANC: -ll-
      FATTY
      FATTY --- ---
      SVANC: oukej.. za me, parkrat se zopakujete a pak to vysumi, myslim,ze si ma sve neprijde ani jeden z vas :) Jako uz se to stalo tisicum lidi ve stejne situacina internetech :)

Ale je relativne zabavne, jak si (a to plati urcite obecne) ucastnici techto soukromych nekonecnych debat na skle mysli, ze je vnima okoli (ctenari) vs jak je okoli doopravdy vnima :)

Krasny poslech vsem :)
      SVANC
      SVANC --- ---
      PLAYER: Renomovaný audio magazín nechal předního odborníka na danou problematiku uspořádat slepý i neslepý test. Podrobně je popsána použitá technika, setup, počty účastníků a to z obou názorových táborů, v tabulkách je podrobně uvedeno, co všechno se srovnávalo i počty správných vs nesprávných odpovědí. To vše vytištěno ve velkém nákladu.

Tvářit se, že ten test není validní, protože nejsou uvedena jména posluchačů ideálně i s adresou a mailem, aby sis to mohl u každého ověřit, je prostě debilita, sorry. Ještě víc to vynikne při vzpomínce na testy na Youtube, na které jsi tu sám odkazoval. Co tedy mělo být uděláno jinak?

A samozřejmě je i uvedeno, co se poslouchalo, včetně materiálu, který si donesli sami účastníci. Fakt jsi až takovej vocas, že tu žvaníš o něčem, co sis ani nepřečetl? Že se ptám, žejo... :D

" width="640">
      PLAYER
      PLAYER --- ---
      SVANC: tohle je zajímavé, mám si prý svůj názor obhájit. A jaký že mám názor, že jsem tak smělý? Ty si totiž zjevně vůbec nepamatuješ, co jsem ti v minulosti k porovnání zesilovačů napsal. To bude legrace, až se rozpomeneš, třeba za pomocí vyhledávacího okénka. To se teprve ukáže, kdo že se tu zesměšňuje, protože skutečně nechápe prostý text a domýšlí si, případně rovnou překrucuje.
      Nemám sebemenší důvod oddaně věřit testu, jehož průběh si nemohu ověřit, který není nijak zdokumentován, kde ani není uvedeno, co se konkrétně porovnávalo, co se pouštělo, identita lidí zcela neznámá, prostě velmi odflaknuta práce, která spoléhá jen na to, že to uspořádala "autorita", která si zjevně ony účastníky roztřídila podle nějakých svých domněnek. Na mě tohle neplatí, na tebe ano. Užij si to, oháněj se s tím PDF kde chceš, ideálně před prodejnou s audiofilni technikou, abys ochránil hlupáky před ztrátou peněz (to by bylo záslužné), mě však s dovolením přenech poznatky založené na zkušenosti osobní.
      SVANC
      SVANC --- ---
      FATTY: Mě prostě zajímá, jak si Player ten svůj názor obhájí, respektive k jak moc absurdním důvodům je schopen sklouznout, aby nemusel odpovědět na dvě zcela prosté a jasné otázky.
      Btw nejde mi o to ho zesměšnit, koneckonců k tomu já ani nejsem potřeba, úplně si vystačí sám...

A jo, chápu, že to třeba někoho nebaví číst. Na druhou stranu je to tady v podstatě dost mrtvé, nebýt těchhle podivných debat. Navíc odskrolovat není snad až takový problém a koneckonců vždycky je možnost si mě a Playera hodit do ignoru.
      FATTY
      FATTY --- ---
      Hele lidi stoji Vam to za to? Vsichni ho tu znaji, nikoho neprekvapi, nic na nej neodhalite, nijak ho nezesmesnite.

Co Vas vede k tomu vest verejne zbytecne debaty? Vite, ze to nikam nepovede. Neverim, ze to nevite, takze tam musi byt jiny motiv. Neco psychologickeho.. Pripadat si nejak. Ale jak? Mit posledni slovo? (v dospelosti?) Guilty pleasure pro nejake anonymni (zatim jsem to pochopil z Hawkingova prispevku, to je jeden, buhvi co dalsi).

Jako beru to, ze jinak je tahle mistnost out of place a prosta diskuzi.. Ale doprcic to je dve za rok a jedna blbsi jak druha. S temi samymi..

Ani mi to tak nevadi, ta zbytecna diskuze. Nijak me to ani nebavi. Ale vrta mi hlavou.. proc... :D
      HOWKING
      HOWKING --- ---
      Připomíná mi to ten příběh s citronovou šťávou na ksichtě. Ani pod tíhou záběru z kamer nebyl schopen svůj blud připustit.
      SVANC
      SVANC --- ---
      DELLAMORTE: Řekl by, že zrovna nebyl ve formě, že den předtím do večera popíjel.
      Přesně tak, jak to udělal majitel hi-end studia z Floridy, který byl pevně přesvědčen, že rozdíly mezi zesíky jasně slyší, ale pak při testování u Richarda Clarka poznal kulový... :D
      Podrobněji tady: [SVANC @ HIFI & TOP AUDIO]
      SVANC
      SVANC --- ---
      PLAYER: To, že v nějakém časopisu někdy napsali úplnou blbost, přece nemůže snížit validitu testu, k jehož organizaci si přední hifi magazín přizval významného odborníka na audiotechniku a testování komponent.
      Tady si můžeš přečíst něco o jeho práci, podobných odkazů je celá řada...
      Důvěřovat, že takový člověk připraví test správně tak, aby jeho výsledky mohly být považovány za validní, přece není nic o nějakých "nadlidech" či slepému "důvěřování autoritám".

Domnívat se, že do testu organizovaného hifi magazínem byli vybráni samí mizerní posluchači, je prostě pitomé a vůbec to nedává smysl.

Ale chápu, že výběr těch lidí je jediné stébélko, na kterém se tu budeš donekonečna kroutit, protože na ty dvě otázky nemáš odpověď, která by tě uspokojila a zároveň z tebe nedělala hlupáka.
      Ale třeba mě překvapíš, zkus to a napiš, proč by závěry toho testu neměly platit... :D
      DELLAMORTE
      DELLAMORTE --- ---
      Děcka, víte co by mě zajímalo? Jak by reagoval jisty redaktor Hi-Fi Voice, kdyby se zúčastnil toho Stereophile testu a dopadl tak jak ten zbytek... :o)
      PLAYER
      PLAYER --- ---
      SVANC: mezi těmi 25 mohl být kdokoliv. A jen protože něco napíše nějaký časopis, tak to nepovažuji automaticky za svatou pravdu se zárukou eliminace chyb či záměrných nepravd, smiř se s tím. Základem je si informace ověřovat, pro mě. Pro tebe zjevně ne, ty ses rozhodl prostě věřit a to čistě na základě pouhých domněnek (Clark by nikdy nelhal, nemá k tomu důvod a hotovo).
      Kdysi jsem v jednom odborném časopisu četl recenzi vypalovaných CD, kde se redaktor - expert rozepisoval nadšeně o rozdílech mezi nosiči různých značek a oproti originálnímu CD. Možná bych to i našel.
      Takže jestliže mě tu někdo pasuje na nějakého nadčlověka, tak toto je předpokládám rovnou samotný Bůh.
      SVANC
      SVANC --- ---
      PLAYER:Proč chceš jména lidí, kteří se účastnili testování organizovaného hifi magazínem Stereophile? Ještě bych to chápal (no, spíš ne :D ) u toho Clarkova testu s tisíci účastníky, kde jsi zpochybňoval jejich počet.
      Ale tady?
      Jakože si Stereophile celý ten test vymyslel a všechny ty vytištěné stránky, tabulky a zjištěné výsledky jsou fejk?

Vždyť se tě jasně ptám, jaký by měl být důvod vybírat lidi, kteří jemné rozdíly nepoznají, když zájmem hifi magazínu je pravý opak, totiž ukázat, že rozdíly slyšitelné jsou.

Fakt se považuješ za zlaté ucho, které slyší i daleko jemnější rozdíly, než jsou ty, které NEpoznalo 25 hifistů vybraných předním hifi magazínem? :D
      PLAYER
      PLAYER --- ---
      SVANC: to si vážně tak zpomalený, že nechápeš, co po tobě chci? Já netvrdím, že tam není uveden počet lidí, já se dožaduji jejich identity. To jsem ti polpatě dávno napsal. Teď budu fakt hnusně osobní a účelově se dopustím argumentačního faulu (tví názoroví nohsledi tu střílej jeden za druhým směrem ke mě a nějak tě to netíží, tak co už...), ale můžeš si za to jen a pouze ty sám: jestli vnímáš hudbu stejně dobře, jako chápeš psaný text, tak naprosto rozumím tomu, proč neslyšíš rozdíl mezi 0,7 a 4 mm kabelem. Upřímně řečeno si ale myslím, že je na vině to tvé blíže nespecifikované tajné "hifi", i když, kdo ví.
      CROME
      CROME --- ---
      Slysite, jako by tu nekdo mluvil?
      HOWKING
      HOWKING --- ---
      Kolik běhání kolem beden a hledání správné polohy mě stál tenhle výsledek
      [HOWKING @ HIFI & TOP AUDIO]
      (několik dní, možná měsíc)
      SVANC
      SVANC --- ---
      PLAYER: Odkaz na test Stereophile jsem dával nejméně třikrát, včera jsem napostoval i screenshot s částí popisující výběr posluchačů a jejich počet, tedy 25. Výsledek viz screenshot... :D

Prostě bych od tebe rád slyšel, jak to je s těmi LIDMI, o kterých stále píšeš.

1) Opravdu se domníváš, že těch 25 lidí byli samí podprůměrní posluchači, kteří na rozdíl od tebe nepoznají jemné rozdíly ve zvuku?

2) A proč by hifi magazín vybíral z řad hifistů právě takto, když jeho zájmem by bylo spíše dokázat, že rozdíly ve zvuku skutečně poznatelné jsou?

Zkus na tyhle dvě otázky konečně odpovědět místo neustálého trapného žvanění o zaseknuté desce, díky...

HOWKING
      HOWKING --- ---
      PLAYER: Napiš mu, že je úplně blbej, když od dvou různých místností očekává to samé (když to nejde očekávat ani ve stejné místnosti jen s o 20cm posunutýma bednama)
      PLAYER
      PLAYER --- ---
      Mám mu tam napsat, že je úplně blbej a poslat PDFko na Clarky?

SPIKE411
      SPIKE411 --- ---
      :D
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam